Μητρόπουλος στο Contra.gr: "Αυτός είμαι, δεν αλλάζω στιλ"

Λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει 100 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία και ένα μόλις 24ωρο μετά τη νίκη του Πανιωνίου επί του Πανθρακικού ο Παύλος Μητρόπουλος μίλησε στο Contra.gr και απάντησε σε όσους τον θεωρούν ποδοσφαιριστή που παίζει αντιαθλητικά. "Παίζω δυνατά και δεν έχω αποβληθεί ποτέ".

Μητρόπουλος στο Contra.gr: "Αυτός είμαι, δεν αλλάζω στιλ"

Παίζατε με την πλάτη στον τοίχο το Σάββατο...

Το ξέραμε, ιδιαίτερα οι πιο παλιοί, δεν το λέγαμε όμως. Ξέραμε ότι αν δεν νικήσουμε οι πιθανότητες για την παραμονή θα ήταν εναντίον μας. Ευτυχώς νικήσαμε. Δεν έπρεπε να χάσουμε γιατί ήταν ματς έξι πόντων αλλά και ματς ψυχολογίας.

Πόσο βοήθησε το γρήγορο γκολ;

Δείξαμε μέσα στο γήπεδο πόσο το θέλαμε. Δεν ήταν εύκολο, είχε και αέρα χθες το γήπεδο,πιστεύαμε ότι θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Το γκολ το γρήγορο σίγουρα μας βοήθησε και μας τόνωσε περισσότερο την αυτοπεποίθηση.

Φοβήθηκες μετά τη μείωση του σκορ ότι δεν θα τα καταφέρνατε;

Οχι δεν φοβήθηκα αλλά ένιωσα ότι έπρεπε να κάνουμε καλύτερη διαχείριση του αγώνα αφού το γκολ του αντιπάλου προήλθε και πάλι από δικό μας λάθος. Το διαχειριστήκαμε νομίζω καλά, δεν κινδυνεύσαμε μετά το γκολ αλλά ούτε και πριν.

Πως βλέπεις πλέον τη μάχη της σωτηρίας;

Εχουμε άλλον αέρα, έρχονται και κομβικά παιχνίδια όπως αυτό με την Κέρκυρα. Αλλά για μένα το πιο κομβικό ματς είναι αυτό της Τετάρτης κόντρα στην Ξάνθη. Αν καταφέρουμε να πάρουμε το τρίποντο, νομίζω θα κάνουμε τη διαφορά. Αλλωστε στη Σούπερ Λίγκα με δύο-τρεις συνεχόμενες νίκες δημιουργείς και διαφορά από τους διώκτες σου.

Είναι διαφορετική η κατάσταση εφέτος στην ομάδα μετά τη διοικητική αλλαγή;

Ναι, τα πράγματα έχουν αλλάξει εφέτος. Οι Ζαμάνης, Δάρας και Σκούρας αγαπούν πολύ την ομάδα και έχουν κάνει πολλές θυσίες γι' αυτή. Η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με τη διοικητική αβεβαιότητα των προηγούμενων χρόνων και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο και στα αποδυτήρια.

Η μεταγραφή είναι στο μυαλό σου;

Το μυαλό μου είναι εδώ. Οχι μόνο το δικό μου, όλων των παιδιών. Ο Πανιώνιος βέβαια έχει αποδείξει ότι ξέρει να πουλάει παίκτες. Ολοι έχουμε φιλοδοξίες, κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να κάνει ένα βήμα παραπάνω είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα. Εγώ είμαι σε μία κρίσιμη ηλικία για την καριέρα μου και το μέλλον μου. Αλλά σου είπα και πριν. Μας ενδιαφέρει κυρίως η δύσκολη βαθμολογική θέση της ομάδας.

Είσαι μόλις 24 ετών αλλά από τους μεγαλύτερους στ' αποδυτήρια. Νιώθεις να έχεις έξτρα ευθύνες γι' αυτό;

Υπάρχουν και άλλα παιδιά. Ο Ιμπαγάσα βέβαια, ο Παντίδος, ο Γιάννου. Δεν είμαστε πολύ μεγάλοι πλην του Αριέλ αλλά έχουμε κάποιες παραστάσεις από αυτό το επίπεδο και προσπαθούμε να καθοδηγήσουμε τα νέα παιδιά, πάντα με σεβασμό. Και εμείς όταν ήμασταν πιο μικροί μας άρεσαν η πλάκα και τα αστεία αλλά οι πιο μεγάλοι έβαζαν το μέτρο. Το ίδιο προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς τώρα.

Γράφτηκε μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο ότι παίζεις πολύ δυνατά, στα όρια του αντιαθλητικού και πιο πέρα. Εχει ξαναγραφτεί αυτό για σένα. Τι απαντάς;

Μα οι ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού έγραφαν μετά το παιχνίδι Κυπέλλου με την Ξάνθη ότι οι ποδοσφαιριστές δεν έδωσαν ούτε μία κλωτσιά, δεν λέρωσαν το σορτσάκι τους. Εγώ έπαιζα, παίζω και θα παίζω δυνατά, αυτό είναι το στιλ μου, δεν αλλάζω. Κάποιες φορές δίνεις έτσι και το μήνυμα, ειδικά στα εντός έδρα ματς, ότι εδώ σήμερα θα βρεις αντίσταση. Εχω παίξει 99 ματς στην Α' Εθνική, δεν έχω ούτε μία αποβολή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK