Ωρα για… ξεκαθάρισμα με Μολέδο!

Ολο το backstage για την καθυστέρηση της επέκτασης του συμβολαίου του Mολέδο που παραμένει στον «αέρα» από τις αρχές Ιουλίου. Οι προσεκτικοί χειρισμοί του Ουζουνίδη. Η ευμετάβλητη ψυχολογία του, η κατακόρυφη πτώση στις εμφανίσεις του, το ραντεβού της επόμενης εβδομάδας και οι αποφάσεις που θα πρέπει να παρθούν. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΚΟΡΤΡΑΙΚ (Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΚΟΡΤΡΑΙΚ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Γιατί δεν έχει υπογράψει ακόμη νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό ο Ροντρίγο Μολέδο; Για ποιους λόγους παραμένει ακόμη «ανοικτό» το θέμα της ανανέωσής του, μολονότι έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες απ’ το προφορικό «ναι» που είπε ο Βραζιλιάνος στόπερ στον Μαρίνο Ουζουνίδη και τη διοίκηση του «τριφυλλιού»; Ποιος είναι ο ρόλος των μάνατζέρ του και τι σκοπεύουν να κάνουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού;

Ο «φάκελος Μολέδο» είναι δίχως άλλο ένα απ’ τα πιο «λεπτά» ζητήματα εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος που είχαν να (δια)χειριστούν οι «πράσινοι» τους τελευταίους 10 μήνες. Απ’ το αρχικό… εξωπραγματικό συμβόλαιο που του είχε υποσχεθεί ο Αντρέα Στραματσόνι (άνω των 800.000 ευρώ) στα τέλη Οκτωβρίου του ’16, έως τον αποκλεισμό του απ’ το τελευταίο ματς των πλέι-οφ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, λόγω ψυχολογικών/προσωπικών προβλημάτων. Κι απ’ την πολύ σοβαρή κουβέντα που έκανε με τον Ουζουνίδη λίγο πριν αρχίσει η καλοκαιρινή προετοιμασία (εκφράζοντας ξεκάθαρη διάθεση παραμονής), έως την κατακόρυφη «πτώση» και τη σοβαρή έλλειψη συγκέντρωσης που έδειξε στα ματς με Αθλέτικ και Πλατανιά, προκαλώντας προβληματισμό σ’ όλο το γκρουπ (με εμφανίσεις, πολύ, πολύ πιο κάτω απ’ τα στάνταρ του).

Σίγουρα δεν μιλάμε για εύκολη υπόθεση, αφού ο Βραζιλιάνος είναι ένα «ιδιαίτερο» παιδί με πολύ ευμετάβλητη ψυχολογία και διάθεση που επηρεάζεται σημαντικά κι απ’ τα οικογενειακά «θέματά» του, αλλά και απ’ τους μάνατζέρ του. Όλα αυτά όμως είναι ζητήματα που ήρθε πλέον η ώρα να μπουν στο… τραπέζι και να παρθούν (ξεκάθαρες) αποφάσεις, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα του και να μπει ένα «φρένο» σ’ αυτά τα συνεχόμενα «κρύο-ζέστη».

ΤΟ ΦΡΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ «ΝΑΙ»

Έπειτα απ’ την «απουσία» που κατέγραψε στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ο «μετανιωμένος» Μολέδο βρέθηκε «ζαλισμένος» στη μέση μίας συγκεχυμένης κατάστασης. Ο Παναθηναϊκός για πολλούς λόγους (ίσως και λόγω όσων «παρασκηνιακών» ακούστηκαν στα τέλη Μαΐου) δεν συζήτησε καν την πρόταση ύψους 400.000 ευρώ της Ιντερνασιονάλ (ούτε τη λίγο μεγαλύτερη αντιπρότασή της), βάζοντας πωλητήριο μόνο αντί 2,5 εκατ. ευρώ στον 29χρονο στόπερ.

Η «Ίντερ» αποσύρθηκε, οι μάνατζέρ του Μολέδο (απ’ το γραφείο του περίφημου κ. Χόρχε Μασάδο) κατανόησαν πως… βραζιλιάνικη προοπτική δεν θα μπορούσε να υπάρξει πάνω σ’ αυτά τα νούμερα κι άρχισαν να «ψάχνονται» εντός της Ευρώπης, αναζητώντας ένα deal με «γερές» προμήθειες.

Η Μπεσίκτας μπήκε στο κόλπο, προσέφερε 1 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό και 800.000 συμβόλαιο στον Βραζιλιάνο για τρία χρόνια, όμως το θέμα δεν προχώρησε, διότι το… έκοψε ο ίδιος ο Μολέδο, φοβούμενος εν πολλοίς την πολύ «έκρυθμη» κι επικίνδυνη κατάσταση που υπάρχει στην Πόλη, μετά τα συνεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα των τελευταίων μηνών.

Σ’ εκείνο το θετικό για τον Παναθηναϊκό timing, αποφάσισε να… αναλάβει δράση ο ίδιος ο Ουζουνίδης. Μίλησε με τον Μολέδο 2 και 3 φορές στις τελευταίες μέρες του Ιούνη, του εξήγησε το πρότζεκτ και τη σημασία που είχε ο ίδιος σ’ αυτό και τον «έψησε» να… δέσει το μέλλον του με τον Παναθηναϊκό έως το 2020.

Και με μία πολύ… γενναία αύξηση βεβαίως-βεβαίως, αφού απ’ τις 350.000 ευρώ που παίρνει στο τρέχων συμβόλαιό του ο «Ρόντρι», βάσει της προφορικής συμφωνίας θα ανέβει στις 600.000 ευρώ (συν μπόνους στόχων), μπαίνοντας στο Top-3 των πλέον ακριβοπληρωμένων συμβολαίων της ομάδας.

ΟΙ… ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΤΟΥΣ

Ο Μολέδο πήρε τους ατζέντηδές του και τους ενημέρωσε πως «…θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό», αφήνοντάς τους εμβρόντητους και με το… ακουστικό στο χέρι, αφού την ίδια ώρα οι ίδιοι «δούλευαν» το θέμα του Βραζιλιάνου και με άλλες ομάδες, προκειμένου να πάρει μία «δυνατή» (και με καλή γι’ αυτούς προμήθεια) μεταγραφή σε ένα πολύ πιο «λαμπερό» απ’ το ελληνικό πρωτάθλημα.

Μέχρις εκεί, όλα… καλά για τους «πράσινους».

Διότι κάπου εκεί η πλευρά των ατζέντηδων του Μολέδο άρχισε να βάζει… τρικλοποδιές στην υπόθεση. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις (!) συνολικά φορές επικοινώνησε ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες εβδομάδες με το γραφείο που εκπροσωπεί τον «θηριώδη» στόπερ, όμως η βραζιλιάνικη πλευρά έβρισκε διαρκώς δικαιολογίες, αναβάλλοντας το ταξίδι στην Αθήνα για τις τελικές επαφές και υπογραφές, λόγω… φόρτου εργασίας.

Την ίδια ώρα, ο Μολέδο άρχισε πάλι να δείχνει επηρεασμένος κι έξω απ’ τα «νερά» του. Άλλοι υποστηρίζουν πως άρχισαν να του τριβελίζουν ξανά το μυαλό οι μάνατζέρ του, βάζοντάς του δεύτερες και τρίτες σκέψεις για το αρχικό, προφορικό «ναι» στην πρόταση ανανέωσης του Παναθηναϊκού.

Άλλοι τονίζουν πως η ψυχολογία του (με τον μικρό του γιο να ζει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού) είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη. Είναι μέρες που «πέφτει» κατακόρυφα ψυχολογικά κι αυτό άρχισε να τον επηρεάζει και στο παιχνίδι του, όπου ο Μολέδο ΔΕΝ ήταν από ένα σημείο και μετά ο «βράχος» που θαυμάζει όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Ειδικά στα δύο παιχνίδια με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στη Λεωφόρο και το πρώτο του πρωταθλήματος με τον Πλατανιά στα Περιβόλια, ο Βραζιλιάνος ήταν… εκτός αγώνα κι αυτό κόστισε σε όλη την ομάδα.

Κι άρχισε πλέον να «βασανίζει» πολύ και τον Μαρίνο Ουζουνίδη, που είδε προβληματισμένος πως έμπαινε σε μία διαδικασία… déjà vu με τον Μολέδο. Η οποία όμως θα έπρεπε πλέον να ξεκαθαρίσει μια και καλή…

Ο 48χρονος τεχνικός θέλει πολύ τον Μολέδο στο «τριφύλλι». Του το έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο. Τον… κανονικό Μολέδο όμως, κι όχι τον παίκτη-σκιά του εαυτού του, που εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα λόγω των προσωπικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Μολέδο (εξάρθρωση αγκώνα) στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Πλατανιά, πήγε λίγο πιο πίσω χρονικά το θέμα, αφού δεν υπήρχε πλέον λόγος να «τρέξουν» οι τελικές συζητήσεις. Το προσεχές διάστημα ωστόσο, θα είναι πολύ σημαντικό και θα καθορίσει την επόμενη μέρα της σχέσης του Βραζιλιάνου με το «τριφύλλι».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Contra.gr, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του θα καλέσουν τον Μολέδο, για να κάνουν μία τελική κουβέντα μαζί του. Και για να μην «σέρνεται» άλλο το θέμα, είναι στις προθέσεις τους να καλέσουν μαζί με τον Βραζιλιάνο εκείνη τη στιγμή (και) τους μάνατζέρ του για να ορίσουν ραντεβού. Χωρίς «υπεκφυγές» και άλλες καθυστερήσεις…

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει την κίνησή του -την οποία είχε αποδεχθεί ο Βραζιλιάνος- κι έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του. Και είναι πλέον στο χέρι του 29χρονου στόπερ να περάσει στο επόμενο στάδιο και να προχωρήσει στις υπογραφές του νέου συμβολαίου του με το «τριφύλλι».

Εάν τώρα η πλευρά του παίκτη αποφασίσει κάτι «διαφορετικό» και τα δεδομένα αλλάξουν, τότε θα ανοίξει άμεσα ο κύκλος των συζητήσεων για την πώλησή του τον προσεχή Γενάρη, προκειμένου να υπάρξει έστω ένα μικρό οικονομικό όφελος για το «τριφύλλι». Κι ο Παναθηναϊκός θα μπει από τώρα σε διαδικασία «αντικατάστασής» του.

Ισως να μην είναι τυχαίο και το γεγονός ότι ο Ουζουνίδης δεν έχει επιλέξει ακόμη τους νέους αρχηγούς των «πράσινων», περιμένοντας πιθανότητα τις οριστικές εξελίξεις (και) στην υπόθεση του Μολέδο…

News 24/7

24MEDIA NETWORK