"Βλέπουν" (και) Βαλεντίνο στον Παναθηναϊκό!

Σε πρώτο πλάνο ο 26χρονος μπακ του Πανιωνίου εφόσον πωληθεί ο Κουλιμπαλί. Πως θα μπορούσε να γίνει η επιστροφή του Βλάχου στο "τριφύλλι" μετά από 7,5 χρόνια και η σύσκεψη κορυφής της Τρίτης (26/12) για την ανασυγκρότηση του "πράσινου" ρόστερ. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η πολύ πιθανή πώληση του Ουσμάν Κουλιμπαλί τον προσεχή Γενάρη (υπήρξε πρόταση απ’ τον ΑΠΟΕΛ που δεν "καλύπτει" οικονομικά τα "θέλω" του Μαλέζου μπακ, παρά τις… αντίθετες, ειρωνικές "φωνές" στελεχών της κυπριακής ομάδας), φέρνει εκ των πραγμάτων ανάγκες "κάλυψης" στη δεξιά πτέρυγα της άμυνας του Παναθηναϊκού. Πόσω μάλλον, εάν υπάρξει -πολύ πιο επίσημα- "θέμα" και με τον Ματίας Γιόχανσον, για τον οποίο ο μάνατζέρ του έχει βγει στην… αγορά και ψάχνει προτάσεις εδώ και λίγες εβδομάδες.

Εφόσον πωληθεί ο "Κούλι", είναι δεδομένο πως οι "πράσινοι" θα ψάξουν για αντικαταστάτη του, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στο… κάδρο έχει επιστρέψει το όνομα ενός παλιού γνώριμου του "τριφυλλιού", του Βαλεντίνου Βλάχου.

Ο 26χρονος δεξιός μπακ που μένει ελεύθερος στο τέλος της χρονιάς από τον Πανιώνιο, είχε ξεκινήσει την καριέρα του από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει θέση στην πρώτη ομάδα. Εκτοτε ακολούθησε μία πορεία σε Καβάλα, ΑΕΚ (με ενδιάμεσο δανεισμό στο Θρασύβουλο), Μπριζ και Πανιώνιο, με τον οποίο έχει σταθερότατη παρουσία στη Superleague ΣΟΥΡΩΤΗ τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Το όνομά του εδώ και καιρό είναι στις πρώτες επιλογές των "πράσινων" απ’ την ελληνική αγορά, εφόσον υπάρξει "αντίο" του Κουλιμπαλί μέσω πώλησης… σωτηρίας, αν και είναι ξεκάθαρο πως δεν θα είναι "εύκολη" περίπτωση, καθώς ο Πανιώνιος δεν θα είναι θετικός σε ενδεχόμενη αποχώρησή του. Το γεγονός ωστόσο, πως δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Νεοσμυρνιώτες, αλλά και οι οφειλές που έχει ο Πανιώνιος προς τον 26χρονο άσο, είναι πολύ πιθανό να παίξουν το ρόλο τους, εφόσον τεθεί (εντέλει) θέμα απόκτησης δεξιού μπακ από τον Παναθηναϊκό.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΝΟ

Από εκεί και πέρα ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που επέστρεψε στην Αθήνα μετά από λίγες μέρες ξεκούρασης στην Αλεξανδρούπολη, είχε σύσκεψη το απόγευμα της Τρίτης (26/12) με τους συνεργάτες του και τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο, οριοθετώντας τις επόμενες κινήσεις τους γύρω από το πλάνο "ανασυγκρότησης" του "πράσινου" ρόστερ.

Ηδη έχουν αρχίσει συζητήσεις με την Τζένοα για τη διακοπή του δανεισμού του Όσκαρ Χίλιεμαρκ, ενώ θα προχωρήσουν άμεσα οι συζητήσεις για τη λύση του συμβολαίου του Νούνο Ρέις. Χωρίς να αποκλείονται κι άλλες αποχωρήσεις-έκπληξη, κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών. Επίσης έγινε κουβέντα και για τις πωλήσεις, με τους Μολέδο (υπάρχουν επαφές με Τραμπζονσπόρ, Αντάλιασπορ, Ιντερνασιονάλ, Ντινάμο Κιέβου), Χουλτ, Λουντ, Κουλιμπαλί σε πρώτο πλάνο, με τον Παναθηναϊκό να προσδοκά πως θα μπορέσει να έχει ένα συνολικό όφελος (χρήματα απ’ τις πωλήσεις, συν εξοικονόμηση απ’ τα συμβόλαια), που θα προσεγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ με την εφορία.

"ΚΑΙΕΙ" Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ

Σε ότι έχει να κάνει με τη μεταγραφική ενίσχυση, πλην του θέματος του δεξιού μπακ -που είναι πάρα πολύ πιθανό να "βρει" μπροστά του το "τριφύλλι"- στον Παναθηναϊκό… καίγονται για την απόκτηση ενός φορ περιοχής που θα δώσει λύσεις στην "αναιμική" γραμμή κρούσης της ομάδας. Στη δε σύσκεψη που έγινε την Τρίτη, τέθηκαν επί τάπητος κάποιες περιπτώσεις δανεικών επιθετικών, με τους "πράσινους" να ετοιμάζουν την επόμενη κίνησή τους.

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Μέχρι την Πέμπτη (28/12), αναμένεται να ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος της μεταγραφής του Βαγγέλη Οικονόμου στο "τριφύλλι" με συμβόλαιο 6 μηνών και οψιόν για άλλον ένα χρόνο. Οι "πράσινοι" τα έχουν βρει με την πλευρά του 30χρονου αμυντικού και δεν αποκλείεται ακόμη και την ίδια μέρα ή την Παρασκευή (29/12) ο έμπειρος άσος να κάνει την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό στο "Γ. Καλαφάτης".

News 24/7

24MEDIA NETWORK