Γεωργιάδης: "Τιμή μου να με επιλέγουν τρία χρόνια"

Ο Γιώργος Γεωργιάδης σχολιάζει την ταμπέλα "υπηρεσιακός προπονητής" που έχει κολλήσει στον ΠΑΟΚ, αναφέρεται σε Τζανδάρη, Κατσικά, Τζαβέλλα, αλλά και το μεγάλο αμυντικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ.

Γεωργιάδης: "Τιμή μου να με επιλέγουν τρία χρόνια"

Μπήκε με φόρα στον ΠΑΟΚ στην τρίτη του θητεία ως υπηρεσιακός. "Τελείωσε" Τζανδάρη, Κατσικά και Σπυρόπουλο, επανέφερε τον Τζαβέλλα, έβαλε τους δικούς του κανόνες στα αποδυτήρια. Ο Γιώργος Γεωργιάδης δηλώνει και πάλι έτοιμος να ανταπεξέλθει στην... μόνιμα σύντομη αποστολή του: Να στείλει τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θέλοντας να αποδείξει συν τοις άλλοις ότι δεν παίρνει τυχαία την εντολή από τον Σαββίδη για τρίτη συνεχή σεζόν.

"Ανώνυμα την άποψη των παικτών"

Για το ποια είναι τα στοιχεία που θέλει να δουλέψει στο διάστημα της διακοπής:

"Ένας προπονητής πρέπει να κοιτά αρκετούς τομείς. Το δυσάρεστο είναι ότι απουσιάζουν δέκα διεθνείς ποδοσφαιριστές από τις προπονήσεις και περιμένω να γυρίσουν το συντομότερο δυνατό για να δουλέψουμε σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχει το θέμα της φυσικής κατάστασης, θέματα τακτικής, να καταλάβουν οι παίκτες τη δική μου φιλοσοφία, πράγματα στα οποία στοχεύει κάθε προπονητής".

Για το αν πρέπει να περιμένουμε αρκετές αλλαγές εν όψει των πλέι οφ:

"Δεν μπορούν να γίνουν στο μέσο της χρονιάς πολλές αλλαγές. Κρατάς τα θετικά πράγματα από το προηγούμενο διάστημα και προσπαθείς να περάσεις και τη δική σου φιλοσοφία".

Για το αν είναι μέλημά του να διορθώσει την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας:

"Η αλήθεια είναι ότι έχουμε δεχθεί πολλά γκολ. Έχουμε την τέταρτη χειρότερη άμυνα της Σούπερ Λίγκα . Θα κοιτάξουμε να το διορθώσουμε αυτό και να μην τρώμε εύκολα γκολ. Η ομάδα έχει παίκτες ποιότητας και στην άμυνα και στο κέντρο με διεθνείς παραστάσεις και δεν γίνεται να δεχόμαστε τόσο εύκολα γκολ".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δέχεται τόσο εύκολα γκολ:

"Με τους συνεργάτες μου είδα όλα τα γκολ που δεχθήκαμε και τα χωρίσαμε σε κατηγορίες. Θα τα δείξουμε στους παίκτες, δεν είναι μόνο θέμα συγκέντρωσης αλλά και τακτικά λάθη. Δεν μπορούμε να αποδεχόμαστε ότι τρώμε τόσο εύκολα γκολ μόνο λόγω έλλειψης συγκέντρωσης".

Για το αν αποτελεί δικαιολογία η κακή ψυχολογία:

"Σαφώς και η ψυχολογία παίζει ρόλο. Το κατάλαβα και στο τελευταίο ματς. Για παράδειγμα ήμασταν καλοί μέχρι να δεχθούμε το πρώτο γκολ αλλά ακόμη και τότε προσπαθήσαμε και κάναμε κάτι στον αγωνιστικό χώρο. Με το δεύτερο γκολ όμως φάνηκε ότι δεν υπήρχε ψυχολογία στην ομάδα…".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ πλην των άπειρων παικτών, έχει και παίκτες διεθνείς, με προσωπικότητα και εμπειρία:

"Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Θα πρέπει να αποβάλλουμε την όποια ψυχολογική πίεση και να αντιμετωπίσουμε την κάθε κατάσταση που προκύπτει. Δεν μπορείς να τα εξηγείς όλα μιλώντας για κακή ψυχολογία. Δηλαδή όταν προηγείσαι έχεις καλή ψυχολογία και όταν δέχεσαι γκολ δεν έχεις; Μόνο με δουλειά μέσα στο γήπεδο μπορούμε να το διορθώσουμε αυτό".

Για το ποια είναι τα θετικά στοιχεία που είχε ο ΠΑΟΚ το περασμένο διάστημα:

"Δε θέλω να αναφερθώ στην περασμένη περίοδο και το γνωρίζετε αυτό. Είμαι επικεντρωμένος στην δουλειά μου πλέον από εδώ και πέρα".

Για τον αυστηρό εσωτερικό κανονισμό που υπάρχει πλέον στον ΠΑΟΚ και αν κάτι που έλειπε από την ομάδα:

"Δε θα μιλήσω για αυτά που γινόταν. Απλά θέλω να τηρούνται κάποια πράγματα στην ομάδα μέσα και έξω από το αποδυτήρια και αυτό το νόημα είχε η κίνηση μου αυτή".

Για το ότι ζήτησε από τους παίκτες του να μεταφέρουν γραπτώς την άποψή τους για τις κακές εμφανίσεις του ΠΑΟΚ:

" Εγώ έχω τα προσωπικά μου συμπεράσματα αλλά αυτό που θέλω είναι να μάθω και την γνώμη των παικτών. Έτσι ζήτησα από τον καθένα γραπτώς την δική τους άποψη και για να το ξεκαθαρίσω θα είναι ανώνυμη. Κάθε παίκτης θα γράψει τις απόψεις του χωρίς όμως να χρειάζεται να υπογράψει το κείμενο".

"Δυναμική στάση απέναντι σε Τζανδάρη και Κατσικά"

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να συνεχίζει να υπολογίζει τους Τζανδάρη και Κατσικά άσχετα αν δεν θα συνεχίζουν στην ομάδα καθώς στην περίπτωση του Λεβαντόφσκι, εκείνος μπορεί να είχε υπογράψει στην Μπάγερν αλλά συνέχισε να αγωνίζεται στην Ντόρτμουντ:

"Δεν είμαστε Γερμανία αλλά Ελλάδα. Νομίζω ότι σε μια τέτοια περίπτωση περισσότερα προβλήματα θα είχαμε ίσως και για τα ίδια τα παιδιά. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εγώ αποφάσισα να μην είναι με την ομάδα και θέλω να το καταστήσω σαφές αυτό. Κάναμε μια προσπάθεια με τον Κατσικά και τον Τζανδάρη να τους κρατήσουμε εδώ αλλά δεν ήθελαν. Η ΠΑΕ πλέον πρέπει να δείχνει μια τέτοια δυναμική απέναντι σε παίκτες που δε θέλουν να είναι στην ομάδα. Σε ότι αφορά τον Σπυρόπουλο γνωρίζετε ότι το συμβόλαιο του επίσης τελείωνε το καλοκαίρι".

"Ο Τζαβέλλας δεν εκδήλωσε την επιθυμία να φύγει..."

Για το αν υπήρξε βιασύνη για την χρησιμοποίηση του Γιώργου Τζαβέλλας λίγες μέρες μετά την επιστροφή στις προπονήσεις:

"Μπορεί κάποιος να πει ότι βιάστηκα γιατί η ανάγκη το έκανε να χρειαστεί να παίξει. Αλλά ο Τζαβέλλας είναι ξεχωριστή περίπτωση από τους Κατσικά, Τζανδάρη. Ποτέ δεν εκδήλωσε την επιθυμία να αποχωρήσει. Και αν δεν κάνω λάθος έχει άλλα δυο χρόνια συμβόλαιο. Επομένως θα πρέπει να εκμεταλλευτείς έναν παίκτη που και δεν σου έχει δείξει ότι θέλει να φύγει αλλά και συμβόλαιο έχει".

"Πιο δύσκολα πέρσι"

Για το ότι επέστρεψε τρίτη φορά στην ομάδα ως υπηρεσιακός και αν τώρα το έργο του είναι πιο δύσκολο:

"Πρώτα απ’ όλα να σας πω για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι εύκολο για μένα. Δεν περίμενα και δεν φανταζόμουν ότι θα κατέληγα να είμαι προπονητής… κρίσεων γιατί δεν είμαι τέτοιος. Και δεν περίμενα ότι και φέτος θα γινόταν το ίδιο. Είχα την αίσθηση ότι θα έμενε μέχρι το τέλος της σεζόν ο προπονητής. Αλλά τα πράγματα σε σχέση με φέτος, ήταν πιο δύσκολα πέρσι. Υπήρχε ο χαμένος τελικός και στη συνέχεια ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσεις συγκεντρωμένους τους παίκτες. Κάποιοι ήταν δανεικοί, κάποιοι άλλοι θα έφευγαν αφού τελείωναν τα συμβόλαια τους. Υπήρχαν επίσης και οι διεθνείς με το μυαλό τους να ήταν στο Μουντιάλ".

"Για να είμαι εδώ, σημαίνει πως κάτι αξίζω..."

Για το ότι ο Ιβάν Σαββίδης πρόσφατα με γραπτή του δήλωση εξέφρασε την απεριόριστη εμπιστοσύνη στον ίδιο και πώς έβαλε αυτός την συγκεκριμένη "τοποθέτηση" του μεγαλομετόχου: "Δεν το γνωρίζω γιατί το είπε ο μεγαλομέτοχος αυτό. Εγώ ως προπονητής είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου. Αλλά θα πω κάτι. Για να είμαι εδώ σημαίνει ότι κάτι αξίζω. Σημαίνει ότι δεν με επέλεξαν τυχαία διαφορετικοί άνθρωποι αυτά τα τρία τελευταία χρόνια. Είναι τιμή για μένα να με επιλέγουν διαφορετικοί άνθρωποι και σημαίνει ότι κάτι πρέπει να έχουν διακρίνει και κάτι πρέπει να αξίζω και εγώ".

Για το ότι πέρυσι στην ομάδα είχε τους Νάτχο, Στοχ και Κατσουράνη και αν φέτος η ομάδα υστερεί δίχως αυτούς τους παίκτες:

"Δεν έχω Νάτχο αλλά έχω Νομπόα. Έχω Μακ στη θέση του Στοχ. Το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα. Πιθανώς πέρσι να είχε περισσότερη ατομική ποιότητα η ομάδα. Αλλά μέσα από τη δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Για το ότι τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκαν στον ΠΑΟΚ πάνω από 60 παίκτες και αν φέτος απουσιάζει ένας κορμός παικτών στην ομάδα:

"Είναι αλήθεια ότι σε αυτό τον τομέα υστερήσαμε. Φέραμε πολλούς δανεικούς αλλά φέτος δεν είναι έτσι τα πράγματα. Οι ξένοι που ήρθαν έχουν συμβόλαια ενώ και οι δανεικοί δεν υπάρχουν. Άρα μπορείς να χτίσεις πάνω στην ομάδα που έχεις φέτος και για την επόμενη σεζόν. Όπως και το να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι στην ομάδα γενικότερα και νομίζω ότι πλέον βαδίζουμε στον σωστό δρόμο".

Για το αν πιστεύει πως θα παρέμενε στον ΠΑΟΚ εφόσον ο "Δικέφαλος" πέρυσι κατακτούσε το Κύπελλο:

"Δεν νομίζω ότι ο Σαββίδης είχε αυτό το κριτήριο. Σκέφτηκε να πάει σε μια άλλη λύση. Υπήρχαν τρια ενδεχόμενα. Ή να επιλέξεις έναν νέο προπονητή ή έναν ξένο ή έναν έμπειρο Έλληνα που γνωρίζει από την πραγματικότητα του ΠΑΟΚ. Πήγε στην τελευταία λύση. Αλλά θα σας πω κάτι γενικότερο. Το θέμα είναι να στηρίζεις την επιλογή σου. Για παράδειγμα είδατε ότι νεαροί προπονητές όπως ο Αναστασίου, ο Δέλλας αλλά και ο Παπαδόπουλος του Ηρακλή στηρίχθηκαν. Πρέπει να επιλέγεις, να καθορίζεις και να στηρίζεις".

Για το γιατί παρέμεινε στην ομάδα αφού δεν είχε ρόλο:

"Συζήτησα το καλοκαίρι με τον Σαββίδη. Προφανώς επειδή έμεινε ικανοποιημένος από τη δουλειά μου μου ζήτησε να εκπονήσουμε ένα πλάνο το οποίο δεν προχώρησε. Αυτό έπρεπε να γίνει μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου. Δεν έγινε και μείναμε εκεί. Είχα δυο προτάσεις από άλλες ομάδες εκείνο το διάστημα αλλά περίμενα τον Σαββίδη. Επέλεξα να μείνω στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να σας πω ποιο ήταν το πλάνο και γιατί δεν προχώρησε. Αλλά προτίμησα να μείνω εδώ στην οικογένεια παρά να πάω προπονητής σε ομάδες που δεν με κάλυπταν ως φιλοδοξία. Θεωρείτε ότι ένας επιχειρηματίας όπως ο Σαββίδης θα κρατούσε στην ομάδα ανθρώπους που δεν αξίζουν; Εγώ αυτό το διάστημα προσπάθησα να δουλέψω παρακολουθώντας και προπονήσεις στο εξωτερικό αλλά και φροντίζοντας να μάθω και άλλα πράγματα που θα με βοηθήσουν στην δουλειά μου".

Για το πώς βλέπει τον εαυτό του μελλοντικά:

"Προπονητής και τίποτε άλλο. Αυτό θέλω να ακολουθήσω από εδώ και πέρα αποκλειστικά".

Για τα πλέι οφ:

"Αυτή τη στιγμή είναι ισοδύναμες. Στο ίδιο επίπεδο αλλά σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Στην καλή ή κακή μέρα του αντιπάλου αλλά και στην δική σου κατάσταση και φρεσκάδα. Για παράδειγμα πέρσι εμείς παίξαμε κοντά στα 70 ματς…".

Για το αν υπάρχει αγωνία σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει την ομάδα ο κόσμος στο ματς με την Ξάνθη:

"Εμείς πρέπει να κοιτάμε τη δική μας αγωνιστική παρουσία. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτε από τον κόσμο. Το τι θα κάνει ο κόσμος δεν μπορούμε να το καθορίσουμε εμείς. Απλά θα σημειώσω ότι σε αυτό το επίπεδο και αν θέλεις να λέγεσαι και να θεωρείσαι υψηλού επιπέδου αθλητής θα πρέπει να αντιμετωπίζεις και την γκρίνια…".

Για την όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ποδόσφαιρο και τις εξαγγελίες Κοντονή:

"Η νέα προσπάθεια γίνεται και φαίνεται αυτό σε αυτούς τους μήνες. Αλλά η ουσία δεν είναι ούτε στο ηλεκτρονικό εισιτήριο ή μόνο στην βία…".

News 24/7

24MEDIA NETWORK