Οι αφανείς ήρωες του (προβληματικού) Πανιωνίου

Αφορμή για το συγκεκριμένο κείμενο, στάθηκαν κάποιες από τις δηλώσεις που έκανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, μετά το τελευταίο παιχνίδι της περιόδου, αυτό του Πανιωνίου με τον Πλατανιά. Για την ακρίβεια μια αποστροφή των δηλώσεών του, στην οποία θέλησε να ευχαριστήσει ονομαστικά μόλις δύο ανθρώπους. Τον υπεύθυνο ασφαλείας, Νίκο Κολιδά και τον υπεύθυνο Τύπου, Γιώργο Μπιτσικώκο.

Οι αφανείς ήρωες του (προβληματικού) Πανιωνίου

Ηταν απορίας άξιον γιατί ο Ελληνας στόπερ στάθηκε μόνο σε δύο ανθρώπους αλλά το ρεπορτάζ έδωσε τη λύση.

Τα δύο αυτά παιδιά, αναφέρονται τόσο στην Superleague όσο και στην ΕΠΟ, ως οι «δύο άνθρωποι που τρέχουν ουσιαστικά τον Πανιώνιο». Και όταν λέμε «τρέχουν», εννούμε πως κάνουν όλες τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να μπορεί η ομάδα να… αγωνίζεται. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όταν χρειάζεται επικοινωνία κάποιας από τις δύο διοργανώτριες αρχές, το τηλέφωνο που χτυπάει πρώτο στην ομάδα είναι ενός εκ των δύο.

Αυτοί είναι που άλλωστε πήραν μόνοι τους την άδεια τέλεσης αγώνων για την Νέα Σμύρνη, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή (μια ημέρα πριν το εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό), όταν όλοι οι υπόλοιποι στην ομάδα νόμιζαν ότι έχουν «καθαρίσει» λαμβάνοντας απλά την άδεια για την λειτουργία του γηπέδου.

Αυτοί είναι που βρίσκονταν συνεχώς δίπλα στους ποδοσφαιριστές και προσπαθούσαν να δώσουν λύσεις στα απλά καθημερινά προβλήματα, αλλά και σε πιο περίπλοκα, γραφειοκρατικού τύπου. Γενικώς έκαναν τα πάντα, εκτός από τον οικονομικό τομέα και τον προπονητικό.

Η δράση τους δεν ήταν γνωστή στο ευρύ κοινό. Μάλιστα και στην ίδια τους την ομάδα, υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι έχουν προσφέρει και πόσα τους χρωστάνε, καθώς έχουν σώσει το σύλλογο από απίστευτες καταστάσεις.

Σε τέτοιο βαθμό που αν κάποιοι από τις υπόλοιπες ομάδες καταλάβουν πως λειτουργεί ο Πανιώνιος και πως μόνο δύο υπάλληλοι (και μάλιστα όχι σωστά αμοιβόμενοι) κατάφεραν να σώσουν ένα σύλλογο πραγματικά θα πρέπει να σκίζουν τα διπλώματά τους, τα master τους και ότι άλλο χαρτί έχουν πάρει ως πιστοποίηση των ικανοτήτων τους για διοίκηση.

Ετσι δεν ηχεί καθόλου παράξενο το γεγονός ότι και οι δύο έχουν δεχτεί ήδη προτάσεις από άλλους συλλόγους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Όμως και οι δύο, που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου, ο ένας ως πρώην αρχηγός των οργανωμένων οπαδών και ο άλλος ως πρώην αθλητής των ακαδημιών, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν το «δεύτερο σπίτι τους», όπως λένε οι πληροφορίες.

Βέβαια στις εποχές που ζούμε, ποτέ μη λες ποτέ, καθώς το «ουδείς προφήτης εις τον τόπο του», μπορεί να ισχύει για τους ίδιους, αλλά υπάρχουν άνθρωποι στο ελληνικό ποδόσφαιρο που έχουν εκτιμήσει την αξία τους, αλλά και την δεδομένη εμπειρία τους και ήδη σφίγγουν τον κλοιό της… πολιορκίας τους για να τους εντάξουν στο δυναμικό τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK