Αουρτενέτσε από τα χέρια του Βαλβέρδε για ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν Σαββίδης δίνει τις εγγυήσεις που ζητούν οι μεταγραφικοί στόχοι του ΠΑΟΚ και ο Άρνεσεν καλοβλέπει την περίπτωση του Αουρτενέτσε της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι περιπτώσεις Μίλοβιτς και Μπαμπένκο.

Αουρτενέτσε από τα χέρια του Βαλβέρδε για ΠΑΟΚ
Αουρτενέτσε

Μετά το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Λοκομοτίβα απόψε (21.00), τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ θα έρθουν στην πρώτη γραμμή του εν διαφέροντος.

Ο Ιβάν Σαββίδης ήδη έχει διαμηνύσει στον Φρανκ Άρνεσεν και τους συνεργάτες του: "Προχωρήστε τις μεταγραφές, εγώ βάζω τα χρήματα" προκειμένου να καμφθούν οι ενδοιασμοί παικτών στους οποίους έχει κάνει κρούση ο ΠΑΟΚ και έχουν ενδοιασμούς.

Ψάχνεται για Αουρτενέτσε

Ο Ίγκορ Τούντορ έχει ζητήσει από τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας έναν τουλάχιστον παίκτη για να ενισχύσει την άμυνα.

Στη λίστα που έχει καταρτιστεί,.πολύ ψηλά βρίσκεται το όνομα του Γιον Αουρτενέτσε. Πρόκειται για το 23χρονο Βάσκο αριστερό μπακ και στόπερ της Αθλέτικ Μπιλμπάο, τον οποίο ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του και η διοίκηση της ομάδας παραχωρεί δανεικό.

Ο Αουρτενέτσε αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της Μπιλμπάο και έκανε τρομερό άλμα στην καριέρα του με προπονητή τον Μαρσέλο Μπιέλσα τη σεζόν 2011-2012.

Συγκεκριμένα, είχε κάνει 54 συμμετοχές σε μία σεζόν και είχε βοηθήσει να φθάσει η ομάδα του στον τελικό του Europa League και του Copa del Rey. Μάλιστα, η διοίκηση της ομάδας της χώρας των Βάσκων στο τέλος του 2012 είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2017 βάζοντας ρήτρα αγοράς 35 εκ. ευρώ!

Τη σεζόν 2013-2014 δόθηκε δανεικός στη Θέλτα όπου έκανε 20 συμμετοχές, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στην Αθλετικ μόλις σε 7 ματς. Είναι στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών και στον ΠΑΟΚ έχει τεθεί υπόψη ως υποψήφιος για δανεισμό με ετήσιες απολαβές περίπου 350.000 ευρώ, καθώς η Αθλέτικ είναι διατεθειμένη να καλύψει και αυτή μέρος του συμβολαίου.

Η αγγλική Σουόνσι, καθώς και οι ισπανικές Λεβάντε και Εσπανιόλ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Αουρτενέτσε και το αν κινηθεί δυναμικά ο ΠΑΟΚ θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Το θετικό με τον Βάσκο είναι ότι καλύπτει δύο θέσεις και μπορεί να καλύψει ανάγκες τόσο στο 3-5-2, όσο και στο 4-2-3-1.

Αουρτενέτσε από τα χέρια του Βαλβέρδε για ΠΑΟΚ
Μίλοβιτς

Μία άλλη περίπτωση που βρίσκεται στη λίστα των αμυντικών είναι αυτή του 26χρονου Κροάτη, Γκόραν Μίλοβιτς, τον οποίο ο Τούντορ γνωρίζει από την κοινή θητεία τους στη Χάιντουκ.

Έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα του Σπλιτ που είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει με ένα ποσό κοντά στις 200.000 ευρώ, ενώ άλλο τόσα είναι οι απαιτήσεις του παίκτη. Ωστόσο, δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες η περίπτωσή του.

Αουρτενέτσε από τα χέρια του Βαλβέρδε για ΠΑΟΚ
Μπαμπένκο

Ο Μπαμπένο της Ντνίπρο στο κάδρο

Ο Φρανκ Άρνεσεν εξετάζει, ακόμη, και μία περίπτωση κεντρικού μέσου. Πρόκειται για τον Ρούσλαν Μπαμπένκο που μένει ελεύθερος από τη Ντνίπρο. Ο 23χρονος μέσος πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στη Βόλιν (17 συμμετοχές, ένα γκολ) και έχει περάσει από όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ουκρανίας.

Διαβάστε ακόμη

Τα σχέδια του Τούντορ για Λοκομοτίβα και το 4-2-3-1

"Χριστοδουλόπουλος για ΠΑΟΚ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK