Αυτά συζητούν στην Τούμπα για Χατσερίντι και Κόντε

Οι Εβγέν Χατσερίντι και Πέδρο Κόντε βρίσκονται στον προθάλαμο της Τούμπας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα περάσουν το κατώφλι της. Διαβάστε τι συζητούν στον ΠΑΟΚ για τους 2 παίκτες.

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στον ΠΑΟΚ, έχουν φέρει στο επιθυμητό σημείο δυο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών ενόψει της νέας σεζόν. Οι Εβγέν Χατσερίντι και Πέδρο Κόντε βρίσκονται στον προθάλαμο της Τούμπας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα περάσουν το κατώφλι αυτής. Στις εσωτερικές συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει, μπαίνουν όλες οι παράμετροι.

Το αγωνιστικό και το οικονομικό είναι οι δυο βασικές. Μέχρι τώρα, αμφότεροι έχουν λάβει αρκετές θετικές ψήφους αλλά όχι τόσες ώστε να θεωρείται δεδομένη απόκτησή τους από τον Δικέφαλο του βορρά. Ποιος είναι ο «αντίλογος» για τον κάθε έναν ποδοσφαιριστή.

Ο Εβγέν Χατσερίντι είναι ένας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στη λίστα του Ιβάν Σαββίδη σχεδόν από τη πρώτη μέρα που ο τελευταίος απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΠΑΟΚ. Κατά το κοινώς λεγόμενο, ήταν το ένα από τα δυο «πουλέν» του μεγαλομετόχου.

Για όσους θυμούνται, το δεύτερο ήταν ο Γιώργος Σαμαράς. Η όποια συζήτηση αφορά τον Χατσερίντι έχει να κάνει και με το οικονομικό αλλά και με το αγωνιστικό σκέλος.

Στο καθαρά αγωνιστικό, μπαίνουν στην συζήτηση τα χαρακτηριστικά του, που για πολλούς «ταιριάζουν» με αυτά ενός ποδοσφαιριστή που ανήκει στον ΠΑΟΚ αλλά παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού πριν από σχεδόν ένα χρόνο λόγω των.... αγωνιστικών του χαρακτηριστικών. Ο λόγος για τον Δημήτρη Χατζηισαΐα.

Το ποιος κάνει καλύτερα την δουλειά του, με βάση τα χαρακτηριστικά του, δεν αποτελεί το θέμα της συζήτησης, καθώς το ζητούμενο είναι το αν αυτά τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά είναι τα ζητούμενα.

Τέτοιου είδους συζητήσεις γίνονται σχεδόν κάθε φορά που μια μεταγραφή βρίσκεται στον προθάλαμο της Τούμπας. Οι ερωτήσεις που μπαίνουν είναι συγκεκριμένες και αφορούν τους λόγους που προτιμήθηκε ο Χ ποδοσφαιριστής από τον Ψ, ποια είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που έχει και αν αυτά λείπουν από τους υπόλοιπους της θέσης του, το ποιοι ποδοσφαιριστές παρόμοιων χαρακτηριστικών και παρόμοιας χρηματικής αξίας υπάρχουν διαθέσιμοι.

Και σε αυτή τη περίπτωση μπαίνει και το οικονομικό κομμάτι, που έχει να κάνει με τα χρήματα που θα δοθούν για συμβόλαιο και το πόσο χώρο θα «πιάνουν» αυτά από το συνολικό μπάτζετ. Μια παράμετρος που δεν είναι ασήμαντη έχει να κάνει και με το γεγονός πως ο Χατσερίντι, ως κάτοχος Ουκρανικού διαβατηρίου, θα πιάνει θέση ξένου.

Στην περίπτωση του Κόντε, το ύψος της ρήτρας (900.000 Ευρώ) και η ηλικία του (κλείνει τα 30 τον Ιούνιο) αποτελούν το αντίβαρο στην εκτελεστική δεινότητα που έχει δείξει τα δυο τελευταία χρόνια, στο εγχώριο πρωτάθλημα. Μια παράμετρος που δεν μπορεί να μην μπει στο τραπέζι έχει να κάνει και με την διαχείριση του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς.

Η σεζόν για τον Σέρβο επιθετικό, στο χειρότερο σενάριο για την εθνική του ομάδα, θα τελειώσει στις 27 Ιουνίου. Για τον ΠΑΟΚ, η νέα σεζόν, στο καλύτερο σενάριο, θα ξεκινήσει τέσσερις εβδομάδες αργότερα, με τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να μπει σε αυτές τις «μάχες» με μόνο έναν επιθετικό. Η λύση στο συγκεκριμένο «πρόβλημα» θα πρέπει να έχει δοθεί πριν έρθει εκείνο το διάστημα. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι ασπρόμαυροι προετοιμάζονται σε κομμάτια του ρόστερ, λαμβάνοντας υπ' όψιν την κάθε παράμετρο.

ΤΣΑΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK