Τσίμας στο Contra.gr: "Παναθηναϊκός όπως Σάλκε"

Ο Παύλος Τσίμας είναι εκ των ιδρυτικών μελών του Σωματείου Φίλων Παναθηναϊκού στο οποίο θα στηριχθεί το πλάνο λαϊκής βάσης για το μέλλον του συλλόγου. Μιλώντας στο Contra.gr ο δημοσιογράφος χαρακτηρίζει ως μόνη λύση το εγχείρημα και εκφράζει την πεποίθησή του ότι ο "Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει Σάλκε".

Τσίμας στο Contra.gr: "Παναθηναϊκός όπως Σάλκε"

"Είναι η μόνη λύση που έχουμε τούτη την ώρα στα χέρια μας" είναι το πρώτο σχόλιό του. "Τους τελευταίους μήνες κινούμασταν μεταξύ Τσάκα και πτώχευσης. Τώρα υπάρχει μία λύση, δεν ξέρω αν θα πετύχει αλλά είναι μία αρχή. Είναι μονόδρομος. Ακόμα όμως και δεν ήταν και υπήρχε κάτι άλλο στον ορίζοντα εγώ πάλι αυτό το δρόμο θα προτιμούσα. Και ξέρετε γιατί; Διότι είναι ο πιο υγιής δρόμος, ο δρόμος που κατά τη γνώμη μου πρέπει να πορευτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Η Σάλκε θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα κατά τον Παύλο Τσίμα: "Μία ομάδα που στηρίζεται σε ένα πλάνο λαϊκής βάσης έχει μέλλον. Δεν θέλω να πω ότι θα συγκριθούμε με την Μπαρτσελόνα, τα μεγέθη είναι εντελώς ανόμοια. Αλλά με τη Σάλκε δεν μπορούμε να συγκριθούμε; Ούτε περισσότερους οπαδούς έχει, ούτε πιο πλούσιους οπαδούς από τους δικούς μας. Οπότε γιατί όχι;"

Οι απορίες βέβαια για την επιτυχία του εγχειρήματος δίνουν και παίρνουν. Ο Παύλος Τσίμας τις αντιλαμβάνεται: "Σιγουριά δεν μπορεί να υπάρξει για την επιτυχία του εγχειρήματος. Το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι ανασφαλές. Από την άλλη πλευρά όμως σκέφτομαι ότι σε περιόδους κρίσεων προέκυψαν οι μεγαλύτερες δημιουργίες. Οταν τα πράγματα πάνε καλά, κάθεσαι αναπαυτικά τα πράγματα και παρακολουθείς. Αλλά στην κρίση έχεις τροφή για σκέψη και για δράση.

Είναι επίσης σαφές ότι εφόσον το μοντέλο του Παναθηναϊκού θα γίνει μόδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι και ένα μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία. Λέμε "παιδιά, αντί να ρίχνετε γιαούρτια στους πολιτικούς τώρα που τα πράγματα πάνε κατά διαβόλου, κάντε κάτι, πάρτε τη ζωή στα χέρια σας". Αυτό είναι για μένα ένα πολύ σημαντικό μήνυμα".

Ως προς τις προτεραιότητες τέλος ήταν απολύτως σαφής: "Αφού αποφευχθεί το πρωτοδικείο και η πτώχευση για μένα έχει μεγάλη σημασία να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας την επόμενη σεζόν. Νομίζω ότι εκεί θα πέσει το βάρος. Τα υπόλοιπα θα έρθουν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK