Φερνάντες: "Ευκαιρία για Καπίνο, Νο 1 ο Γλύκος"

Ο Ντάνι Φερνάντες μιλά για το μέλλον της Εθνικής στη θέση "1", τις επαφές του με τον ΠΑΟΚ που έχει τατουάζ στην καρδιά του και την αποχώρηση από τον ΟΦΗ με καθαρό μέτωπο.

Bildnummer: 02995687  Datum: 28.07.2007  Copyright: imago/pmk
Torwart Daniel Marcio Fernandes (PAOK Saloniki); Ethniki Katigoria, quer, Superleague 2007/2008, Super League, 1. Griechische Liga, Test, Testspiel, PAOK Saloniki, Vdig Bielefeld Fußball Herren Mannschaft Einzelbild Aktion Personen
Bildnummer: 02995687 Datum: 28.07.2007 Copyright: imago/pmk Torwart Daniel Marcio Fernandes (PAOK Saloniki); Ethniki Katigoria, quer, Superleague 2007/2008, Super League, 1. Griechische Liga, Test, Testspiel, PAOK Saloniki, Vdig Bielefeld Fußball Herren Mannschaft Einzelbild Aktion Personen BILDNUMMER: 02995687 DATUM: 28.07.2007 COPYRIGHT: IMAGO/PMK TORWART DANIEL MARCIO FERNANDES (PAOK SALONIKI); ETHNIKI KATIGORIA, QUER, SUPERLEAGUE 2007/2008, SUPER LEAGUE, 1. GRIECHISCHE LIGA, TEST, TESTSPIEL, PAOK SALONIKI, VDIG BIELEFELD FUSSBALL HERREN MANNSCHAFT EINZELBILD AKTION PERSONEN

Ο Ντάνι Φεράντες θα αγωνίζεται και φέτος στα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του Πανθρακικού. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Metrosport", επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που υπήρχαν για τις επαφές του με τον ΠΑΟΚ, μιλά για την αποχώρησή του από τον ΟΦΗ και καταθέτει μία πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για Καπίνο και Γλύκο.

Διαβάστε αναλυτικά:

-Είσαι άνθρωπος που δένεσαι με κάθε ομάδα που αγωνίζεσαι. Ωστόσο, θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τη σχέση σου με τον ΠΑΟΚ;

"Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που με ανέδειξε, είμαι οπαδός του. Τα αισθήματα που τρέφω γι' αυτόν είναι πολύ μεγάλα. Μου αρέσει και η ομάδα και ο κόσμος. Όλοι το γνωρίζουν αυτό, δεν χρειάζεται να βάψω το πρόσωπό μου “ασπρόμαυρο” για να το καταλάβει ο κόσμος. Τον ΠΑΟΚ τον έχω τατουάζ στην καρδιά μου...".

-Αλήθεια, αυτό το καλοκαίρι το όνομά σου απασχόλησε για μερικές μέρες τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ. Τι ακριβώς συνέβη;

"Είναι αλήθεια πώς μίλησα με τον ΠΑΟΚ. Είχα μιλήσει με τον Απόστολο τον Τερζή από τον Ιούνιο. Μιλήσαμε με τους ανθρώπους της ομάδας και στη συνέχεια, αλλά το θέμα δεν προχώρησε. Δεν ήταν τα χρήματα ο λόγος. Δεν υπήρχε οικονομικό ζήτημα. Για τους δικούς τους λόγους οι άνθρωποι της ομάδας δεν προχώρησαν σε συμφωνία μαζί μου. Εγώ πάντα τρέφω σεβασμό για τον Άγγελο Αναστασιάδη και αυτό δεν αλλάζει. Είναι ο άνθρωπος που με πίστεψε και με έφερε στον ΠΑΟΚ".

-Ποιον θεωρείς τον πιο ταλαντούχο Έλληνα τερματοφύλακα;

“Υπάρχουν αρκετοί ταλαντούχοι πορτιέρο στην Ελλάδα. Νομίζω ότι ο Καπίνο έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί πολύ στη Γερμανία. Θα μάθε πολλά εκεί. Ειδικά για το παιχνίδι ψηλά, στο οποίο οι Έλληνες τερματοφύλακες δεν είναι πολύ δυνατοί. Θα πάρει ευκαιρίες και θα γίνει κατά πολύ καλύτερος, αν δουλέψει σκληρά".

-Ο Πανθρακικός έχει καλούς τερματοφύλακες;

"Φυσικά, έχουμε ένα πολύ καλό τιμ με τον Αθανασιάδη και τον Πασχαλάκη και με πολλή δουλειά μπορούν να εξελιχθούν".

-Συνεργάστηκες για μεγάλο διάστημα με τον Παναγιώτη Γλύκο στον ΠΑΟΚ. Πώς βλέπεις την εξέλιξή του;

"Έχει βελτιωθεί πολύ, κάνει καριέρα γιατί έχει δουλέψει σκληρά. Είναι μεγάλη υπόθεση γι' αυτόν να αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ. Έχει και ένα πολύ καλό κόουτς όπως είναι ο Απόστολος Τερζής και μέσα από τα παιχνίδια μπορεί να πάρει τη θέση του βασικού στην Εθνική. Η συμμετοχή στο Μουντιάλ νομίζω ότι του δίνει και την αυτοπεποίθηση που απαιτείται για να είναι το Νο 1. Έχει τα προσόντα, είναι σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ, έχει την ευκαιρία να το πετύχει".

Έχεις παίξει στο παρελθόν στην εθνική Πορτογαλίας; Παραμένει ανοιχτό αυτό το κεφάλαιο για σένα;

"Πάντα πιστεύω ότι μπορώ να είμαι μέλος της. Σε δύο χρόνια θα γίνει το ευρωπαϊκό, πρωτάθλημα και εγώ θα προσπαθήσω να είμαι εκεί. Άλλωστε, όταν μπαίνω στο γήπεδο, παίζω σαν πρωταθλητής και όχι σαν λούζερ".

-Στην επιλογή του Πανθρακικού πώς κατέληξες;

"Διάλεξα τον Πανθρακικό γιατί, για ορισμένους μπορεί να έχει απλά την ταυτότητα μίας επαρχιακής ομάδας, για μένα όμως είναι ένας πολύ σοβαρός σύλλογος, με οικονομική σταθερότητα. Και διαθέτει και ένα πολύ καλό προπονητή τερματοφυλάκων, τον Γιάννη τον Πλαβούκο. Είχα και άλλες προτάσεις τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Πορτογαλία, στο τέλος, όμως, έκανα μία σίγουρη επιλογή και πλέον αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω το σύλλογο που με επέλεξε να πετύχει τους στόχους του".

-Προφανώς μέσα στις ομάδες που ήθελαν να συνεργαστούν μαζί σου ήταν και ο ΟΦΗ. Γιατί δεν έμεινες στην ομάδα της Κρήτης;

"Μου άρεσε πολύ το περιβάλλον στον ΟΦΗ και νομίζω ότι έφυγα από το Ηράκλειο με το μέτωπο καθαρό. Έκανα τη δουλειά μου σωστά. Όμως, στο ποδόσφαιρο κάποιες φορές πρέπει να φεύγεις, παρότι η σκέψη σου είναι διαφορετική. Υπήρχαν οικονομικά προβλήματα στην ομάδα που με οδήγησαν να σκεφτώ μία άλλη προοπτική για την καριέρα μου"

-Ο στόχος σου ως παίκτης του Πανθρακικού ποιος είναι;

"Θέλω να βοηθήσω την ομάδα με την εμπειρία μου. Να φτιάξουμε ένα σύνολο με νοοτροπία νικητή, να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια. Πρώτα απ' όλα να διασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία, κάτι που φέτος έχει μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας για κάθε ομάδα αφού οι τέσσερις τελευταίες θέσεις στη βαθμολογία οδηγούν στον υποβιβασμό. Κι αν το καταφέρουμε, να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

-Είσαι πλέον 31 ετών. Έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι τη μέρα που θα σταματήσεις το ποδόσφαιρο. Τι θα κάνεις αφού κρεμάσεις τα παπούτσια;

"Δεν έχω κάνει τέτοιες σκέψεις. Όσο είμαι υγιής θέλω να παίζω. Για τα υπόλοιπα, θα δούμε στο μέλλον".

News 24/7

24MEDIA NETWORK