Ατάκες του Άγγελου που... έγραψαν

Ο Αναστασιάδης έχει κεντρίσει πολλές φορές φέτος το ενδιαφέρον με τις καυστικές δηλώσεις του. Το Contra.gr θυμάται...

Ατάκες του Άγγελου που... έγραψαν
INTIME SPORTS

Οι συνεντεύξεις Τύπου του Αγγελου Αναστασιάδη πάντα αποτελούν θέμα συζήτησης, αφού ο 61χρονος τεχνικός του ΠΑΟΚ, είτε με τις φράσεις χρησιμοποιεί, είτε με τα θέματα που θίγει κεντρίζει το ενδιαφέρον. Το Contra.gr, λοιπόν, συγκέντρωσε κάποιες από τις ατάκες του Αναστασιάδη την φετινή σεζόν που... έγραψαν και, σίγουρα, οι ποδοσφαιρόφιλοι και, ειδικά, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα θυμούνται για καιρό.

"Στον Ολυμπιακό τους αποθεώνουν, εμείς τους βρίζουμε"

Μετά το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής με την Καλλονή, ο προπονητής του Δικεφάλου -με αφορμή την ένταση που ακολούθησε λόγω της ισοπαλίας- είχε εκφράσει την άποψη του για την βασική διαφορά του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό: "Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή με τους άλλους διεκδικητές του τίτλου έχει μία βασική διαφορά. Χθες είδα το παιχνίδι Ολυμπιακός-Νίκη Βόλου. Εκεί αποθεώνεται ο πρόεδρος, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές προτού ξεκινήσει το παιχνίδι. Εδώ βρίζεται ο μεγαλομέτοχος, βρίζονται οι παίκτες και ο προπονητής του ΠΑΟΚ είναι ο χειρότερος προπονητής που υπάρχει στη γη. Το 1976 στο πρώτο πρωτάθλημα παίζαμε πρώτο παιχνίδι εδώ με τον Πιερικό, φέραμε ισοπαλία και μας περιμέναν για να μας χτυπήσουν".

"Ευχαριστώ αυτούς που με βρίζουν"

Μετά την πρόκριση επί της Ζίμπρου, στα τέλη Αυγούστου, ο Αναστασιάδης εξήγησε γιατί οι... βρισιές "κάνουν καλό" στην ομάδα: "Εμείς την Κυριακή χάσαμε βαθμούς, μπορούσαμε να τα κάνουμε όλα εύκολα αλλά δεν τα κάναμε. Αλλά έτσι θέλει η Παναγιά, για να μας βρίσουν, γιατί αν δεν μας βρίσουν δεν θα καταλάβουμε. Οταν φτάνουμε στα όριά μας καταλαβαίνουμε. Εγώ δεν λαμβάνω υπ' όψιν ούτε αυτούς που με βρίζουν, αλλά ούτε κι αυτούς που λένε καλά πράγματα για μένα. Αυτούς που με βρίζουν τους ευχαριστώ κιόλας”.

"Εγώ δεν σκοτώνω παίκτες"

Η ήττα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς είχε εξοργίσει τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, ο οποίος δήλωσε μετά το ματς στεναχωρημένος για την απόδοση κάποιων παικτών: "Εγώ δεν σκοτώνω κανέναν παίκτη. Είχαν μία ευκαιρία αυτά τα παιδιά σήμερα και την κλώτσησαν. Είχαν μια ευκαιρία να δείξουν ότι αξίζουν να είναι εδώ. Με μία ήττα, δεν σκοτώνω, δεν τρελαίνομαι. Στεναχωριέμαι, απλώς, για αυτούς που δεν έδειξαν σε εσάς τι μπορούν να κάνουν. Δεν τους έχω δει σε χειρότερη μέρα, ούτε καν σε προπόνηση".

"Θα είχε γίνει κομμάτια η ομάδα..."

Ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν παρέλειψε ουκ ολίγες φορές την φετινή σεζόν να κάνει και την αυτοκριτική του: "Φυσικά, στα προηγούμενα παιχνίδια που δεν πήραμε το αποτέλεσμα η ευθύνη είναι δικιά μου. Εύκολα το λες, αλλά δύσκολα το κάνεις. Ακούμε εύκολα να λέγεται, τι μεγάλος προπονητής είσαι, τι καλός παίκτης είσαι και αυτά κάποια στιγμή γυρνούν μπούμερανγκ. Εγώ ως πιο μεγάλος πρέπει να τα σταματάω αυτά. Οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι και απαγορεύεται να εφησυχάσεις. Την ομάδα την έχω αφήσει στην Παναγιά, εάν δεν την άφηνα εκεί θα είχε γίνει κομμάτια".

"Φάγαμε κατραπακιές"

Από την αρχή της σεζόν ο Αναστασιάδης δεν έχει σταματήσει να λέει στους παίκτες του ότι βασικός κανόνας για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της είναι να παραμένουν προσγειωμένοι μετά από νίκες: "Όσες φορές πετούσαμε στα σύννεφα, φάγαμε κατραπακιές. Εκτός δεν χάσαμε και δεν φάγαμε γκολ. Εντός χάσαμε πέντε βαθμούς. Το ξέρετε αυτό;".

"Ολυμπιακός όπως... Εργοτέλης"

Λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε ότι ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει το ματς, όπως είχε αντιμετωπίσει και αυτό με τον... Εργοτέλη: "Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είναι καλύτερη ομάδα από εμάς, παίζει στην έδρα του, με τον κόσμο του και εμείς έτσι θα τον αντιμετωπίσουμε. Εμείς θα πάμε να παίξουμε και ό,τι πει η Παναγιά. Θα πάμε να παίξουμε όπως παίξαμε με τον Εργοτέλη. Αλλά, με την Παναγιά δεν τα βάζει κανείς. Θ' αρχίσουν τώρα να λένε πάλι για την Παναγιά και τον Αναστασιάδη. Εγώ έχω να κοιμηθώ πέντε μήνες."

"Παρακαλάω να μην τρελαθώ"

Μετά τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Αναστασιάδης έδωσε ξανά το στίγμα του για την προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα: "Από την αρχή είπα ότι ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να πάει για το πρωτάθλημα, όπως αναγκασμένος είναι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός. Σήμερα κάναμε μόνο ένα βήμα. Όχι το τελευταίο βήμα. Κάθε μέρα παρακαλάω την Παναγιά για να μην τρελαθώ. Δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα".

"Δεν γίναμε Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ"

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε βαριά ήττα από την Ξάνθη στα Πηγάδια και ο Αναστασιάδης μετά τον αγώνα επιχείρησε να προσγειώσει άπαντες στην πραγματικότητα: "Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι για εμάς. Δεν έχουμε γίνει Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ. Εμείς πρέπει να τρέχουμε και να παλεύουμε".

"Κανείς γονιός δεν σκοτώνει το παιδί του"

Με αφορμή το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με τον Τζαβέλλα, μετά την επίσκεψη του 27χρονου αμυντικού σε δικό του γιατρό, ο Αναστασιάδης παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος που δεν τον κάλυψε: "Έγινε ένα λάθος από μένα γιατί θα έπρεπε να τον καλύψω, είμαι αρχηγός της οικογενείας. Εγώ απαγορεύεται να μην κάνω αυτό το αυτονόητο, άσχετα αν είχε κάνει λάθος ή όχι. Κανείς γονιός αν κάνει κάτι κακό το παιδί του δεν το βγάζει έξω και το σκοτώνει. Εγώ δεν είμαι εδώ για να προστατεύσω τον εαυτό μου, για μένα μπορείτε να γράψετε ότι θέλετε, όταν συμβαίνει κάτι, όμως, με τα παιδιά, εγώ πρέπει να κάνω το αυτονόητο".

"Δεν θα ξαναφορέσουν την φανέλα του ΠΑΟΚ"

Απογοητευμένος από την ήττα από την Γκινγκάμπ και τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Europa League ο Αναστασιάδης είχε κάνει -με εμφατικό τρόπο- λόγο μετά το παιχνίδι για παίκτες που δεν μπορούν να φορούν την φανέλα του ΠΑΟΚ: "Το πρόβλημά μου είναι ότι κάποια παιδιά που μπήκαν δεν μπόρεσαν να ξεκουράσουν κάποιους παίκτες που τραβούν κουπί από το καλοκαίρι. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ να το γνωρίζετε είναι αυτό, ότι δεν έχουμε την δυνατότητα να ξεκουράσουμε παιδιά. Στενoχωρήθηκα σήμερα γιατί κάποιοι παίκτες απέδειξαν ότι δεν μπορούν να φορούν την φανέλα του ΠΑΟΚ και δεν θα την ξαναφορέσουν”.

"Δεν θα συζητήσω ούτε με την Ρεάλ"

Μερίδα του Τύπου ανέφερε ότι ο Αγγελος Αναστασιάδης έχει έρθει σε συμφωνία με την ΕΠΟ για να αναλάβει τα ηνία της Εθνικής, κάτι που διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο ο προπονητής του ΠΑΟΚ: "Ποτέ δεν εγώ δεν πούλησα ομάδα, ποτέ δεν έκαναν κάτι που να ήταν κακό για τους άλλους, μόνο για μένα. Να είσαι προπονητής στην Εθνική Ελλάδας είναι τιμή, ειδικά για έναν προπονητή που είναι Ελληνας, αλλά δεν μπορώ εγώ να έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και να συζητάω με άλλη ομάδα, η Ρεάλ Μαδρίτης να έρθει εγώ δεν θα συζητήσω".

"Θα παίζουμε... κλεφτοπόλεμο"

Μετά την περιπετειώση νίκη του ΠΑΟΚ στην Λιβαδειά, ο Αναστασιάδης τόνισε ότι έχει πάρει τα μέτρα του... απέναντι στους διαιτητές: "Όταν γνωρίζεις ότι ο άλλος έρχεται να σε σκοτώσει, προσέχεις. Εμείς θα παίζουμε κλεφτοπόλεμο μέχρι τον Μάιο, εγώ παρακάλεσα την Παναγιά να δώσει το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ. Θέλω να δώσει κουράγιο σε όλους μας. Με αυτό που έγινε σήμερα αγανακτεί ο κόσμος, αν αγανακτήσουμε κι εμείς θα βγούμε μπροστά και θα μας σκοτώσουν. Όσο και να με πιέζουν αυτοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο εγώ δεν θα το κάνω αυτό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK