Επιβεβαίωση Contra.gr: Ανακοινώθηκε ο Στανόγεβιτς

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας και διαδέχεται τον Βλάνταν Ίβιτς, γεγονός που επιβεβαιώνει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Contra.gr και της στήλης ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ο ΑΛΕΞΑΝΤΑΡ ΣΤΑΝΟΓΕΒΙΤΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ (MOTION TEAM)
Ο ΑΛΕΞΑΝΤΑΡ ΣΤΑΝΟΓΕΒΙΤΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς για την επιλογή του οποίου διαβάσατε πρώτα κι αποκλειστικά στο Contra.gr.

O "δικέφαλος" παρουσίασε παράλληλα ολόκληρη την προπονητική πορεία του 43χρονου προπονητή: "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Ο Σέρβος προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Στα 43 του μετρά ήδη 12 χρόνια προπονητικής εμπειρίας, τρεις τίτλους, μια πρόκριση στο Champions League, ενώ θεωρείται ίσως ο κορυφαίος νέος τεχνικός στη Σερβία. Εκεί όπου έχει συνδέσει το όνομά του με την Παρτιζάν όντας ο πιο νέος προπονητής που κάθισε στον πάγκο της ομάδας κι άμεσα την οδήγησε στην κορυφή. Ήταν το 2010 όταν ο σύλλογος του Βελιγραδίου βρισκόταν στη δεύτερη θέση επτά αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς αντικατέστησε τον Γκόραν Στεφάνοβιτς, έκανε το επτά στα επτά νικώντας και το ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα και στέφθηκε πρωταθλητής.

Η επιτυχία του τον σταθεροποίησε στον πάγκο παρά την απειρία του και η ανοδική πορεία συνεχίστηκε. Η Παρτιζάν απέκλεισε κατά σειρά Πιούνικ, Ελσίνκι και Άντερλεχτ και προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League. Παράλληλα, στις εγχώριες διοργανώσεις η Παρτιζάν κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Στανόγεβιτς να εδραιώνεται και ν’ ανανεώνει το συμβόλαιό του. Την σεζόν 2011-12 η ομάδα του Βελιγραδίου συνέχισε να καταργεί τον ανταγωνισμό στη Σερβία ούσα 10 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο στο πρωτάθλημα, αλλά μια εσωτερική κόντρα διατάραξε τις ισορροπίες του συλλόγου.

Η διοίκηση χρέωσε στον Στανόγεβιτς και τον διευθυντή ποδοσφαίρου Μλάνταν Κράσταϊτς τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, ο κόσμος πήρε ξεκάθαρα το μέρος του προπονητή πραγματοποιώντας ακόμα και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της διοίκησης, ωστόσο, το γυαλί ράγισε κι ο Στανόγεβιτς παραιτήθηκε. Στην προ Παρτιζάν εποχή, ο 43χρονος τεχνικός ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός στην ΟΦΚ Βελιγραδίου, ανέλαβε τη Σρεμ και το 2007 εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο του Μίροσλαβ Ντζούκιτς στην Παρτιζάν και την Εθνική Σερβίας. Το 2008 ανέλαβε την Εθνική Σερβίας U19 και την οδήγησε μέχρι την τρίτη θέση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Ουκρανία.

Στην μετά Παρτιζάν εποχή, ο Στανόγεβιτς έκανε άνοιγμα στην πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, στην Κινέζικη αναλαμβάνοντας την ουραγό Ντάλιαν Αερμπίν την οποία ανέβασε στην πέμπτη θέση. Συνέχισε στην Μπεϊτζίν Γκουοάν που υπό τις οδηγίες του τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έφτασε μέχρι το ημιτελικά του κυπέλλου, ενώ προκρίθηκε στους ομίλους του ασιατικού Champions League. Το 2014 πέρασε από τον πάγκο της Μακάμπι Χάιφα κι ακολούθως επέστρεψε στην Κίνα προκειμένου ν’ αναλάβει τη νεοσύστατη Μπειτζίν Εντερπράιζ στην οποία παρέμεινε ως το τέλος του 2016".

News 24/7

24MEDIA NETWORK