Βοηθός προπονητή στον Παναθηναϊκό ο Μέντες

Στην προπονητική ομάδα του Παναθηναϊκού εντάσσεται ο Νταβίντ Μέντες Ντα Σίλβα, ο οποίος από την Πέμπτη (29/10) είναι βοηθός του Γιάννη Αναστασίου, όπως ανακοίνωσε η πράσινη ΠΑΕ.

Βοηθός προπονητή στον Παναθηναϊκό ο Μέντες

Ο 33χρονος Νταβίντ Μέντες Ντα Σίλβα, ο Ολλανδός -πρώην- μέσος του Παναθηναϊκού, κρεμάει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του και αναλαμβάνει χρέη βοηθού προπονητή στον σύλλογο, όπου και θα βρίσκεται στο πλευρό του Γιάννη Αναστασίου! Παράλληλα, ο Γιάννης Βονόρτας αλλάζει πόστο.

Όπως αναφέρεται: "Η επαγγελματική στάση του, η ποδοσφαιρική διαδρομή του και η πολύ καλή σχέση του με συμπαίκτες και τεχνικό επιτελείο συνεκτιμήθηκαν στη λήψη της απόφασης. Η επιλογή της ΠΑΕ εντάσσεται στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης νέων και φιλόδοξων προσώπων που δείχνει σταθερά η διοίκηση της ομάδας τα τελευταία χρόνια

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκτιμά ιδιαίτερα την προσφορά του Γιάννη Βονόρτα και τον ευχαριστεί για την παρουσία του στο τεχνικό επιτελείο. Η σχέση του συλλόγου με τον πιστό στρατιώτη της ομάδας συνεχίζεται από άλλο πόστο, κάτι που θα ανακοινωθεί εντός των ημερών".

Το οξύμωρο βέβαια στο όλο θέμα είναι πως πριν από ένα μήνα (μέσα Σεπτεμβρίου) ο Μέντες με δηλώσεις του στο "Voetbal International" είχε τονίσει πως ήθελε να συνεχίσει το ποδόσφαιρο, αλλά και πως οι σχέσεις του με τον Παναθηναϊκό είχαν "παγώσει":

"Ο Παναθηναϊκός γνώριζε πως θα οδηγούμασταν σε αυτή την κατάσταση. Πλέον δεν ανήκω στην πρώτη ομάδα, αν και δεσμεύομαι με συμβόλαιο. Με άλλους τέσσερις συμπαίκτες μου έχουμε δικαίωμα να συμμετέχουμε μόνο στο ζέσταμα. Είχα χάσει την θέση βασικού και με την έλευση του Εσιέν, ήρθε ένας μεγάλος παίκτης για εκεί. Φέτος γενικά ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες. Όλα καλά… εγώ το μόνο που είπα στην ομάδα είναι πως δεν ήθελα να αποχωρήσω για άλλη ελληνική ομάδα, παρά μόνο για άλλο πρωτάθλημα. Προσπάθησαν να με δώσουν σε άλλους συλλόγους της Ελλάδας, όμως… είμαι 33 ετών και δεν θέλω να πάω οπουδήποτε.

Προσπαθήσαμε να βρούμε λύση για να λύσουμε τη συνεργασία μας ως τις 31 του μήνα και να μπορέσω να πάω σε άλλη ομάδα αμέσως, αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε άκρη. Δεν είναι τόσο εύκολο, όσο φαίνεται. Αυτή τη στιγμή οι σχέσεις μας δεν είναι οι καλύτερες, έχουν παγώσει. Τι μπορώ να κάνω κι εγώ; Ελπίζω τον Ιανουάριο να δοθεί λύση με τη διοίκηση, καθώς αυτή η εμπειρία μου ‘χει δώσει έξτρα κίνητρο για να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο".

Δείτε τι είχε δηλώσει ο Ολλανδός πριν από δύο χρόνια στο Contra.gr και τον Δημήτρη Κριτή

Ο Νταβίντ Μέντες Ντα Σίλβα ξεκίνησε την καριέρα του στην Σπάρτα Ρότερνταμ το 1999, όταν κι άρχισε να φτιάχνει το όνομά του. Πέρασε από Άγιαξ (δανεικός), Μπρέντα, Αλκμάαρ, Σάλτζμπουργκ, πριν καταλήξει το 2013 στον Παναθηναϊκό. Με την ομάδα του "τριφυλλιού" αγωνίστηκε σε συνολικά 38 παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς να πετύχει κάποιο γκολ. Φέτος χτυπημένος από τραυματισμούς δεν μπόρεσε να βοηθήσει και πήρε την απόφαση να αποσυρθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Νταβίντ Μέντες στο Contra.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK