Δώνης: "Ετοιμοι για τη νίκη"

Σύνθημα νίκης στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στο παραδοσιακό ντέρμπι με τον Αρη έριξε ο Γιώργος Δώνης με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι.

Δώνης: "Ετοιμοι για τη νίκη"
donis.jpg INTIME SPORTS

Αναλυτικά όσα είπε στη Νοva

Για δημόσια τοποθέτησή του μετά το τέλος του με την Ξάνθη σύμφωνα με την οποία τώρα ξεκινά η δημιουργία της ομάδας:

«Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες περνούν ένα μεταβατικό στάδιο. Δηλαδή όταν είναι από τα . 'ψηλά' τους έρχονται κάποιες στιγμές δύσκολες. Εμείς πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας, το πώς θα δημιουργηθεί μια ομάδα ανταγωνιστική που να κοιτάξει να βάλει τις βάσεις και να διεκδικήσει στόχους. Εντάξει . ξέρουμε πολύ καλά ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει η υπομονή. Εύκολα φτάνουμε στους αφορισμούς αλλά είναι κάτι που είναι φυσιολογικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς πρέπει να μένουμε προσηλωμένοι στο στόχο αυτόν που έχουμε βάλει και για τη φετινή περίοδο και πάνω απ' όλα στον πιο σημαντικό στόχο, να φτιάξουμε μια καλή ομάδα, που να 'ναι ανταγωνιστική και να δώσει πράγματα και χαρές».

- Αναφορικά με όλα αυτά τα νέα πρόσωπα που ήρθαν στην ομάδα, είστε ικανοποιημένος, είναι αυτά τα οποία είχατε συζητήσει, είναι σκέψεις οι οποίες έρχονται να ενισχύσουν αυτά που είχατε στο μυαλό σας για το πώς πρέπει να παρουσιαστεί η ομάδα στο μέλλον;

«Εντάξει, έχουνε συζητηθεί πάρα πολλά πρόσωπα μέχρι να φτάσουμε σε κάποιες τελικές μεταγραφές. Πολλές φορές συναντάς εμπόδια σε κάποιες άλλες επιλογές, το σημαντικό όμως είναι ότι ήρθαν κάποια παιδιά τα οποία είναι νέα σε ηλικία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρέπει όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές εμείς να τους βοηθήσουμε γιατί δεν έχουμε χρόνο προετοιμασίας, να τους βοηθήσουμε να προσαρμοστούν πάρα πολύ γρήγορα. Να προσαρμοστούν στη φιλοσοφία παιχνιδιού, στον τρόπο ζωής μέσα στ' αποδυτήρια και όλοι - και το προπονητικό τιμ - και όλοι που είμαστε γύρω από την ομάδα και οι ποδοσφαιριστές οι υπόλοιποι, πρέπει να τους βοηθήσουμε ώστε από την αρχή να γίνουν ένα σώμα με την ομάδα».

- Γνωρίζοντας ότι ο Βούκιτς έχει αποχωρήσει για να επιστρέψει με το καλό την προσεχή Δευτέρα για μόνιμη εγκατάσταση και για τον Σέρβο αλλά γενικότερα για όλα τα νέα πρόσωπα, τους τέσσερις τελευταίους τουλάχιστον, πότε θα είναι έτοιμοι για να τους υπολογίζετε σε αγώνα;

«Κοιτάξτε η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Για παράδειγμα ο Ιτάνζ κι ο Καμαρά είναι έτοιμοι. Ο Σέκου Ολίσε έρχεται από προετοιμασία, άρα θα δούμε λίγο, θα γίνουν εργομετρικές εξετάσεις . Ο Βούκιτς έχει να παίξει αρκετό καιρό, άρα ίσως να χρειαστεί περισσότερο χρόνο. Αυτά θα μας τα δείξουν και τα εργομετρικά που θα γίνουν και ανάλογα μέρα με τη μέρα θα βλέπουμε την προσαρμογή ώστε να δούμε πότε όλοι αυτοί οι νέοι ποδοσφαιριστές θα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα και να είναι διαθέσιμοι».

- Η ομάδα προέρχεται από τρία αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Εχετε εντοπίσει τι δεν πάει καλά, πιστεύετε ότι έχει μεσολαβήσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα προκειμένου σ' έναν - ακόμη - κρίσιμο αγώνα που ακολουθεί να εμφανιστεί όπως πρέπει;

«Το κυρίαρχο είναι πρώτα απ' όλα το αποτέλεσμα. Γιατί πολλές φορές μπορεί να έχεις παρόμοια απόδοση και να κερδίζεις κι άλλες φορές να χάσεις. Θεωρώ λοιπόν ότι το κυρίαρχο πλέον για την ψυχολογία μας είναι να πάρουμε το αποτέλεσμα, να επιστρέψουμε στις νίκες. Θεωρώ ότι από την αρχή της σεζόν έχουμε παρόμοια προβλήματα, προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις αυτές στα προβλήματά μας, άλλες φορές τις έχουμε βρει . άλλες φορές δεν τις έχουμε βρει αλλά νομίζω ότι το πρόβλημά μας από την αρχή της σεζόν παραμένει το ίδιο».

- Είστε έτοιμος να ζήσετε ένα - ακόμη Αρης - ΠΑΟΚ, έχοντας την εμπειρία του αντίστοιχου αγώνα στον πρώτο γύρο. Φυσικά γνωρίζετε τις ιδιαιτερότητες ενός τέτοιου αγώνα, πως προετοιμάζετε την ομάδα και στον βαθμό - πάντα - που μπορείτε να πείτε τι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος να δει σ' ένα τέτοιο παιχνίδι από την πλευρά του ΠΑΟΚ;

«Νομίζω ότι αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα όπως το είπατε από την άποψη ότι υπάρχει η αντιπαλότητα, υπάρχει ο τοπικός χαρακτήρας. Είναι παιχνίδια που ουσιαστικά προμηνύουν μάχη, προμηνύουν ένταση αλλά το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα, γιατί εμένα μου αρέσουν γενικώς τα γήπεδα που είναι γεμάτα κι ας υπάρχει αντιπαλότητα. Κι από τη δικιά μας πλευρά να κοιτάξουμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε, να είμαστε έτοιμοι γι' αυτή τη μάχη ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και να φτάσουμε στη νίκη».

News 24/7

24MEDIA NETWORK