Ελ Καντουρί: Απάντηση στις κλειστές άμυνες

O Ομάρ Ελ Καντουρί πλησιάζει στον ΠΑΟΚ και ο Aντώνης Τσακαλέας με τη βοήθεια του WyScout και του Football Manager αναλύει ένα προς ένα τα στοιχεία του παιχνιδιού του. Οι κινήσεις του στο γήπεδο, οι τελικές, οι ντρίμπλες, οι πάσες και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Μαροκινό.

Ελ Καντουρί: Απάντηση στις κλειστές άμυνες

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να προσθέσει στο έμψυχο δυναμικό του τον Ομάρ Ελ Καντουρί. Ο 26χρονος Μαροκινός έχει δείξει πως έχει τα στοιχεία που λείπουν από την μεσοεπιθετική γραμμή των ασπρόμαυρων και η ανάλυση μέσω του Wyscout σας φέρνει το τρόπο παιχνιδιού του Ελ Καντουρί στο πιάτο.

Ελ Καντουρί: Απάντηση στις κλειστές άμυνες

Η “πίτα” κατανομής ενεργειών αποτελεί το πρώτο “δείγμα γραφής” του παιχνιδιού του Ομάρ Ελ Καντουρί.

Με τις πάσες, τις επιθετικές ατομικές ενέργειες και τις τελικές προσπάθειες να καταλαμβάνουν το 68%, δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια για το τρόπο δράσης του όταν έχει τη μπάλα στα πόδια του. Άλλωστε, αυτά να είναι και τα στοιχεία που θέλει ο ΠΑΟΚ να φέρει ο Μαροκινός στο παιχνίδι της ομάδας.

ΠΑΤΗΜΑΤΑ“ALL AROUND”ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ

Ελ Καντουρί: Απάντηση στις κλειστές άμυνες

Ο Θερμικός χάρτης του Ελ Καντουρί δείχνει τους χώρους στους οποίους κινείται με ή χωρίς τη μπάλα, με τις πιο “ζεστές” περιοχές να είναι το κομμάτι του γηπέδου από τη μεσαία γραμμή μέχρι και την αντίπαλη περιοχή. Στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, ο Μαροκινός αγωνιζόταν ως επιτελικός μέσος στο 4-3-1-2 της Έμπολι.

ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

Ελ Καντουρί: Απάντηση στις κλειστές άμυνες

Πέρυσι, ο Ελ Καντουρί είχε στο ενεργητικό του 35 τελικές προσπάθειες, σχεδόν δυο κατά μέσο όρο ανά 90 αγωνιστικά λεπτά. Το 44% των σουτ του βρήκε εστία, με τον Μαροκινό να επιλέγει σε ποσοστό 14% την γωνιά διαγώνια της πλευράς από την οποία συνήθως μπαίνει στη μεγάλη περιοχή.

ΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ

Ελ Καντουρί: Απάντηση στις κλειστές άμυνες

Με τις 125 επιθετικές μονομαχίες που κατέγραψε την περσινή σεζόν, ο Ελ Καντουρί δείχνει ότι αυτό είναι το... ψωμί του. Και δικαίως, καθώς το ποσοστό επιτυχίας του είναι στο 70%. Μπορεί ως αριθμός οι 125επιθετικές μονομαχίες να μην φαίνονται πολλές, αλλά ο μέσος όρος ανά 90 λεπτά αγώνα είναι κοντά στις επτά, που είναι αρκετές για παίκτη που το μεγαλύτερο αγωνιστικό διάστημα της περσινής σεζόν το πέρασε στην Έμπολι, που δεν είχε κατοχή και έπαιζε για την παραμονή της.

ΟΙ ΝΤΡΙΠΛΕΣ ΕΠΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

Ελ Καντουρί: Απάντηση στις κλειστές άμυνες

Αν στις 25 επιθετικές μονομαχίες προσθέσει κανείς και τις 109 φορές που επιχείρησε να ντριπλάρει αντίπαλό του, που είναι σχεδόν έξι προσπάθειες ανά 90 λεπτά αγώνα, τότε η... σούμα φανερώνει το “ποιόν” του Ελ Καντουρί, ο οποίος 13 φορές ανά 90 αγωνιστικά λεπτά προσπαθούσε να ξεκινήσει φάση για την ομάδα του. Το 77% που έχει ως ποσοστό επιτυχίας στις προσπάθειες ντρίπλας αντιπάλου είναι αρκετά γεμάτο και έχει ιδιαίτερη βαρύτητα όταν καταγράφεται σε επίπεδο Σέριε Α. Ο χώρος δράσης του δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από αυτό στα αριστερά του γη0πέδου, και προς την αντίπαλη μεγάλη περιοχή.

ΟΤΑΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ

Ελ Καντουρί: Απάντηση στις κλειστές άμυνες

Υπάρχουν φορές που ο Ελ Καντουρί “κουβαλά” τη μπάλα και επιταχύνει με αυτήν στα πόδια του. Πέρυσι είχε κατά μέσο δυο προσπάθειες, με ποσοστό επιτυχίας στο 90%. Βέβαια, όπως και άλλα αγωνιστικά στοιχεία, έτσι και αυτό “εμφανίζεται” λόγω του τρόπου παιχνιδιού της Έμπολι, η οποία στο μεγαλύτερο διάστημα των αγώνων ήταν πίσω από τη μπάλα και προσπαθούσε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο.

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ

Ελ Καντουρί: Απάντηση στις κλειστές άμυνες

Με την φανέλα της Έμπολι, ο Ελ Καντουρί κατέγραψε κατά μέσο όρο δυο πάσες ανά 90λεπτο που είχαν στόχο τον συμπαίκτη του που βρισκόταν ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Η συγκεκριμένη πάσα είναι αυτό που δείχνει το τρόπο “σύνδεσης” του επιτελικού μέσου με τον επιθετικό. Ο Ελ Καντουρί είχε ποσοστό επιτυχίας στο 52% με τις πάσες του να μην είναι πολλές και λόγω του τρόπου παιχνιδιού της Έμπολι, η οποία στα περισσότερα παιχνίδια έπαιζε με αντεπιθέσεις.

ΤΑ ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ

Ελ Καντουρί: Απάντηση στις κλειστές άμυνες

Ο Ελ Καντουρί αρκετές φορές έψαχνε το γέμισμα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, σηκώνοντας τη μπάλα στον αέρα. Το επιχείρησε 42 φορές πέρυσι, με ποσοστό επιτυχίας στο 60% και οι περισσότερες μακρινές πάσες του καταγράφηκαν με αφετηρία κάτω από τη μεσαία γραμμή.

ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ελ Καντουρί: Απάντηση στις κλειστές άμυνες

Πέρυσι, ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός είχε κατά μέσο όρο 35 πάσες ανά 90 λεπτά συμμετοχές, με ποσοστό επιτυχίας το 89%, και το 75% αυτών να καταγράφεται πάνω από τη μεσαία γραμμή,. Σε ένα χώρο που δεν είναι “άδειος” όπως τις περισσότερες φορές είναι εκείνος πίσω από το κέντρο, εκεί που ο βαθμός δυσκολίας της πάσας στο συμπαίκτη είναι πολλές φορές μηδαμινός.

Ο ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ ΣΤΟFOOTBALL MANAGER

Ελ Καντουρί: Απάντηση στις κλειστές άμυνες

Συμπερασματικά, ο Ελ Καντουρί πέρασε τον “έλεγχο” του τμήματος σκάουτινγκ του Δικεφάλου του βορρά καθώς έχει τα στοιχεία του “μπουκαδόρου”, με την ταχύτητά του να είναι μέσα στα προσόντα του (δεν είναι καθόλου βαρύς παρά το ύψος του). Ο ΠΑΟΚ αναζητούσε έναν παίκτη που να έχει ταχύτητα και διεισδυτικότητα, κάτι που προσδοκούσε από τον Αμρ Ουάρντα, που παραχωρήθηκε δανεικός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK