Αρνεσεν: "Ήθελα έναν προπονητή που να μην πανικοβάλλεται"

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε ο Αρνεσεν στη Δανία, με αφορμή την απόφαση του ομοσπονδιακού προπονητή, Μόρτεν Ολσεν, να αποσυρθεί από τους πάγκους, ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ μίλησε και για την συνεργασία με τον Ιγκορ Τούντορ.

Αρνεσεν: "Ήθελα έναν προπονητή που να μην πανικοβάλλεται"

"Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν προπονητή που ταιριάζει με το πρότζεκτ και το στυλ παιχνιδιού, που θέλεις. Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ, ήθελα έναν προπονητή που να ξέρει μερικά πράγματα για τη βαλκανική νοοτροπία και σκέψη. Έναν προπονητή που να μην πανικοβάλλεται, επειδή έχασε για παράδειγμα δύο παιχνίδια, παρά το γεγονός ότι ο πήχης είναι ψηλά αλλά και το ότι ο κόσμος μπορεί να απογοητευθεί. Αυτός ήταν ο Κροάτης, Ιγκόρ Τούντορ", είπε χαρακτηριστικά ο Αρνεσεν, ενώ για τις εξελίξεις στην Εθνική Δανίας τόνισε:

"Η Ομοσπονδία θα έπρεπε να επιλέξει κάποιον που ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας, τη νοοτροπία και όλο το πρότζεκτ που ήδη υπάρχει. Αν κοιτάξεις τις απαιτήσεις της Ομοσπονδίας, θα δεις ότι χρειάζεται ένα νέο προπονητή, οπότε κατά πάσα πιθανότητα ο Μίκαελ Λάουντρουπ είναι αυτός που πληρεί τις προυποθέσεις. Προσωπικά πιστεύω ότι το καλύτερο για την Εθνική, θα ήταν ένας Δανός προπονητής. Ένας που θα ήξερε την κουλτούρα και τη γλώσσα και θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμη περισσότερο τις ιδέες του Μόρτεν Όλσεν".

Ρωτήθηκε, ακόμη, για το ενδεχόμενο να καθίσει ο ίδιος (!) στον πάγκο της Εθνικής Δανίας: "Έχω όλα τα απαιτούμενα έγγραφα. Αλλά δεν έχω την απαραίτητη τακτική επιμόρφωση. Ως εκ τούτου, δεν θα το επιχειρούσα ξανά (σ.σ. είχε διατελέσει για λίγο προπονητής του Αμβούργου). Ούτε για την Εθνική Δανίας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK