Βαριά καμπάνα στον ΠΑΟΚ!

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Βαριά καμπάνα στον ΠΑΟΚ!
INTIME SPORTS

Με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση τριών βαθμών και 50.000 ευρώ πρόστιμο τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα τη Μ.Τετάρτη.

Η πειθαρχική δίωξη που είχε ασκηθεί από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα έγινε εν μέρει δεκτή, γι' αυτό και επιβλήθηκε το χαμηλότερο δυνατό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ.

Την ποινή της έδρας, ο "δικέφαλος του Βορρά" θα την εκτίσει στα εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ.

Όσον αφορά την αφαίρεση βαθμών, το τοπίο είναι θολό, καθώς η πειθαρχική επιτροπή δεν αναφέρει από ποιον βαθμολογικό πίνακα πρέπει να αφαιρεθούν οι 3 βαθμοί, ενώ και στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη.

Η λογική λέει ότι η αφαίρεση βαθμών αφορά την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Ωστόσο η βαθμολογία για το πρωτάθλημα έχει επικυρωθεί, κάτι που πιθανόν να μην γνώριζε ή να μην απασχολούσε καν τα μέλη της επιτροπής που εφάρμοσαν απλά τον κανονισμό. Η απορία παραμένει και αναμένεται να λυθεί από την ΕΠΟ τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ασκήσει έφεση, ελπίζοντας ότι θα μειώσει την ποινή.

Αναλυτικά η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ:

"Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δέχεται εν μέρει την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την πράξη που αναφέρεται στο σκεπτικό. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα αυτή, κατά τα λοιπά. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) πειθαρχική χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, β) ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, γ) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα (ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στις 16/4)".

News 24/7

24MEDIA NETWORK