Τσάκας: "Δικά μας τα 15 εκατομμύρια ευρώ"

"Δικά μας είναι"! Ο Βλάσης Τσάκας αποκάλυψε ότι το έγγραφο το οποίο έχει κατατεθεί αντί 15 εκατομμυρίων ευρώ μέσω ουκρανικής τράπεζας, ανήκει σε επενδυτικό fund, το οποίο εκπροσωπεί.

Τσάκας: "Δικά μας τα 15 εκατομμύρια ευρώ"
INTIME SPORTS

"Η ουκρανική τράπεζα είναι η διαμεσολαβήτρια", είπε ο Τσάκας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3".

Οσο για το πρωτάθλημα τόνισε: "θα το πανηγυρίσουμε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βλάση Τσάκα

Για τα έγγραφα της Τράπεζας Πειραιώς: "Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η τράπεζα το αξιολογούν και πιστεύω ότι εντός της ημέρας θα έχουμε τις τελικές εκτιμήσεις. Τα λεφτά θα μπουν στην ΠΑΕ κάτω από τους όρους του commitment. Θα γίνει ό,τι αποφασίσουν στις 9 του μήνα. Διαθέτουμε τα 15 εκ. για την αύξηση."

Για το αν θέλουν τους παλαιούς μετόχους στο πλευρό τους: "Επιθυμούμε οι πιο παλιοί μέτοχοι να κάνουν την αύξησή τους και να μείνουν στην ομάδα, για να είμαστε ισχυροί. Αν εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, τα υπόλοιπα χρήματα θα μπουν στην ομάδα μέσω χορηγιών".

Για το λόγο που χρησιμοποιήθηκε κυπριακή εταιρεία για να κατατεθούν τα έγγραφα: "Χρησιμοποιήσαμε κυπριακή εταιρεία για να μη διαρρεύσει το όνομα του επενδυτή. Δεν θέλουμε να διαφημιστούμε. Πρόκειται για Άραβα. Επειδή πρόκειται για μεγάλο όνομα θέλαμε να κρατήσουμε την ανωνυμία. Σε αυτή τη φάση απευθυνθήκαμε επισήμως και τραπεζικώς στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Όταν αυτά γίνουν acceptable, τότε θα μιλήσουμε και με τον κ. Βαρδινογιάννη, να δώσουν τα χέρια και να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα".

Για τη διαδικασία που έχει χρησιμοποιηθεί: "Η διαδικασία είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Υπάρχει μία ανοιχτή πόρτα και οποιαδήποτε λεπτομέρεια προκύψει μπορεί να συζητηθεί."

Για το λόγο που χρησιμοποιήθηκε ουκρανική τράπεζα: "Θα πω εγώ το σύστημα επικοινωνίας των δύο πλευρών; Είναι τυπικό το θέμα. Εμένα με ενδιέφερε να μου πει η Πειραιώς ότι έφτασε ένα χαρτί όπως το είχαμε παραγγείλει από την τράπεζα μας."

Για τη γενική συνέλευση της ΠΑΕ σε συνδυασμό με την ΑΜΚ που θα προκηρυχθεί: "Διαβάζω ότι προετοιμάζονται και ειλικρινά χαίρομαι. Από την Παρασκευή και μετά να δείξουμε όλοι το ενδιαφέρον μας και να πάμε όλοι μαζί για έναν Παναθηναϊκό μεγάλο. Μακάρι να είναι στο σχήμα και ο κ. Αλαφούζος. Και ο κ. Βγενόπουλος, που είναι μεγαλομέτοχος. Προς Θεού, βεβαίως και θέλουμε."

Για το deal: "Μιλάμε για ένα deal εν εξελίξει. Αυτό έχουμε κάνει. Όταν λέω σε εσένα ότι εδώ είναι τα 15 για να τα πάρεις. Αναφέρομαι στην μεταβίβαση των μετοχών και τη συμμετοχή μας στο ποσοστό που θα πάρουμε στην ΑΜΚ. Είναι τόσο απλό."

Για το αν θα δώσει το παρών στην γενική συνέλευση: "Πώς να δώσω το παρών; Δεν είμαι ακόμα μεγαλομέτοχος (σ.σ. εννοεί την πλευρά που εκπροσωπεί). Δεν προλαβαίνουμε. Δεν θα είμαστε εμείς σαν μεγαλομέτοχοι, αλλά πιστεύω ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη θα εκπροσωπηθεί."

Για το escrow account και αν είχε επαφή με την πλευρά Βαρδινογιάννη: "Το escrow account είναι ένας τρόπος για να γίνει η δουλειά. Ο τρόπος που μιλήσαμε ήταν ο πλέον ενδεδειγμένος. Δεν έκανα επαφή τις τελευταίες δέκα μέρες με την πλευρά Βαρδινογιάννη. Μιλήσαμε με την Πειραιώς, δηλαδή με την πλευρά του Παναθηναϊκού."

Για την εξέλιξη της μεταβίβασης: "Για το θέμα της μεταβίβασης χρειάζονται κάποιες μέρες. Τώρα αν θα είναι 5 ή 10 μέρες θα δούμε. Είναι τυπικά αυτά."

Για το αν έχει χαθεί το πρωτάθλημα: "Το πρωτάθλημα θα το πανηγυρίσουμε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και θα δείξουμε ότι μπορούμε και χωρίς τον Λέτο. Μπορεί να μην έχουμε πολλές λύσεις και πολλά λεφτά τώρα, αλλά θα δείξουμε ότι έχουμε ψυχή."

Για όσα έχουν ακουστεί για εκείνον: "Με κατηγόρησαν για πολλά. Μόνο για το φαλίρισμα της Ελλάδας δεν με κατηγόρησαν."

Για το αν θα είναι στο ΟΑΚΑ ο υποψήφιος επενδυτής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Θέλουμε να είναι παρών. Και να μην έχουν ολοκληρωθεί, θα προσπαθήσουμε να είναι παρών."

Για το πότε θ' ανακοινωθεί το όνομα του υποψήφιου επενδυτή: "Μόλις επέλθει η κατ' αρχήν συμφωνία, είναι να ανακοινωθεί το όνομα του επενδυτή. Σε καμία περίπτωση το όνομα δεν έχει αναφερθεί στο παρελθόν."

Για το αν η πρόταση είχε δώσει ώθηση στην ομάδα: "Η ψυχολογία είναι ένας βασικός παράγων στο ποδόσφαιρο. Ότι έδωσε μία ώθηση η προοπτική την έδωσε. Ταλαιπωρηθήκαμε πάρα πολύ και αργήσαμε πολύ. Έκανα πολλά λάθη, γιατί ήταν η πρώτη δουλειά που την έκανα με συναίσθημα."

Για την αργοπορία του deal: "Εάν για κάτι τρελαίνομαι είναι ότι δεν προλάβαμε την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Τα ονόματα που είπαμε θα πρέπει να κάνετε υπομονή, μέχρι το καλοκαίρι."

Για το αν πίσω του κρύβεται ο Γιάννης Βαρδινογιάννης: "Στο φάρδος πιθανό να βρίσκεται. Στο ύψος είναι ψηλός για να τον κρύψω. Είναι δυνατόν; Χρειάζεται εμένα ο Βαρδινογιάννης για να κρυφτεί; Μην τρελαθούμε! Εάν αυτός ο άνθρωπος είναι και αυτός μπροστινός του Βαρδινογιάννη, τότε θα είναι πολύ μάγκας ο Βαρδινογιάννης. Αν θα προχωρήσει η διαδικασία θα δοθεί το όνομα."

News 24/7

24MEDIA NETWORK