Το "πράσινο" plan A και plan B για το ντέρμπι!

Το διπλό, ενδεκαδιακό σχέδιο του Ουζουνίδη για το clasico με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, το "κλειδί" της παρουσίας του Κουρμπέλη, ο "παράγων-Χ" Άλτμαν και το ύψος που θέλει στις στατικές φάσεις. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

Το "πράσινο" plan A και plan B για το ντέρμπι!

Η άνευ προηγουμένου "αποψίλωση" που έχει υποστεί το ρόστερ του Παναθηναϊκού απ’ τον Ιανουάριο κι έπειτα, έχει κάνει πλέον... μετρημένα κουκιά τις "ενδεκαδάτες" επιλογές για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Και είναι αλήθεια πως ο 49χρονος τεχνικός δεν έχει και πολλά πράγματα για να… κρύψει απ’ τον αντίπαλό του τα τελευταία 24ωρα πριν από το ντέρμπι. Ή μήπως… έχει; Το σίγουρο είναι πως ο Ουζουνίδης είναι απόλυτα πεπεισμένος πως ακόμη και σ’ αυτό το πολύ "περιορισμένων" δυνατοτήτων υλικό, υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να μπορέσει να ανατρέψει καταστάσεις και δεδομένα εντός γηπέδου, στο clasico με τον "αιώνιο" αντίπαλο. Αρκεί να υπάρχει απόλυτη προσήλωση στο πλάνο και στις οδηγίες που θα δοθούν προς όλους.

Είναι απ’ τις λίγες φορές που παραμονές αγώνα, ο Ουζουνίδης δεν "άνοιξε" ούτε στο… ελάχιστο τα χαρτιά του για την ενδεκάδα. Στην καθιερωμένη "πρόβα" της Παρασκευής (2/2) δοκίμασε τα… πάντα στο οικογενειακό δίτερμα. Και 4-3-3 και 4-4-1-1 και τριάδα στην άμυνα και "μιξ" ενδεκάδες σε πρόσωπα και θέσεις, προκειμένου να μην διαρρεύσουν προς τα έξω πράγματα. Το τελικό πλάνο θα αναλυθεί προς τους παίκτες το μεσημέρι της Κυριακής (4/3), λίγο πριν το φαγητό, μερικές ώρες πριν από την αναχώρηση της ομάδας για το "Γ. Καραϊσκάκης".

Με βάση τις δοκιμές που έγιναν το τελευταίο τριήμερο και δη τις δοκιμές στα "ζεύγη" των ασκήσεων τακτικής, στο μυαλό του 49χρονου τεχνικού υπάρχουν δύο πλάνα: Το "βασικό" (plan A) και το "εναλλακτικό" (plan B), για τα οποία θα αποφασίσει κυριολεκτικά την ύστατη ώρα. Και σ’ αυτό θα παίξει ρόλο και η κουβέντα που θα κάνει το μεσημέρι της Κυριακής με παίκτες "κλειδιά" των συγκεκριμένων σχεδίων, όπως οι Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί και Μουνιέ. Αν και για τον τελευταίο το πιο πιθανό είναι να μείνει στον πάγκο στην αρχή, μπαίνοντας ως αλλαγή στο β’ μέρος.

PLAN A: 4-3-3 ΚΑΙ "ΚΟΥΡΜΠΕ" ΚΟΦΤΗΣ

Ο "κάπτεν" του Παναθηναϊκού Δημήτρης Κουρμπέλης επιστρέφει μετά από ένα μήνα απουσίας, έχοντας αφήσει πίσω του τη θλάση που τον ταλαιπώρησε, όμως από πλευράς ρυθμού και τρεξιμάτων δεν είναι ακόμη στο 100%. Λογική λοιπόν η σκέψη του Ουζουνίδη να τον χρησιμοποιήσει στις θέσεις που θα μπορούσε να αποδώσει τα περισσότερα στην παρούσα κατάσταση. Με πιο πιθανή αυτή του "6αριού" μπροστά από τους στόπερ, προκειμένου να αποτελεί τη "σκούπα" μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς και τον παίκτη που θα ξεκινάει safe το "χτίσιμο" της "πράσινης" επίθεσης από χαμηλά, έχοντας ως "καλύψεις" στον άξονα τα "μηχανάκια" Κάτσε και Τζανδάρη. Σ’ αυτή την περίπτωση οι Αυλωνίτης, Οικονόμου θα είναι οι στόπερ, με μπακ τους Γιόχανσον-Ινσούα, τους Κουλιμπαλί-Λουντ στα άκρα της επίθεσης και τον Δώνη στην κορυφή. Και βεβαίως ο Βλαχοδήμος θα πάρει θέση κάτω απ’ τα γκολπόστ (αυτό δεν "σπάει" με τίποτα).

PLAN B: 4-4-1-1 ΜΕ "ΚΟΥΡΜΠΕ" ΣΤΟΠΕΡ

Το δεύτερο πλάνο περιλαμβάνει οπισθοχώρηση του "Κούρμπε" στην άμυνα και "είσοδο" στο βασικό σχήμα του Αλτμαν, πίσω από τον Δώνη. Το τελευταίο το δοκίμασε σε αρκετές συνεργασίες "διδύμων" στις τελευταίες προπονήσεις ο Ουζουνίδης, όμως δεν είναι δεδομένο πως θα το δούμε απ’ την αρχή. Περισσότερο ως "εναλλακτικό" σχέδιο είναι μέχρι στιγμής για το β’ ημίχρονο, προκειμένου να επιχειρήσει ο "πράσινος" πάγκος να αλλάξει τις "συνθήκες" του ντέρμπι.

Εάν πάντως αποφασίσει να βάλει τον Κουρμπέλη στόπερ (αντί του Αυλωνίτη), αυτομάτως τροποποιούνται κάποια άλλα δεδομένα. Οι Κουλιμπαλί-Λουντ θα παραμείνουν ακραίοι χαφ μπροστά από Γιόχανσον και Ινσούα, ενώ οι Τζανδάρης-Κάτσε θα αποτελέσουν το δίδυμο των κεντρικών χαφ, με στόχο να αποτελέσουν την πρώτη γραμμή άμυνας. Κι εφόσον δε, πάρει φανέλα βασικού ο Αλτμαν η εντολή θα είναι μία όποτε δεν θα έχει μπάλα ο Παναθηναϊκός. Πίεση μέχρι… σκασμού στους αντίπαλους στόπερ, για να μην ξεκινάει με… άνεση το "χτίσιμο" της επίθεσης απ’ τους στόπερ, όπως είχε κάνει το 2014 ο Αναστασίου με τον Ατζαγκούν στο Φάληρο.

Το μεγάλο "θέμα" της συγκεκριμένης διάταξης εντούτοις, είναι πως μία πιθανή έξοδος του Αυλωνίτη απ’ την ενδεκάδα, "ρίχνει" ακόμη περισσότερο το ύψος του Παναθηναϊκού. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό ζητούμενο για τον Ουζουνίδη, αφού θεωρεί καθοριστικό παράγοντα τις στατικές φάσεις και θέλει να έχει όσο το δυνατόν πιο ψηλά κορμιά γίνεται στο γήπεδο, για να αντιμετωπίσουν τους ψηλούς στόπερ και χαφ του Ολυμπιακού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK