Το ξεπούλημα μιας ομάδας με αγοραστική αξία 15 εκατ ευρώ!

Πόσο κοστίζουν τα... ασημικά στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και με πόσα χρήματα τελικά μπορεί να πουληθούν; Το ΕΘΝΟΣ του Σαββάτου μάζεψε όλα τα δεδομένα σε ένα θέμα που δείχνει το ξεπούλημα της περιουσίας του "τριφυλλιού".

Το ξεπούλημα μιας ομάδας με αγοραστική αξία 15 εκατ ευρώ!
moledo chavez villafanies

Σε μία άλλη (όχι και τόσο μακρινή) εποχή, όπου ο Παναθηναϊκός θα είχε έστω και μία υποτυπώδη οικονομική σταθερότητα, όπως υπήρχε ακόμη και στο μεσοδιάστημα των διοικήσεων Αλαφούζου, ο Χουλτ δεν θα είχε κάνει προσφυγή και πιθανότατα ο Μολέδο θα είχε ήδη υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον σύλλογο από το περασμένο καλοκαίρι (όταν και συμφώνησε προφορικά με τους Ουζουνίδη - Διαμαντόπουλο). Το δε ρόστερ θα ήταν τακτοποιημένο ώστε στην οποιαδήποτε πρόταση ερχόταν από το εξωτερικό για ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» να βρίσκονται σε θέση ισχύος κατά τη διαπραγμάτευση, ορίζοντας εκείνοι την τιμή και το οικονομικό όριο μίας πιθανής συμφωνίας.

Ολα αυτά, βεβαίως, σε έναν «κανονικό» Παναθηναϊκό…

Διότι η «κανονικότητα» στη ζωή του «τριφυλλιού» έχει γίνει εδώ και τέσσερις μήνες ένα μαύρο «ανέκδοτο», μετά την απόφαση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ να «σφραγίσει» τη χρηματοδότηση του κλαμπ (με εξαίρεση βεβαίως την Εφορία που τον «καίει»), βάζοντας μόνο όσα λίγα του υποδεικνύουν οι συνεργάτες του, ίσα-ίσα για να «ντριμπλάρονται» οι κίνδυνοι αφαίρεσης βαθμών κ.ο.κ. mε αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να βιώνει οικονομικές καταστάσεις άνευ προηγουμένου και να οδηγείται μέρα με τη μέρα σε ένα οδυνηρό παιχνίδι πωλήσεων επιβίωσης και «εκποίησης» των ποδοσφαιρικών, περιουσιακών στοιχείων του.

Όχι με τους νόμους της αγοράς, αλλά με όρους «ξεπουλήματος» για να μπορέσει να εξασφαλίσει ένα ποσό το οποίο θα του προσφέρει μερικές μπουκάλες οξυγόνου, προκειμένου να βγει η σεζόν και μην καταρρεύσει μεσούσης της περιόδου. Η έρευνα του ΕΘΝΟΣ του Σαββάτου εξάλλου, μιλάει από μόνη της.

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Αφήνοντας στην άκρη τούς Καμπέσας και Σιλά, οι οποίοι επεδίωξαν τη διακοπή των δανεισμών τους, αλλά και την «ειδική» περίπτωση του Κουτρουμπή, ο οποίος αποπέμφθηκε με απόφαση του προπονητή, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε από τον περασμένο Νοέμβριο (με την πώληση του Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα) να τοποθετεί στη βιτρίνα όποιο «ασημικό» έχει, προκειμένου να «επιβιώσει». Από τον «Odi» (Βλαχοδήμο), τον Λουντ, τον Χουλτ και τον Μολέδο, μέχρι τον Βιγιαφάνιες, τον Κουλιμπαλί, τον Κουρμπέλη και τον Τσάβες (στην περίπτωση του τελευταίου, βεβαίως, η πώληση ήταν μονόδρομος, μετά την «κοπάνα» του στην Αργεντινή). Η συγκεκριμένη οκτάδα, με βάση το Transfermarkt.de και τους νόμους της ποδοσφαιρικής αγοράς, έχει (πάνω - κάτω) «χρηματιστηριακή» αξία 15.210.000€.

Μα πλέον, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες στον Παναθηναϊκό, είναι ζήτημα αν στο τέλος Ιανουαρίου, οι «πράσινοι» (που έχουν ήδη ξοδέψει το 1,7 εκατ. € του Βλαχοδήμου κι απλά θα «πατσίσουν» με την πώληση του Τσάβες στην Ουρακάν την οφειλή σε Μπόκα και Μπάνφιλντ) καταφέρουν να εξασφαλίσουν σε χρήματα έστω και το 40% της αξίας τους!

Πολύ απλά διότι η αγορά και οι ομάδες, γνωρίζουν άριστα την «ανάγκη» στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος, την ώρα που οι παίκτες και οι ατζέντηδές τους έχουν επιλέξει να παίξουν το δικό τους «παιχνίδι». Σέρνοντας τον Παναθηναϊκό πίσω απ’ τους όρους τους, υπό την ευθεία απειλή της προσφυγής…

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ "ΑΣΗΜΙΚΑ" ΤΟΥ ΠΑΟ

Τσάβες: 3.000.000€

Μολέδο: 2.550.000€

Βιγιαφάνιες: 2.000.000€

Χουλτ: 1.800.000€

Βλαχοδήμος: 1.800.000€

Κουρμπέλης: 1.530.000€

Λουντ: 1.530.000€

Κουλιμπαλί: 1.000.000€

ΣΥΝΟΛΟ: 15.210.000€

News 24/7

24MEDIA NETWORK