Ευελπιστούν σε πρόστιμο και όχι τιμωρία έδρας

Οι νομικοί του ΠΑΟΚ εκτιμούν πως δεν πρέπει να θεωρηθεί υπότροπος ο "Δικέφαλος" για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Διαβάστε την επιχειρηματολογία τους.

Ευελπιστούν σε πρόστιμο και όχι τιμωρία έδρας
ΠΑΟΚ ΑΕΚ INTIME SPORTS

Εκδικάστηκε το πρωί της Παρασκευής (25/9) στην πειθαρχική της Λίγκα το κατηγορητήριο του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα. Οι κατηγορίες που βάραιναν τον "Δικέφαλο του Βορρά" ήταν δύο. Μία για τις κροτίδες που έσκασαν στο σημαιάκι του κόρνερ μπροστά στη θύρα 4, όταν πήγε να εκτελέσει ο Μπουονανότε στο 14ολεπτό και μία για το κάψιμο ενός πανό της ΑΕΚ.

Όσον αφορά τη δεύτερη κατηγορία, οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης και Λάμπρος Μπίρδας, εξέφρασαν την άποψη πως δεν υπήρξε κάποια σοβαρό επεισόδιο ούτε τραυματίστηκε κανείς, απλά υπήρξε φθορά επειδή κάηκε το πανό. Σχετικά με την πρώτη και πιο σοβαρή κατηγορία, υποστήριξαν ότι αποτέλεσε ένα μεμονωμένο περιστατικό, τονίζοντας πως λήφθηκαν τα καλύτερα δυνατά μέτρα και δεν συνέβη κάτι άλλο. Για το λόγο αυτό υπάρχει και η εκτίμηση πως πρέπει ο ΠΑΟΚ να τιμωρηθεί μόνο με πρόστιμο και όχι με ποινή κεκλεισμένων των θυρών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟΚ ήταν πως δεν πρέπει να θεωρηθεί υπότροπος για το μεμονωμένο περιστατικό με την κροτίδα, επειδή η απόφαση της τιμωρίας για μεμονωμένο περιστατικό σε προηγούμενο αγώνα δεν του έχει κοινοποιηθεί ακόμη. Αυτό είναι σημαντικό διότι εάν θεωρηθεί υπότροπος, κινδυνεύει να τιμωρηθεί με ποινή της έδρας του για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί, εφόσον συμβεί το παραμικρό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που προηγείται.

News 24/7

24MEDIA NETWORK