ANALYSIS: Αντρέ VS Τσίμιροτ

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε στο... σφυρί τον Γκόικο Τσίμιροτ και πρώτο φαβορί για να τον αντικαταστήσει είναι ο Μπέντζαμιν Αντρέ της Ρεν. Το Contra.gr συγκρίνει τους δυο μέσους και μέσα από γραφήματα σας παρουσιάζει τι έχει να χάσει και τι να κερδίσει ο ΠΑΟΚ από μία ενδεχόμενο... τράμπα.

ANALYSIS: Αντρέ VS Τσίμιροτ
cimirot andre

Ο ΠΑΟΚ προχώρησε παράλληλα την διαδικασία πώλησης του Γκόικο Τσίμιροτ με αυτή της εξεύρεσης αντικαταστάτη, με τον Μπέντζαμιν Αντρέ να είναι η πρώτη επιλογή. Βάλαμε στη “ζυγαριά” τους δυο παίκτες και συγκρίναμε τα πεπραγμένα τους κατά την περσινή σεζόν. Άλλο Τσίμιροτ και Άλλο Αντρέ, αλλά η διαφορά είναι και στο σύστημα...

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΜΑΤΙΑ

ANALYSIS: Αντρέ VS Τσίμιροτ
ANALYSIS: Αντρέ VS Τσίμιροτ

Η πρώτη διαφορά έχει να κάνει με την αρχική τοποθέτηση εντός γηπέδου, που οφείλεται κυρίως στο διαφορετικό σύστημα ΠΑΟΚ και Ρεν. Στο 4-2-3-1 του Δικεφάλου του βορρά, ο Τσίμιροτ ήταν ένας από τους δυο ανασταλτικούς μέσους, πίσω από τον επιτελικό μέσο, ενώ ο Αντρέ στο 4-4-2 της Ρεν ήταν ένας εκ των δυο εσωτερικών μέσων.

Στον καταμερισμό των ενεργειών των δυο ποδοσφαιριστών, τοcrash testέδειξε ισορροπία στις πάσες (21%) υπεροχή του Τσίμιροτ στις ατομικές ενέργειες (19% έναντι 7%), υπεροχή του Αντρέ στις εναέριες μονομαχίες (33% έναντι 13%) και ελάχιστη συμμετοχή στο τελείωμα φάσεων και για τους δυο (8% ο Τσίμιροτ και 6% ο Αντρέ)

ΚΟΙΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΚΟΡΝΕΡ

ANALYSIS: Αντρέ VS Τσίμιροτ

Τόσο ο Γκόικο Τσίμιροτ όσο και ο Μπέντζαμιν Αντρέ κατατάχθηκαν την σεζόν που μας πέρασε στο τοπ 3 της συμμετοχής στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και της Ρεν αντίστοιχα. Ο Τσίμιροτ κατέγραψε 4579 ενέργειες και ο Αντρέ 4287, με τον μέσο όρο του Γάλλου να είναι μεγαλύτερος λόγω μικρότερου χρόνου συμμετοχής. Το συνολικό ποσοστό επιτυχίας πάντως είναι σχεδόν ίδιο, με αυτό του Τσίμιροτ να είναι στο 74% και του Αντρέ στο 75%.

Η μοναδική διαφορά ανάμεσα σε Τσίμιροτ και Αντρέ, με βάση τον συνολικό θερμικό τους χάρτη, έχει να κάνει με τις τοποθετήσεις τους στις εκτελέσεις κόρνερ. Ο Αντρέ είναι παίκτης που κινείται στις γωνίες της αντίπαλης μικρής περιοχής και στο εσωτερικό της μικρής περιοχής του τερματοφύλακά του.

ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

Ένας από τα θέματα τριβής του Τσίμιροτ με τον Ίβιτς καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς δεν ήταν άλλο από την αδυναμία του Βόσνιου να “ενοχλήσει” τον αντίπαλο κίπερ με σουτ εκτός περιοχής. Αυτός θα ήταν και ο λόγος που ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ δύσκολα θα επέλεγε τον Μπέντζαμιν Αντρέ, καθώς ο Γάλλος σούταρε πέρυσι λιγότερο και από τον Βόσνιο. Συνολικά ο Τσίμιροτ είχε 33 σουτ ενώ ο Αντρέ 17.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΣΙΜΙΡΟΤ – ΑΝΤΡΕ

ANALYSIS: Αντρέ VS Τσίμιροτ

Στο επιθετικό κομμάτι, Γκόικο Τσίμιροτ και Μπέντζαμιν Αντρέ διαφέρουν ως προς τις κινήσεις τους με τη μπάλα στα πόδια στο χώρο του άξονα, και αυτό έχει να κάνει και με τον διαφορετικό σχηματισμό του ΠΑΟΚ και της Ρεν την περσινή σεζόν. Ο θερμικός χάρτης των συνολικών επιθετικών ενεργειών δείχνει πως ο Γκόικο Τσίμιροτ ήταν “ζεστός” σε λιγότερα τετραγωνικά μέτρα αγωνιστικού χώρου από ότι ο Μπέντζαμιν Αντρέ. Οι συνολικές επιθετικές ενέργειες του Τσίμιροτ που καταγράφηκαν μέσω του συστήματοςWyscoutήταν 185 (3,9 ανά 90λεπτο) και του Αντρέ ήταν 238 (6,6 ανά 90λεπτο) και τα ποσοστά επιτυχίας τους ήταν στο 76% και 74% αντίστοιχα.

Όσον αφορά το χώρο δράσης των δυο παικτών, η εξήγηση μπορεί να δοθεί και μέσω του σχηματισμού των δυο ομάδων και τις απαιτήσεις των προπονητών. Ο Τσίμιροτ αγωνίστηκε σε ένα 4-2-3-1,με τον χώρο στα αριστερά και παράλληλα της μεγάλης περιοχής είχε “δοθεί” τόσο στον εξτρέμ όσο και στο μπακ που είχε εντολή για όβερλαπ. Ο Αντρέ είχε διαφορετικές οδηγίες με βάση το 4-4-2 που έπαιζε η Ρεν.

ANALYSIS: Αντρέ VS Τσίμιροτ

Σε επίπεδο τρίπλας, ο Τσίμιροτ κατέγραψε περισσότερες προσπάθειες από τον Αντρέ, και συγκεκριμένα 119 έναντι 69. Ο Βόσνιος τρίπλαρε με ποσοστό επιτυχίας στο 83% και ο Γάλλος με το ποσοστό του να είναι στο 87% και τους θερμικούς χάρτες στους οποίους καταγράφηκαν οι τρίπλες να τους παρουσιάζουν κυρίως στην αριστερή πλευρά του γηπέδου.

ΔΕΝ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΜΠΑΛΑ Ο ΑΝΤΡΕ

Στο τομέα των επιταχύνσεων με τη μπάλα στα πόδια, ο Τσίμιροτ κατέγραψε 34 με ποσοστό επιτυχίας το εντυπωσιακό 97% και ο Αντρέ μόλις 6 με ποσοστό επιτυχίας στο 83%. Ο Βόσνιος, όποτε χρειάστηκε, πήρε μπάλα μπροστά από την μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και την “κουβάλησε” με τα πόδια μέχρι να την “παραδώσει” σε συμπαίκτη του προωθώντας το παιχνίδι, κάτι που δεν το έκανε ο Αντρέ, και πιθανότατα δεν ήταν στα “θέλω” του προπονητή του για να το κάνει.

ΠΟΣΟΤΗΤΑVSΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

ANALYSIS: Αντρέ VS Τσίμιροτ

Ο Γκόικο Τσίμιροτ κατέγραψε πέρυσι 282 αμυντικές μονομαχίες έναντι 210 του Μπέντζαμιν Αντρέ, με τον μέσο όρο ανά 90λεπτο να δείχνει πως η διαφορά στην ποσότητα ήταν μικρότερη από όσο φαίνεται, καθώς για τον Βόσνιο ήταν 6 και για τον Γάλλο 5,8. Το ποσοστό επιτυχίας ήταν ελαφρώς υπέρ του Αντρέ με 67% έναντι 62%. Ο θερμικός χάρτης δείχνει πως ο Βόσνιος, λόγω συστήματος, είχε περισσότερη δουλειά, και σε μεγαλύτερο μήκος της αριστερής γραμμής και αυτό διότι καλούνταν να καλύψει τον συγκεκριμένο χώρο για να βοηθήσει το αριστερό μπακ να ανέβει.

Σε επίπεδο αντιμετώπισης τρίπλας αντιπάλου, ο Τσίμιροτ είχε 119 μονομαχίες ένας εναντίον ενός με ποσοστό επιτυχίας στο 83% και ο Αντρέ 69 με ποσοστό επιτυχίας στο 87%. Ο Αντρέ είχε σχεδόν διπλάσια κοψίματα από τον Τσίμιροτ ανά 90λεπτο (152 ο Βόσνιος με μέσο όρο 3,2 και 215 ο Γάλλος με μέσο όρο 6) και σε επίπεδο ανάκτησης της κατοχής ο Τσίμιροτ είχε 122 (μέσο όρο 2,6 ανά 90λεπτο) και ο Αντρέ 105 (2,9 ανά 90λεπτο).

ΕΝΑΕΡΙΟΣ “ΘΡΙΑΜΒΟΣ” ΑΝΤΡΕ

ANALYSIS: Αντρέ VS Τσίμιροτ

Μπορεί ο Αντρέ να είναι μόλις τρία εκατοστά ψηλότερος, όμως η παρουσία του στον αέρα είναι εντελώς διαφορετική έναντι του Τσίμιροτ. Ο Βόσνιος είχε 121 εναέριες μονομαχίες με ποσοστό επιτυχίας στο 45% και ο Αντρέ είχε 299, με ποσοστό επιτυχίας στο 59%.

News 24/7

24MEDIA NETWORK