Ρόκα: "Δεν είναι ρίσκο ο Πανθρακικός"

Κατά την παρουσίασή του ο Μανουέλ Ρόκα τόνισε ότι η επιλογή του Πανθρακικού κάθε άλλο παρά ρίσκο αποτελεί για την καριέρα του.

Ρόκα: "Δεν είναι ρίσκο ο Πανθρακικός"

Ο νέος προπονητής του Πανθρακικού, Μανουέλ Ρόκα, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης από τη διοίκηση της ομάδας και συγκεκριμένα τον μεγαλομέτοχο Κο Καραολάνη και τον πρόεδρο κ. Τζελέπη.

Ο μεγαλομέτοχος δήλωσε: «Μετά το διαζύγιο του Άκη Μάντζιου με την ομάδα μας είχαμε επαφές με διάφορους προπονητές οι οποίοι θα αναλάμβαναν την τεχνική ηγεσία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανθρακικού.

Όπως ξέρετε ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του Πανθρακικού είναι το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει είτε αφορά το διοικητικό είτε το αγωνιστικό τμήμα.

Μέσα από αυτό μπορέσαμε να φτάσουμε ψηλά, μέσα από αυτό ο κόσμος αγάπησε τον Πανθρακικό, μέσα από αυτό μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες και άτυχες στιγμές που παρουσιάστηκαν. Οποιοσδήποτε έρχεται στην ομάδα μας θέλουμε να αισθάνεται όμορφα που βρίσκεται εδώ. Προσπαθούμε πάντα να τους βοηθάμε και να τους υποστηρίζουμε και να λύνουμε τα όποια προβλήματα τυχόν αντιμετωπίζουν. Είναι κάτι που μας το αναγνωρίζει όλη η Ελλάδα.

Ένα από τα στοιχεία που μας έφερε σε επαφή με τον Μάνουελ είναι ότι ανήκει στην οικογένεια του Πανθρακικού από το 2008 που ήρθε σαν τερματοφύλακας. Η συνεργασία μας μπορεί να ολοκληρώθηκε το 2010 αλλά πάντα είχαμε επικοινωνία, όποτε μπορούσε ερχόταν στην πόλη μας δείγμα ότι την αγάπησε.

Κατανοούμε την στεναχώρια ίσως και απογοήτευση που υπάρχει στις τάξεις των φιλάθλων του Πανθρακικού για την πορεία στο πρωτάθλημα. Η πόλη δεν είναι μεγάλη και έτσι καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες αυτής της στενοχώριας πολλών φιλάθλων. Όλοι μας θέλαμε η ομάδα να έχει μαζέψει περισσότερους βαθμούς, να έχει παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και να βρισκόμαστε πιο ψηλά στην βαθμολογία, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Χοσέ Μάνουελ Ρόκα: "Αναλαμβάνω αυτή τη μεγάλη ευθύνη έχοντας απόλυτη συναίσθηση της κατάστασης. Όταν μιλήσαμε με την διοίκηση, με ρώτησαν αν έχω άγχος ή πίεση κι εγώ είπα ότι πιστεύω απόλυτα σε αυτήν την ομάδα. Όχι μόνο στο ρόστερ, που έδειξε πέρυσι τι μπορεί να κάνει κι έχει διατηρήσει τον κορμό της, αλλά και στον Πανθρακικό σαν σύλλογο, που από τότε που εγώ αποχώρησα από την Κομοτηνή έκανε πολλά βήματα προόδου, κάτι που αποδεικνύει ότι ο Πανθρακικός είναι μια ομάδα με μέλλον, που δεν κοιτάζει απλά τι θα κάνει σήμερα. Κι αυτό είναι κάτι που κοιτάζω πάντα όταν κάνω μια επιλογή.

Ρίσκο για εμένα ήταν η δουλειά στον Ολυμπιακό Βόλου. Αντίθετα, ο Πανθρακικός δεν είναι ρίσκο για εμένα. Ξέρω την ομάδα και θέλω πολύ να την βοηθήσω και τώρα σε μια δύσκολη στιγμή. Δε σταμάτησα ποτέ να βοηθάω την ομάδα, ακόμα και από τότε που έφυγε, αφού όποτε με χρειάστηκαν, για κάποια μεταγραφή από την Ισπανία για παράδειγμα, ήμουν στον πλευρό της.

Όλοι μαζί, όχι μόνο εγώ, ο μεγαλομέτοχος κι ο πρόεδρος, αλλά όλοι εσείς, οι φίλαθλοι και οι παίκτες πρέπει να συσπειρωθούμε για το καλό του Πανθρακικού, επειδή όλοι μας αγαπάμε τον Πανθρακικό

Έχω δει πέντε αγώνες της ομάδας εφέτος. Τρεις από κοντά κι άλλους δύο από την τηλεόραση. Η ομάδα έχει αλλάξει ορισμένα πράγματα φέτος στο ρόστερ της, αν κι έχει κρατήσει το βασικό κορμό, αλλά νομίζω πως έχει δυνατότητες και ποιότητα. Το βασικό πρόβλημα νομίζω ότι είναι στην ψυχολογία, εξαιτίας των αποτελεσμάτων πιθανότατα. Όταν το ποδόσφαιρο δε σε ευνοεί πρέπει να συνεχίζεις τη σκληρή δουλειά, με ψηλά το κεφάλι κι αυτό θα κάνουμε και τώρα. Θέλω οι παίκτες μου να βγάλουν ξανά στο γήπεδο το 100% που μπορούν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK