ANALYSIS: Αυτός είναι ο Τιμπό Μουλέν

H πρώτη εικόνα του νέου άσου του ΠΑΟΚ, Τιμπό Μουλέν, η διαφορά του Γάλλου μέσου με τον Τσίμιροτ, οι επιδόσεις του στο γήπεδο και το τελικο.. ζύγισμα του παίκτη. Ο Αντώνης Τσακαλέας δίνει τις απαντήσεις για το προφίλ του 28χρονου Μουλέν, με τη βοήθεια του WyScout (PHOTOS).

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Τιμπό Μουλέν

Ο Τιμπό Μουλέν αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ στο παρά ένα της μεταγραφικής περιόδου για να καλύψει το κενό που άφησε ο Γκόικο Τσίμιροτ στον άξονα του "Δικεφάλου του βορρά" και τοwyscoutδίνει τις πρώτες απαντήσεις στα δυο βασικά ερωτήματα που αφορούν το αγωνιστικό προφίλ του 28χρονου Γάλλου και τις επιδόσεις του και ο ρόλος του σε σχέση με τον 26χρονο Βόσνιο.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Τιμπό Μουλέν

Ο θερμικός χάρτης του Τιμπό Μουλέν δεν είναι αυτός του "εξάριου" αλλά παραπέμπει περισσότερο σε «εξαρο-οκτάρι» κυρίως λόγω της θερμότητας που παρουσιάζει στον χώρο από τη μεσαία γραμμή μέχρι και τα δέκα μέτρα έξω από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή.

Εναν τέτοιο μέσο περιέγραψε ο Ράζβαν Λουτσέσκου όταν μιλούσε για το τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. «Το στυλ παιχνιδιού μας επιτάσσει να έχουμε δυο εσωτερικούς μέσους που να δημιουργούν» είχε αναφέρει ο Ρουμάνος τεχνικός και έρχονται οι αριθμοί του Μουλέν οι οποίοι και «κουμπώνουν» στην περιγραφή του.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΣΙΜΙΡΟΤ

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Τιμπό Μουλέν

Από την αρχική καταμέτρηση των αγωνιστικών του πεπραγμένων, οι διαφορές του Τσίμιροτ από τον Μουλέν είναι εμφανείς. Η διαφορά κατανομής των κινήσεών τους με τη μπάλα εντός των τεσσάρων γραμμών φανερώνουν πως, αν και αμφότεροι κινούνται στον ίδιο χώρο εντός τερέν, οι δράσεις τους εντός γηπέδου ήταν διαφορετικές.

Η συγκεκριμένη καταγραφή μαρτυρά την αγωνιστική τους δράση τον τελευταίο ημερολογιακό χρόνο. Κατά σειρά, οι περισσότερες κινήσεις του Τσίμιροτ αφορούσαν αμυντική δράση (24%), πάσα (22%) και ατομική προσπάθεια(19%), και οι αντίστοιχες του Μουλέν είναι η πάσα (27%), η ασίστ (24%) και η ατομική προσπάθεια(13%).

ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Τιμπό Μουλέν

Στο τομέα των αμυντικών ενεργειών επάνω σε ντρίπλα αντιπάλου, το ποσοστό επιτυχίας είναι αυτό που θα κοιτάξουν οι περισσότεροι, όμως υπάρχει ένα άλλο νούμερο που θα πρέπει να μην περάσει απαρατήρητο.

Ο Τιμπό Μουλέν κατέγραψε 94 προσπάθειες αναχαίτισης αντιπάλου που επιχείρησε ντρίπλα. Ο αριθμός που θα πρέπει κάποιος να σταθεί είναι ο επιμέρους που αφορά τιε προσπάθειες πάνω από τη μεσαία γραμμή, και αυτές είναι 34. Μιλάμε για 1/3 των προσπαθειών, κάτι που δείχνει πως ο Μουλέν είναι ποδοσφαιριστής που πιέζει ψηλά.

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που το ζητά ο Ράζβαν Λουτσέσκου και θα περιμένει από τον Γάλλο να... αποδώσει τον θερμικό χάρτη που έχει διαμορφώσει μέχρι τώρα, και στην εν Ελλάδι καριέρα του. Στον ίδιο τομέα, ο Γκόικο Τσίμιροτ είχε 162 αμυντικές ενέργειες πάνω σε ντρίπλα αντιπάλου με ποσοστό επιτυχίας 36%, με τις 65 από αυτές πάνω από τη μεσαία γραμμή.

Η ΠΙΕΣΗ ΨΗΛΑ

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Τιμπό Μουλέν

Στο τομέα των αμυντικών ενεργειών επάνω σε ντρίπλα αντιπάλου, το ποσοστό επιτυχίας είναι αυτό που θα κοιτάξουν οι περισσότεροι, όμως υπάρχει ένα άλλο νούμερο που θα πρέπει να μην περάσει απαρατήρητο. Ο Τιμπό Μουλέν κατέγραψε 94 προσπάθειες αναχαίτισης αντιπάλου που επιχείρησε ντρίπλα. Ο αριθμός που θα πρέπει κάποιος να σταθεί είναι ο επιμέρους που αφορά τις προσπάθειες πάνω από τη μεσαία γραμμή, και αυτές είναι 34.

Μιλάμε για 1/3 των προσπαθειών, κάτι που δείχνει πως ο Μουλέν είναι ποδοσφαιριστής που πιέζει ψηλά. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που το ζητά ο Ράζβαν Λουτσέσκου και θα περιμένει από τον Γάλλο να... αποδώσει τον θερμικό χάρτη που έχει διαμορφώσει μέχρι τώρα, και στην εν Ελλάδι καριέρα του. Στον ίδιο τομέα, ο Γκόικο Τσίμιροτ είχε 162 αμυντικές ενέργειες πάνω σε ντρίπλα αντιπάλου με ποσοστό επιτυχίας 36%, με τις 65 από αυτές πάνω από τη μεσαία γραμμή.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Τιμπό Μουλέν

Οι επιθετικές μονομαχίες του Μουλέν είναι καταγεγραμμένες σε όλο το μήκος και το πλάτος της«box to box» περιοχήςτου γηπέδου, με το ποσοστό επιτυχίας του να είναι στο 76%, το οποίο κρίνετε ικανοποιητικό.

Βέβαια το ζητούμενο έχει να κάνει με την αξιοποίηση των κερδισμένων επιθετικών μονομαχιών, το τι κάνει δηλαδή ο Μουλέν αφού κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, ξεπερνώντας έναν αντίπαλό του, κάτι που σε ένα βαθμό μπορεί να φανεί από τις τελικές του πάσες.

"ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ" ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Τιμπό Μουλέν

Ο Μουλέν έγραψε, το τελευταίο χρόνο 23 πάσες στον ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται ανάμεσα στο αμυντικό δίδυμο του αντιπάλου και 23 πάσες που κατέληξαν σε τελική προσπάθεια.

Η αντίστοιχη επίδοση του Τσίμιροτ ήταν 16 πάσες στον ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται ανάμεσα στο αμυντικό δίδυμο του αντιπάλου και 7 πάσες που κατέληξαν σε τελική προσπάθεια.

Η... ΖΥΓΑΡΙΑ

Με βάση το αγωνιστικό του προφίλ, ο Τιμπό Μουλέν έχει τα χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή που θα ήθελε να έχει στην διάθεσή του ο Ράζβαν Λουτσέσκου, και θα κληθεί να τα παρουσιάσει με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Είναι όμως άλλο αυτό και άλλο να καλύψει το κενό του Γκόικο Τσίμιροτ, ο οποίος αναλωνόταν περισσότερο σε ανασταλτικά καθήκοντα. Ο 28χρονος Γάλλος καλείται να βρει ισορροπία στο τρόπο παιχνιδιού του, κάτι που θα είναι και έργο του Ράζβαν Λουτσέσκου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK