Αραβίδης: "Η ΑΕΚ σου παρέχει ασφάλεια"

Ο Χρήστος Αραβίδης μιλάει για την απόφασή του να μετακομίσει από τον Πανιώνιο στην ΑΕΚ, εκφράζοντας αισιοδοξία για τη νέα σελίδα στην καριέρα του.

Αραβίδης: "Η ΑΕΚ σου παρέχει ασφάλεια"

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Αραβίδης στη SportDay:

Για τις δυσκολίες στον Πανιώνιο: «Υπήρχε αβεβαιότητα. Δεν ξέραμε καν ποιοι άνθρωποι ήταν κοντά μας. Από το καλοκαίρι άρχισαν αποχωρήσεις. Προπονητών, παικτών, στελεχών της διοίκησης και δεν ξέραμε πώς μπορούσε να καταλήξει η χρονιά. Από οικονομικής πλευράς, ήταν καταστροφική! Προσπαθήσαμε οι πιο έμπειροι, πολλές φορές με προσωπική πρωτοβουλία, να βοηθήσουμε την κατάσταση. Στα αγωνιστικά, από τη στιγμή που χάσαμε το "Απήλιον", δεν είχαμε γήπεδα να κάνουμε προπόνηση».

Για τη στάση της διοίκησης: «Κάποια στιγμή βγήκε προς τα έξω η ομιλία του Νίκου Γκλεζάκου που είχε πει ότι δεν υπάρχουν χρήματα και όποιος θέλει μπορεί να φύγει τον Ιανουάριο. Πολύς κόσμος το κατέκρινε, αλλά είναι φυσιολογική απόρροια των δυσκολιών που υπήρχαν. Δεν είναι τόσο ωραίο για έναν παίκτη να ακούει αυτά. Αν αποχωρούσαμε δεν θα υπήρχε Πανιώνιος! Υπάρχουν παίκτες που δεν είχαν λεφτά να πληρώσουν το ενοίκιο, να παραστούν στις προπονήσεις. Φέτος έχουμε πληρωθεί δύο-τρεις μισθούς και κάτι πριμ προς το τέλος!».

Για την αποχώρηση Παναγόπουλου: «Είναι πολύ φιλόδοξος. Θέλει η δουλειά που κάνει να βγαίνει στο χορτάρι. Όμως έφυγε... νύχτα! Έπρεπε να μείνει γιατί ξεκινήσαμε μαζί. Είχαν μπει οι βάσεις. Το τάιμινγκ ήταν για γέλια!».

Για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο: «Είναι πολύ καλός προπονητής. Εκτιμώ και σέβομαι ότι έκανε την κίνηση να φύγει, παρ' ότι δεν το ήθελα τότε, για το καλό της ομάδας. Τον εκτιμώ πρώτα ως άνθρωπο και μετά ως προπονητή. Τη δουλειά του, πάντως, την αποτύπωσε. Υπήρχαν στοιχεία που έμειναν στη συνέχεια».

Για τον Νίκο Παντελή: «Ένας ειλικρινής άνθρωπος. Είναι Πανιώνιος. Την αγαπάει την ομάδα. Έβαλε τα δυνατά του και πραγματικά είχαμε μια συγκομιδή βαθμών, η οποία ήταν αξιοσημείωτη, αν αναλογιστούμε και το μέγεθος των προβλημάτων».

Για τον Νίκο Αναστόπουλο: «Ήρθε σε μια φάση δύσκολη για την ομάδα. Κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναπτερώσει το ηθικό των παικτών. Έδωσε το στίγμα του και, κυρίως, μάζεψε τους βαθμούς που έπρεπε. Δεν άλλαξαν οι παίκτες».

Για την αναγνώριση που κέρδισε: «Αυτό που έζησα έφθανε στο απόλυτο άκρο της άρνησης! Ο Λάζαρος Κουτλίδης με πίστεψε, αυτός με έφερε. Από κει και πέρα, τις απαντήσεις μια ζωή τις έδινα στο γήπεδο. Είτε ήμουν καλός είτε όχι. Το ότι δεν ήμουν αποδεκτός στην αρχή, εντάξει, ο κόσμος έχει την άποψή του».

Για τις αποδοκιμασίες κατά παικτών που είχαν υπογράψει αλλού: «Αν μπω στη θέση του οπαδού, καταλαβαίνω ότι σκέφτεται πως αν είχε κρατήσει ο σύλλογος πολλούς από αυτούς τους παίκτες θα είχε φτιάξει μια αξιόμαχη ομάδα. Είναι δικαιολογημένο να ενοχλούνται όταν φεύγουν κάθε τόσο και λιγάκι οι παίκτες. Όχι, όμως, όταν δεν υπάρχει τίποτα για να τους κρατήσει. Αν στον παίκτη δεν είχες προτείνει κάτι καλό, χειροπιαστό και σίγουρο. Ένας παίκτης προσπαθεί να πετύχει το καλύτερο για το μέλλον του. Όταν ακούει από τον παράγοντα "όποιος θέλει μπορεί να σηκωθεί να φύγει", τι να κάνει; Δεν φεύγει κάποιος από τον Πανιώνιο για να πάει κάπου χειρότερα. Πηγαίνει κάπου που θα αισθάνεται ασφαλής και θα παίρνει τα χρήματά του. Όταν ένα συμβόλαιο τελειώνει το καλοκαίρι, η σωστή διοίκηση πιάνει έναν παίκτη έξι μήνες πριν και του λέει "εγώ σε υπολογίζω και θέλω να σε κρατήσω". Αυτό δεν το έκανε κανένας. Υπάρχουν παιδιά στα οποία χρωστάνε περσινά χρήματα! Πώς γίνεται να χρωστάς χρήματα και να θέλεις να ανανεώσω; Να κάτσω εδώ για πόσο; Το περσινό καλοκαίρι δεν έφυγα γιατί εκτίμησα ότι μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία. Τον Ιανουάριο ήρθε πρόταση από την Ουκρανία, η οποία δεν έγινε αποδεκτή. Για όσους έχουν συμφωνήσει ή υπογράψει, δεν μπορεί κανένας, μα κανένας να πει ότι κορόιδεψαν στην προπόνηση ή δεν έδωσαν τα πάντα στο παιχνίδι».

Για τον Κωνσταντίνο Τσακίρη: «Είναι ο καλύτερος και πιο σημαντικός πρόεδρος που έχει περάσει από τον σύλλογο! Κακώς κάποιοι επιδόθηκαν σε κακόβουλες ενέργειες και τον ανάγκασαν να φύγει. Τον αδίκησαν και ξεπέρασαν τα όρια. Έφυγε, αλλά πάντα βρίσκεται κοντά στην ομάδα. Χωρίς να τον κάνει πιο ευάλωτο και πιο αδύναμο. Ακόμη και τώρα βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη».

Για τη μεταγραφή στην ΑΕΚ: « Δεν έχω τελειώσει ακόμη, αλλά είμαι σε προχωρημένες επαφές μαζί τους. Αυτό που με κάνει να συνεχίσω στην ΑΕΚ είναι ότι προσφέρει στον ποδοσφαιριστή προοπτική, πως μπορεί να αισθάνεται επαγγελματίας. Κάτι το οποίο προσωπικά έζησα και στον Πανιώνιο επί εποχής Κωνσταντίνου Τσακίρη. Αισθάνεσαι ασφάλεια. Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να του παρέχονται οι ιδανικές συνθήκες εργασίας για να κάνει σωστά τη δουλειά του. Να έχει κάποια ανάγκη του λυμένη, να μπορεί οικονομικά να είναι τακτοποιημένος και να βλέπει πως ξεκινάει μια προσπάθεια από την αρχή».

Για το μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ: «Τα καλύτερα έρχονται!».

Για το μήνυμα στον κόσμο του Πανιωνίου: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους βρέθηκαν κοντά μας. Θα θέλαμε σίγουρα να ήταν περισσότεροι. Να είναι σίγουροι ότι οι παίκτες που περάσαμε έχουμε δεθεί απόλυτα με την ομάδα και αποδεικνύεται με το ότι ήμασταν εκεί όταν κανένας άλλος δεν θα ήταν στη θέση μας. Κράτησα την υπόσχεση που είχα δώσει στον Βασίλη Τσάβαλο, ότι η ομάδα θα σωθεί ώστε να είναι βιώσιμη. Από κει και πέρα, ο καθένας κοιτάει το καλύτερο για τον εαυτό του γιατί δεν μπορούμε να παραμείνουμε στο "θα" και στο "αν" θα γίνει κάτι. Επιθυμία μου ήταν να παραμείνω στον Πανιώνιο! Το ξέρει πάρα πολύ καλά ο Βαγγέλης Σουφλέρης. Το περασμένο καλοκαίρι είχα έρθει σε συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου μου για τα επόμενα τρία χρόνια. Όμως, τι να έκανα όταν η ομάδα αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα και δεν ήταν βέβαιο ότι θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε όλες αυτές τις ανάγκες;».

News 24/7

24MEDIA NETWORK