Τίποτε λιγότερο από το τρίποντο

Η υποχρέωση του Παναθηναϊκού να μπει τέλος στο αρνητικό σερί του "1 στα 7" και να κάνει ολικό restart στο ματς με τον Ηρακλή, πριν τους δύο τελικούς με Σταντάρ Λιέγης και Ολυμπιακό. Οι σκέψεις του Αντρέα Στραματσόνι για το ματς με τον "γηραιό".

Τίποτε λιγότερο από το τρίποντο
Leto ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό είναι πλέον απλά, απλούστατα… « Δεν έχει περιθώρια, στενέψανε τα όρια…» που λέει κι ο μεγάλος Πασχάλης Τερζής στον «Παλιόκαιρο». Με δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα στη λίγκα που τους «γκρέμισαν» απ’ την κορυφή, με τρεις σερί ισοπαλίες και μόλις μία νίκη στα τελευταία 7 (!) επίσημα παιχνίδια τους, οι «πράσινοι» ξέρουν πολύ καλά πως δεν τους… παίρνει πλέον για άλλο «στραβοπάτημα» στο μεσημεριανό ματς της Κυριακής (30/10) με τον Ηρακλή στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Η «ΜΟΥΝΤΖΑ» ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που έχει συμβεί με τον Παναθηναϊκό απ’ την τελευταία διακοπή για τις εθνικές ομάδες μέχρι σήμερα. Λες κι έφαγαν… μούντζα σε όλα τα επίπεδα. Γκέλες και λάθη σχολικού… πρωταθλήματος, αλλεπάλληλοι σοβαροί τραυματισμοί, τιμωρίες, χαμένοι/πεταμένοι βαθμοί με απίστευτους τρόπους και δεκάδες χαμένες ευκαιρίες. Οι μεγάλες ομάδες ωστόσο, οφείλουν να δείχνουν «χαρακτήρα» στα δύσκολα και στις «στραβές» και οι «πράσινοι» καλούνται -από σήμερα κιόλας- να (απο)δείξουν πως δεν σκοπεύουν να πετάξουν από τόσο νωρίς ακόμη μια χρονιά. Ξεκινώντας ένα σερί που θα τους διατηρήσει εντός στόχων.

ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ «ΟΝ»

Μέσα σε μια εβδομάδα ο Παναθηναϊκός τα παίζει όλα. Μα όλα. Και πρώτα απ’ όλα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να πάρει το «τρίποντο» κόντρα στον Ηρακλή των χιλίων μυρίων προβλημάτων. Οτιδήποτε άλλο θα συνιστά τεράστια αποτυχία και θα «ναρκοθετήσει» το υπόλοιπο της σεζόν, μόλις λίγες μέρες πριν την κάθοδο στο Φάληρο για τοclasicoμε τον Ολυμπιακό. Για τους «πράσινους» το σημερινό ματς με τον Γηραιό πρέπει να γίνει η αφετηρία. Το παιχνίδι που θα… στρίψει και πάλι το κουμπί στο «ON», θα τους δώσει ψυχολογία, θα «ζεστάνει» λίγο τον κόσμο τους, θα δείξει ότι, διάολε, η ίδια ομάδα ήταν που έδωσε ελπίδα κι ανέβασε τις προσδοκίες, με τις εμφανίσεις της στο ξεκίνημα της σεζόν στα τέσσερα ευρώ-προκριματικά και στα πρώτα ματς τηςSuperleague.

ΤΟ «ΓΥΑΛΙΣΜΕΝΟ» ΜΑΤΙ

Ναι, και σήμερα ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει στη διάθεσή του έξι παίκτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων «κλειδιά» και βασικοί (Ζέκα, Λεντέσμα, Χουλτ, Σαμπά και ο «μικρός» ο Στάικος). Ναι, η πίεση απ’ το +7 που έχει πλέον (ελέω των Δελφάκηδων και λοιπών διαιτητών) ο Ολυμπιακός με έναν αγώνα περισσότερο, είναι πολλαπλάσια, όμως το ζητούμενο για τους «πράσινους» στο παιχνίδι με τον Ηρακλή είναι πάνω απ’ όλα η επιστροφή της «δίψας» και του «γυαλισμένου» ματιού. Αυτό που είχαν στη Στοκχόλμη, στη Λιβαδειά, στο Βίγο (ασχέτως αν δεν ήρθε εκεί η νίκη). Και βεβαίως μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Με γκολ που θα διώξουν από τη Λεωφόρο τα «σύννεφα» της ανασφάλειας και θα «φτιάξουν» την ψυχολογία όλης της ομάδας, πριν τους δύο «τελικούς» με Σταντάρ Λιέγης και Ολυμπιακό.

ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ ΣΤΑ ΧΑΦ

Τι περιμένουμε να δούμε αγωνιστικά σήμερα στο «Απόστολος Νικολαΐδης»; Πρώτα απ’ όλα έναν διαφορετικό «άξονα», ως «πρόβα» για το παιχνίδι με τους Βέλγους, όπου θα λείπουν σχεδόν όλοι οι χαφ του «τριφυλλιού» (τραυματίες Λεντέσμα, Ζέκα, με κάρτες ο Πορτογάλος μαζί με τον Βιγιαφάνιες και τον Γουακάσο). Το καλοκαιρινό πλάνο με τον Κουτρουμπή στο «6» που μπήκε στην άκρη λόγω προβλημάτων στα στόπερ, αλλά και του ευρωπαϊκού 3-4-2-1, ανασύρεται απ’ το… συρτάρι, με τον Έλληνα άσο να παίρνει ρόλο αμυντικού μέσου. Εχοντας στο πλευρό του τον Λουντ, ο οποίος θα αποτελέσει τον παρτενέρ του και το βράδυ της Πέμπτης.

ΤΟ ΔΕΥΤΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Ο Χουχούμης -όπως όλα δείχνουν- θα διατηρήσει τη θέση του στα αριστερά, την ώρα που ο Χουλτ μπαίνει στην τελική ευθεία της αποθεραπείας του μετά τον (νέο) τραυματισμό του στον προσαγωγό, για να είναι ετοιμοπόλεμος την Πέμπτη με τη Σταντάρ και πολύ περισσότερο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στη μεσοεπιθετική τριπλέτα αναμένεται να πάρουν θέση οι Βιγιαφάνιες, παρά την κόπωση απ’ τα έξι σερί 90λεπτα και τις μικροενοχλήσεις στον προσαγωγό, μαζί με τους Ιμπάρμπο και Γουακάσο, ενώ ο Μπεργκ θα επιστρέψει στην κορυφή της επίθεσης. Υπάρχει μια σκέψη, αν δεν ξεκινήσει εντέλει ο «Βίγια» (και τον κρατήσει ο Στραματσόνι ως επιλογή απ’ τον πάγκο) να παίξουν οι «πράσινοι» με καθαρό 4-4-2 και τον Λέτο δίπλα στον Σουηδό, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει ο Ιταλός τεχνικός, λίγο πριν το παιχνίδι…

News 24/7

24MEDIA NETWORK