Το "αγκάθι" της εφετινής σεζόν και τα 20+5 εκατ. ευρώ

Ποια είναι τα δύο σημεία που "φρενάρουν" επί του παρόντος τη συμφωνία Δημήτρη Γιαννακόπουλου-Γιάννη Αλαφούζου για τα χρέη (κι όχι μόνο) της ΠΑΕ και τι τους φέρνει πιο κοντά. Το ποσό των 100 εκατ. ευρώ που πρέπει να μπει στον κοινό "κουμπαρά", όπως αποκαλύπτει το "ΕΘΝΟΣ Σαββατοκύριακο".

Το "αγκάθι" της εφετινής σεζόν και τα 20+5 εκατ. ευρώ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεδομένο Νο1 (και βασικό): Όταν μιλάμε για ένα τόσο σημαντικό, ένα τόσο ιστορικής σημασίας θέμα για το μέλλον του Παναθηναϊκού, που εμπεριέχει κουβέντα δεκάδων εκατομμύριων, πολλές παραμέτρους και συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες, είναι πολύ λογικό να μην υπάρχει «λευκός καπνός» απ’ το πρώτο κιόλας ραντεβού σε επίπεδο κορυφής.

Ισως να μην υπάρξει συμφωνία ούτε στη δεύτερη συνάντηση, που έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Κυριακής (17/9, στις 10.30 π.μ. αναφέρουν οι πληροφορίες) ανάμεσα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Γιάννη Αλαφούζο, αφού η διαπραγμάτευση είναι πολύπλευρη και πολύ λεπτή. Και περιλαμβάνει αρκετά ζητήματα, με ορίζοντα τα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα οποία θα πρέπει θα επιλυθούν για να υπάρξει επόμενη μέρα με το PAO Foundation, να παίρνει τα ηνία ολόκληρου του συλλόγου.

Οι πληροφορίες απ’ τον έως τώρα κύκλο της διαπραγμάτευσης, αλλά κι απ’ το πρώτο ραντεβού της Παρασκευής (15/9), βγαίνουν με το… σταγονόμετρο κι αυτό είναι ίσως και το πιο αισιόδοξο της όλης διαδικασίας, η οποία έχει κρατηθεί μακριά από επικοινωνιακά «παιχνίδια», που τόσο έχουν κοστίσει στο παρελθόν στον Παναθηναϊκό.

Το μόνο που επιβεβαιώνεται κι από τις δύο πλευρές, είναι η καλή διάθεση και η πρόθεσή τους να βρεθεί η χρυσή τομή. Αλλά και η απόσταση που υπάρχει ακόμη στο κομμάτι της κάλυψης των χρεών, μέχρι να οδηγηθεί η διαπραγμάτευση στο όριο της συμφωνίας.

Οι πληροφορίες του Contra.gr αναφέρουν πως ένα απ’ τα «αγκάθια» (μικρό ή μεγάλο θα αποδειχθεί στην πορεία) στις έως τώρα συζητήσεις έχει να κάνει με την κάλυψη των εξόδων της ΠΑΕ την εφετινή σεζόν. Η πλευρά Γιαννακόπουλου θέλει η χρήση της εφετινής χρονιάς να καλυφθεί απ’ τον σημερινό ιδιοκτήτη του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, δεδομένου ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι μεταβατικοί ως προς την τελική συγκρότηση του PAO Foundation (η ουσιαστική ανάληψη των ηνίων θα γίνει από την άνοιξη) και παράλληλα ο προϋπολογισμός αλλά και το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος, έχουν γίνει απ’ την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου και των συνεργατών του. Κι αυτό είναι ένα απ’ τα βασικά αντικείμενα της διαπραγμάτευσης που γίνεται ανάμεσα στις δύο πλευρές…

Από εκεί και πέρα, επί του παρόντος υπάρχει απόσταση και στο θέμα της κάλυψης του χρέους που έχει ετούτη τη στιγμή η «πράσινη» ΠΑΕ, το οποίο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ.

Η πλευρά Αλαφούζου έχει δείξει διάθεση να καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος εξ’ αυτών (ένα κομμάτι τους το παρέλαβε ο Mr. ΣΚΑΪ απ’ την εποχή της πολυμετοχικότητας) κι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο νυν ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού είναι διατεθειμένος να δώσει 20 εκατ. ευρώ, συν ένα πάγιο μηνιαίο ποσό για διακανονισμούς που έχουν γίνει, το οποίο φτάνει (ή και ξεπερνάει στο σύνολό του) τα 5 εκατ. ευρώ. Και σ’ αυτό το σκέλος γίνεται πολύ κουβέντα και έχει «φουντώσει» η διαπραγμάτευση, αφού η πλευρά Γιαννακόπουλου θέλει να παραλάβει το PAO Foundation την ΠΑΕ, όσο το δυνατόν πιο «καθαρή» γίνεται από χρέη, ούτως ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει άμεσα. Και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να μην πάνε στο… παρελθόν, αλλά να επενδυθούν στο μέλλον του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, αλλά και του Ερασιτέχνη.

Όλα αυτά θα τεθούν επί τάπητος ξανά το πρωί της Κυριακής (17/9) και είναι πολύ πιθανό μετά το νέο ραντεβού που θα γίνει να υπάρχει πλέον πολύ πιο «καθαρή» εικόνα για όλα. Αν δηλαδή οι δύο πλευρές θα έρθουν πιο κοντά ή θα διατηρηθεί η απόσταση στα βασικά ζητήματα της διαπραγμάτευσης για την επόμενη μέρα της ΠΑΕ και του συλλόγου γενικότερα…

ΠΡΟΤΖΕΚΤ 100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ

Γι’ αυτή την «επόμενη μέρα» η προεργασία της πλευράς Γιαννακόπουλου έχει προχωρήσει ήδη ως προς τους βασικούς της άξονες. Όπως αποκαλύπτει το «Εθνοσπόρ» στο «ΕΘΝΟΣ Σαββατοκύριακο», με βάση το «προσχέδιο» που έχει γίνει από τον διοικητικό ηγέτη της «πράσινης» ΚΑΕ και τους συνεργάτες του, τα κεφάλαια κίνησης και σταθερότητας, που θα απαιτηθούν συνολικά για ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη, αγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίες. Αυτά, σύμφωνα με την πλευρά Γιαννακόπουλου, είναι τα χρήματα που θα χρειαστούν για να αποκτήσει σταθερές βάσεις το εγχείρημα, προκειμένου να μπουν στον κοινό «κουμπαρά» του Foundation (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, Ερασιτέχνης) και να μπορέσει να καταστεί ο Παναθηναϊκός ανταγωνιστικός σ’ όλα τα επίπεδα. Σηκώνοντας παράλληλα (και) το βάρος της συνολικής μετακόμισης στο ΟΑΚΑ Complex.

«ΚΑΛΕΣΜΑ» ΣΕ «ΣΤ. ΝΙΑΡΧΟΣ» ΚΑΙ ΟΑΚΑ

Από εκεί και πέρα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προγραμματίζει προς τα τέλη Οκτωβρίου (εφόσον ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα χρέη της ΠΑΕ και υπάρχει deal με την πλευρά Αλαφούζου) μία μεγάλη εκδήλωση στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», η οποία θα έχει χαρακτήρα «καλέσματος» επιφανών οικονομικά Παναθηναϊκών. Κι από την ανταπόκριση που θα έχει το εν λόγω «κάλεσμα» θα φανούν πολλά… Ένα αντίστοιχο (δεύτερο) «κάλεσμα» σχεδιάζει να κάνει και προς τον απλό κόσμο του Παναθηναϊκού, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες αργότερα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK