Το "αντίο" των παλαιμάχων του Παναθηναϊκού στον Κρόιφ

Οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού, θέλησαν να πουν το δικό τους "αντίο" στον σπουδαίο Γιόχαν Κρόιφ που "έφυγε" από τη ζωή.

Το "αντίο" των παλαιμάχων του Παναθηναϊκού στον Κρόιφ

Ανακοίνωση του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Παναθηναϊκού

Σε γνωρίσαμε από κοντά για πρώτη φορά στο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το 1971 στο Wembley. Ήσουν αρχοντικός και ταυτόχρονα αέρινος, τόσο στο χορτάρι του Wembley, όσο και στα αποδυτήρια. Έφερες τόσες καινοτομίες στο ποδόσφαιρο, του προσέδωσες όχι μόνο επιπλέον χάρη και ομορφιά, αλλά και έδωσες στους θεατές του αθλήματος, στους ποδοσφαιριστές και προπονητές φρέσκια οπτική και νέες αναγνώσεις στον τρόπο που μπορεί να παιχθεί το ποδόσφαιρο.

Το παρατσούκλι που σου έδωσαν τα μίντια το διάστημα της αθλητικής σου σταδιοδρομίας, ως ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» ήταν απόλυτα πετυχημένο, που έδινε το στίγμα της αθλητικής σου ιδιοφυίας. Κι αυτό όμως, στη συνέχεια της παρουσίας σου στους αγωνιστικούς χώρους ως προπονητής πλέον, αποδείχθηκε λίγο για να περιγράψει την πληθωρική και πολυεπίπεδη προσωπικότητά σου.

Τα χρόνια που ήσουν προπονητής ξεδιπλώθηκαν νέες πτυχές του πλούσιου χαρακτήρα σου. Αντισυμβατικός, έως και επαναστάτης, παθιασμένος με το άθλημα και σθεναρός απέναντι σε κάθε δυσκολία. Υπήρξε ένα κόσμημα για το χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟΪΦ.

Ο παγκόσμιος αθλητισμός πενθεί για την απώλεια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK