Το "κλειδί" στην υπόθεση Μπεργκ

Διοίκηση και Μπεργκ δεν μπήκαν σε διαπραγμάτευση. Δεν παζάρεψαν ποσά και πιθανότατα δεν θα το κάνουν μέσα στον Νοέμβρη. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν βρίσκονται μακριά. Σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο μακριά, όσο το τέλος της υφισταμένης συνεργασίας, το 2017. Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κριτής.

Το "κλειδί" στην υπόθεση Μπεργκ

Η συνάντηση ήταν ως έναν βαθμό, αυτό που λέμε "γνωριμίας", υπό την έννοια ότι οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών συζητούσαν για πρώτη φορά. Η προηγούμενη διερεύνηση των προθέσεων είχε γίνει από τον πρώην τεχνικό διευθυντή Νίκο Νταμπίζα και τέθηκαν κάποιες πρώτες βάσεις ως προς τα θέματα που υπάρχει εξ αρχής σύγκλιση αλλά κι εκείνα που ενδεχομένως θα αποτελέσουν σημεία τριβής και εξαντλητικής διαπραγμάτευσης.

Αυτό που έγινε από την πλευρά των Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολου ήταν να περιγράψουν, χωρίς οικονομική διαπραγμάτευση, τη νέα βελτιωμένη συμφωνία που προτείνει ο Παναθηναϊκός, με τις "κόκκινες γραμμές" που επιβάλλει η παρούσα οικονομική κατάσταση του συλλόγου. Επαναλαμβάνουμε, η "παρούσα" κι έχει τη σημασία του αυτό.

Από την πλευρά του εκ των εκπροσώπων του Σουηδού φορ τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα στα οποία η πλευρά του δίνει βαρύνουσα σημασία και όπως είπαμε από χθες, κορυφαίο είναι η ρήτρα, που θα τοποθετηθεί στην περίπτωση που ο Μπεργκ (και φυσικά ο Παναθηναϊκός) δεχθεί μία πρόταση από ομάδα με ευρωπαϊκή παρουσία από κάποιο εκ των Top-5 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Δεν βρίσκονται μακριά

Δεν μπήκαν σε διαπραγμάτευση. Δεν παζάρεψαν ποσά και πιθανότατα δεν θα το κάνουν μέσα στον Νοέμβρη. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν βρίσκονται μακριά. Σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο μακριά, όσο το τέλος της υφισταμένης συνεργασίας, που ως γνωστό εκπνέει το καλοκαίρι του 2017 και η εκτίμηση επίσης αμφοτέρων είναι ότι αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν στην επιθυμητή συμφωνία.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι σε μια διαπραγμάτευση ενός συμβολαίου που έχει ακόμη ισχύ για τα επόμενα 2,5 χρόνια, δεν υπάρχει βιασύνη, χρονοδιαγράμματα και τελεσίγραφα. Και οι δύο πλευρές το γνωρίζουν πολύ καλά. Η συμφωνία που θα ικανοποιεί και τα δύο μέρη θα είναι προϊόν προτάσεων και αντιπροτάσεων και αμοιβαίων υποχωρήσεων.

Και το "κλειδί" της ιστορίας βρίσκεται πέραν των πεδίων που τέθηκαν ως "αιχμής" για καθεμιά από τις δύο πλευρές, στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν την υπόθεση. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην πλευρά του Μπεργκ.

Μπορεί χθες οι πρωταγωνιστές της ιστορίας να ήταν άφαντοι, απορρίπτοντας τις κλήσεις των εκπροσώπων του Τύπου που αναζητούσαν τα αποτελέσματα της συνάντησης, ωστόσο μία κουβέντα του 27χρονου επιθετικού μόλις δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα, σε εν Ελλάδι συμπατριώτη του, όχι δημοσιογράφο, το αποδεικνύει.

"Όταν έγινε η συμφωνία που ισχύει και οι δύο πλευρές πήραν τα ρίσκα τους και το αποτέλεσμα πιστεύω ότι μας δικαίωσε. Ο Παναθηναϊκός στις μέχρι σήμερα συζητήσεις μας δεν επικαλέστηκε (σ.σ.: χρησιμοποίησε) το γεγονός ότι επανέκαμψα στις τάξεις του και αυτό δείχνει ότι εκτιμά ως σύλλογος την προσφορά μου από τη στιγμή που σχεδόν στη μέση του συμβολαίου, προτείνει την επαναδιαπραγμάτευση και επέκτασή της. Από κει και πέρα υπάρχουν θέματα που πρέπει να συζητήσουμε, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές" ήταν τα λόγια του, που δείχνουν ότι πέρα από το ψυχρά επαγγελματικό κομμάτι μιας τέτοιας συζήτησης, ο ίδιος τοποθετεί εξίσου ψηλά και τη συμπεριφορά που εισέπραξε (και εξακολουθεί να εισπράττει) στην "οικογένεια" των "πρασίνων".

Όλα έχουν τη σημασία τους

Κι εδώ αξίζει να θυμηθούμε και μία πρόσφατη δήλωση της πλευράς των εκπροσώπων του σε σουηδική ιστοσελίδα ότι " μπορεί ο Μάρκους να βιάζεται να επιστρέψει στα γήπεδα, αλλά δεν υπάρχει καμία πίεση προς αυτό, διότι πρέπει να επιστρέψει 100% έτοιμος και σωματικά και ψυχικά". Τη ίδια βεβαίως ώρα στην Ελλάδα, υπήρχαν απορίες ως προς τη διαχείριση του Μπεργκ εκ μέρους του Αναστασίου και ερωτήματα "γιατί δεν χρησιμοποιείται περισσότερο", αλλά όπως φαίνεται όλα έχουν τη σημασία τους. Όχι την εξήγηση, αλλά τη ΣΗΜΑΣΙΑ τους.

Ο Παναθηναϊκός είχε κάθε λόγο να βιάζεται να επανεντάξει το επιθετικό του υπερόπλο και με σύμμαχο την ανυπομονησία του Σουηδού φορ, θα μπορούσε να το κάνει. Αλλά δεν το έκανε και αυτές είναι κινήσεις που δεν περνούν απαρατήρητες από τους ίδιους του πρωταγωνιστές.

Η υπόθεση θα εξελιχθεί με την ταχύτητα και σε χρόνο που οι δύο πλευρές επιθυμούν, χωρίς καμία πίεση από την δικαιολογημένη προσμονή των φίλων του "τριφυλλιού" να πληροφορηθούν ότι ο Μπεργκ θα βρίσκεται για έναν επιπλέον χρόνο, για 3,5 αντί για 2,5 χρόνια στα πράσινα. Στα χαρτιά βεβαίως, γιατί η πραγματικότητα δεν ξέρεις ποτέ τι σου επιφυλάσσει. Και θα το κάνουν με αμοιβαίο σεβασμό (όπως δείχνει η μέχρι σήμερα στάση τους) στην προσφορά εκατέρωθεν. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό στη σχέση ενός συλλόγου με τον σούπερ σταρ του.

Διαβάστε ακόμη:

Σήμερα τα σπουδαία για Μπεργκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK