Αυτή είναι η "καυτή" εξάδα του ΠΑΟΚ

Οι Αλέκσάνταρ Πρίγιοβιτς, Δημήτρης Πέλκας, Τζάλμα Κάμπος, Γκόικο Τσίμιροτ, Μαρίν Λέοβατς και... Κλαούντιο Κεσέρου είναι τα ονόματα της ασπρόμαυρης επικαιρότητας που αναμένεται να ανεβάσουν το θερμόμετρο στην Τούμπα στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου, μέχρι τη λήξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να τους πουλήσει, και οι εκπρόσωποί τους φέρνουν πρόταση. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ο ΠΑΟΚ θέλει να τους πουλήσει, και οι εκπρόσωποί τους δεν φέρνουν πρόταση.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ο ΠΑΟΚ θέλει να τους πουλήσει, και οι εκπρόσωποί τους δεν φέρνουν ικανοποιητική πρόταση. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να τους αποκτήσει, και οι εκπρόσωποί τους δεν βρίσκουν ικανοποιητική τη πρόταση.

Αλέκσάνταρ Πρίγιοβιτς, Δημήτρης Πέλκας, Τζάλμα Κάμπος, Γκόικο Τσίμιροτ, Μαρίν Λέοβατς και Κλαούντιο Κεσέρου είναι τα ονόματα της επικαιρότητας. Το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου θα είναι θερμό στη Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να έχει σε όλες τις υποθέσεις του πάνω χέρι.

Η κάθε μια περίπτωση είναι ξεχωριστή, έχει ιδιαιτερότητες, αλλά και συγκεκριμένα δεδομένα. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχει δώσει στο εσωτερικό των ασπρόμαυρων τις κατευθυντήριες γραμμές του αναφορικά με τις πιθανές προσθαφαίρεσις που θα προκύψουν από εδώ και στο εξής στο μεταγραφικό παζάρι.

Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς: Μπορεί να μοιάζει η πιο σύνθετη περίπτωση, αλλά συνάμα είναι και απλή. Ο Σέρβος επιθετικός θέλει να μείνει, και θέλει να έχει φανέλα βασικού από τη στιγμή που είναι ο πρώτος σκόρερ. Ο ΠΑΟΚ θέλει τον Πρίγιοβιτς, και τον κάθε ποδοσφαιριστή που λειτουργεί με γνώμονα το μεγάλο στόχο της ομάδας, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου, κάτι που επιβάλλει την αποδοχή των επιλογών του προπονητή. Ο Πρίγιοβιτς έχει ρήτρα στο συμβόλαιό του, με τις μέχρι τώρα προτάσεις που έχουν έρθει για εκείνον να μην έχουν φτάσει ούτε στα μισά αυτής. Οι ισορροπίες είναι λεπτές, ειδικά από τη στιγμή που ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχει δείξει πως παρά τα 24 γκολ του σε 43 αναμετρήσεις, είναι προετοιμασμένος να ζήσει χωρίς αυτόν. Το ιδανικό για τον ΠΑΟΚ είναι να αποκτήσει έναν ακόμα επιθετικό, όπως ήθελε ο Λουτσέσκου από το καλοκαίρι.

Δημήτρης Πέλκας: Στη πιο παραγωγική του χρονιά, με έξι γκολ και επτά ασίστ, βγάζει με το τρόπο παιχνιδιού του τη μεγάλη του θέληση να γράψει το όνομά του στην ιστορία, καθώς έτσι αντιλαμβάνεται τη φετινή προσπάθεια της ομάδας της καρδιάς του. Οι αποδοχές του αυξήθηκαν λίγο μετά τις αρχές της σεζόν, μαζί και η ρήτρα του συμβολαίου του, που είναι στα επτά εκ. ευρώ. Ο Πέλκας αρχίζει να έχει πέραση, αλλά είναι απίθανο να συμβεί κάτι τώρα. Οσο παρακινδυνευμένο και αν ακούγεται αυτό, ακόμα και να βρεθεί ομάδα να πληρώσει τη ρήτρα, ο Πέλκας θα ζητήσει έξι μήνες υπομονή.

Τζάλμα Κάμπος: Η προ δυο εβδομάδων ανάρτησή του, αναφορικά με τις συζητήσεις με τον ατζέντη του για το μέλλον του, ήταν καπνός που είχε και φωτιά. Η Γκεντσερμπιρλιγκί φέρεται έχει καταθέσει πρόταση, την οποία ο ΠΑΟΚ την απέρριψε. Αν η τουρκική ομάδα επιμείνει και ανέβει από τις 500.000 στο ένα εκ. ευρώ, θα γίνουν συζητήσεις. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια περιμένουν την μετακίνηση του δεύτερου στα εξτρέμ, μετά και την απόκτηση του Μάρσιο Αζεβέδο. Ολα αυτά δεν μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη ούτε όμως και υπάρχει χρόνος για πολλές σκέψεις.

Γκόικο Τσίμιροτ: Αυτή δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία φορά που ο Βόσνιος περιμένει κάτι από τον ατζέντη του, και αυτό το «κάτι» είτε δεν έρχεται είτε κάτι που δεν ικανοποιεί ούτε τον ίδιο αλλά ούτε και τον ΠΑΟΚ. Οπως και στην περίπτωση Πρίγιοβιτς, έτσι και σε αυτή του Τσίμιροτ, ο Ράζβαν Λουτσέσκου, αντιλαμβανόμενος τα δεδομένα και στις δυο υποθέσεις, έχει κάνει προεργασία για την «ζωή χωρίς Τσίμιροτ».

Μαρίν Λέοβατς: Ο Κροάτης ακραίος καλείται να φέρει την πρόταση που η πλευρά του ισχυρίζεται πως «ετοιμάζεται». Ο Λέοβατς «καίγεται» να πάει κάπου να παίξει μήπως και προλάβει την 23άδα της Κροατίας για τη τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου, και με αυτό ως δεδομένο δεν αποκλείεται ακόμα και ο δανεισμός του με οψιόν αγοράς.

Κλαούντιο Κεσέρου: Ο 32χρονος Ρουμάνος επιθετικός αποτελεί το αποτέλεσμα της προεργασίας του Ράζβαν Λουτσέσκου. Έμπειρος, ετοιμοπόλεμος, ποδοσφαιριστής για τον οποίο ο Λουτσέσκου ξέρει... πολλές πέτρες για να σηκώσει αν θέλει να μάθει το οτιδήποτε. Από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2017 έχει πετύχει 100 γκολ σε 162 παιχνίδια με Στεάουα, Αλ Γκαράφα και Λουντογκόρετς. Το όνομά του δεν ήρθε στον Τύπο ούτε τυχαία, ούτε προτού υπάρξουν διεργασίες. Το έδαφος είναι πρόσφορο, αλλά θα πρέπει να μπουν όλα τα δεδομένα στο τραπέζι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK