Δριβελέγκας: "Θα δούμε ποιοι είναι συνεπείς και πληρώνουν"

Ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιάννης Δριβελέγκας, τόνισε πως δεν πρόκειται να χαριστούν τα πρόστιμα, αλλά θα υπάρξουν γενναίες ρυθμίσεις, αναφερόμενος στο ζήτημα που αγγίζει και τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Δριβελέγκας: "Θα δούμε ποιοι είναι συνεπείς και πληρώνουν"
savvidis.jpg INTIME SPORTS

Ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιάννης Δριβελέγκας, μίλησε στον Arena FM 89,4 για το θέμα της ρύθμισης των χρεών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τραγικό δυστύχημα στη Βέροια: "Θέλω να εκφράσω την βαθιά μου λύπη για το τραγικό συμβάν. Κάποια στιγμή θα κάνω μια ερώτηση στον Υπουργό Δημόσιας τάξης για το πώς ελέγχονται οι νταλίκες, ειδικά αυτές που έρχονται από το εξωτερικό. Γενικά δεν θέλω να κάνω ακόμα βεβιασμένες σκέψεις".

Για το προσχέδιο του προϋπολογισμού αλλά και το θέμα της ρύθμισης των χρεών: "Τώρα κατατέθηκε το προσχέδιο, μετά ο προϋπολογισμός, θα γίνει συζήτηση στην επιτροπή και μετά θα έρθει στην ολομέλεια. Υπάρχει μια αναφορά πως δεν πρόκειται να χαριστούν τα πρόστιμα αλλά θα υπάρξουν γενναίες ρυθμίσεις. Θα είναι φυσικά μια οριζόντια διάταξη. Η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει πολύ σύντομα. Πιστεύω μέσα στον Νοέμβρη θα έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός. Παλιά γινόταν αυτό με το κλείσιμο της Βουλής, αλλά τώρα γίνεται πιο νωρίς. Όλα τα πρόστιμα δεν μπορούν πάντως να χαριστούν. Είναι σωστό και λογικό αυτό. Θα δούμε τις λεπτομέρειες μόλις κατατεθεί ο προϋπολογισμός. Πάντως μπήκε το νερό στο αυλάκι. Θα υπάρχουν ρυθμίσεις και μια μείωση των προστίμων και ανάλογα με τις επιχειρήσεις. Θα δούμε ποιοι είναι συνεπής και πληρώνουν. Δεν θα είναι όλα αυτά μόνο για τις ομάδες φυσικά, αλλά για όλους. Η αλήθεια είναι πως η Τρόικα είχε αντιστάσεις. Αυτή τη στιγμή όμως υπάρχει η δυνατότητα να πάρουμε την απόφαση αυτή ως κυβέρνηση. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε".

Σάββας Αναστασιάδης: "Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια συμφωνία"

Στο μεταξύ, για το ίδιο ζήτημα ο βουλευτής ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης, δήλωσε στο "Αθλητικό Metropolis": "Το θέμα των χρεών δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ και δεν γίνεται μόνο για τον ΠΑΟΚ. Αυτό ήταν ένα από τα αντικείμενα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, η δραστική μείωση των προσαυξήσεων ανάλογα με τον τρόπο αποπληρωμής του αρχικού κεφαλαίου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια συμφωνία. Η εκτίμησή μου είναι ότι στο τέλος θα βρεθεί λύση όχι μόνο στο πρόβλημα του κ. Σαββίδη, αλλά γενικότερα. Είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση και πιστεύω ότι στο τέλος θα βρεθεί λύση. Να διευκρινίσω πως αυτό που συζητάμε δεν αφορά τα κόκκινα δάνεια, αλλά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν προσαυξήσεις, οι οποίες πολλές φορές ξεπερνούν ακόμη και το αρχικό κεφάλαιο. Η διαπραγμάτευση για τα κόκκινα δάνεια είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Μιλάμε για χρέη προς το Δημόσιο και όχι προς τις τράπεζες".

News 24/7

24MEDIA NETWORK