Το ποσοστό της Στουτγάρδης για Βλαχοδήμο!

Το ποσοστό μεταπώλησης που έχει η πρώην ομάδα του Odi και ψαλιδίζει σημαντικά τα καθαρά χρήματα της επικείμενης μεταγραφής προς τον Παναθηναϊκό. Τι προσπαθούν να κάνουν οι "πράσινοι" στη διαπραγμάτευση για να μαζέψουν το ποσό που χάνουν. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÃÊÁÌÐÁËÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - GABALA (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
vlahodimos EUROKINISSI SPORTS

Το καλοκαιρινό ενδιαφέρον της Μπενφίκα για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και ο νέος κύκλος, πολύ προχωρημένων επαφών των «αετών» με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για την αγορά του ομογενούς γκολκίπερ, αποτελούν μία απ’ τις πρώτες «σανίδες» σωτηρίας για τους «πράσινους», που αναζητούν «ζεστό» χρήμα για να φανούν συνεπείς στις άμεσες υποχρεώσεις που θα τρέξουν το προσεχές διάστημα.

Όπως επί παραδείγματι η σταδιακή πληρωμή ενός ποσού σε παλιές οφειλές και διακανονισμούς, εν όψει του ελέγχου απ’ τηνUEFAστο τέλος Σεπτέμβρη (περί τα 2,5 με 3 εκατ. ευρώ), αλλά και οι δόσεις συμβολαίων που έρχονται ως το τέλος Οκτώβρη, μαζί με δόσεις σε ομάδες (Μπόκα, Κορίνθιανς) ύψους περίπου 1,8 εκατ. ευρώ.

Στον Παναθηναϊκό φιλοδοξούν να πάρουν «μπροστά» το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που θα συμφωνηθούν με τη Μπενφίκα για την πώληση του Βλαχοδήμου, ωστόσο υπάρχει ακόμη ένα σημαντικό «αγκάθι», το οποίο αναμένεται να «ψαλιδίσει» σημαντικά το τελικό ποσό της μεταγραφής.

Κι αυτό δεν είναι άλλο, απ’ το ποσοστό μεταπώλησης που έχει κρατήσει η Στουτγάρδη, απ’ την παραχώρηση του «Odi» στο «τριφύλλι» τον Γενάρη του ’16. Η πρώην ομάδα του Βλαχοδήμου, είχε δώσει τον ομογενή γκολκίπερ ως «ελεύθερο» στον Παναθηναϊκό, χωρίς δηλαδή να αξιώσει χρήματα, με μοναδικό «αντάλλαγμα» ένα ποσοστό μεταπώλησης 15%.

Αυτό το ποσοστό έρχεται λοιπόν στο… προσκήνιο. Επί παραδείγματι, εάν τελικά «κλειδώσει» η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τη Μπενφίκα για τον 23χρονο τερματοφύλακα (η λέξη «εάν» χρησιμοποιείται, διότι στην Πορτογαλία λέγεται πως ακόμη υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες) στα 2 εκατ. ευρώ, η Στουτγάρδη θα πάρει 300.000 ευρώ και στο ταμείο του «τριφυλλιού» θα μπουν καθαρά 1,7 εκατ. ευρώ.

Κι αυτός λοιπόν είναι ένας απ’ τους λόγους που οι «πράσινοι» -μέσω των ανθρώπων που είχαν μεσολαβήσει και στην πρώτη κουβέντα με τη Μπενφίκα στις 31 Αυγούστου- προσπαθούν να ανεβάσουν το τελικό ποσό της μετακίνησης του ομογενούς γκολκίπερ κατά 200-300.000 ευρώ (έστω μέσω μπόνους), ούτως ώστε να «μαζέψουν» λίγο το ποσοστό των χρημάτων που «χάνουν».

Ο Παναθηναϊκός «καίγεται» επίσης για να πάρει ως προκαταβολή το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων (ξαναλέμε, εάν τελειώσει οριστικά η μεταγραφή), ζητώντας «μπροστά» το 1,3 με 1,5 κατ. ευρώ. Όμως και η Μπενφίκα από τη δική της πλευρά, δεν είναι βέβαιο πως θα κάνει όλα τα… χατίρια στους «πράσινους». Πόσω μάλλον, όταν κατανοεί πως είναι σε πολύ καλύτερη διαπραγματευτική θέση απ’ τον Παναθηναϊκο…

News 24/7

24MEDIA NETWORK