Γι' αυτό ο ΠΑΟΚ διάλεξε τον Ρέι και όχι τον Οτσόα

Υπήρχε συγκεκριμένος λόγος που ο Αργεντινός κέρδισε τον Μεξικανό στην κούρσα για το Νο1 του "Δικεφάλου" και δεν ήταν τα χρήματα. Ο Αντώνης Τσακαλέας εξηγεί πως καταλήξαμε στην επιλογή του 26χρονου τερματοφύλακα.

Γι' αυτό ο ΠΑΟΚ διάλεξε τον Ρέι και όχι τον Οτσόα

Η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τη Γοδόι Κρους για τον Ροντρίγκο Ρέι δεν αποτέλεσε έκπληξη. Οι "ασπρόμαυροι" είχαν να επιλέξουν μεταξύ του Αργεντινού γκολκίπερ και του Γκιγέρμο Οτσόα και κατέληξαν στην πρώτη περίπτωση, παρόλο που τα χρήματα που θα ξόδευαν ήταν πάνω-κάτω τα ίδια.

Οι δύο υποψηφιότητες συμβάδιζαν σταθερά στην κούρσα της... διαδοχής του λαβωμένου Παναγιώτη Γλύκου στην εστία του "Δικεφάλου". Πώς όμως φτάσαμε στον Ρέι;

ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΛΑ

Πριν από περίπου δέκα ημέρες, ο Οτσόα, που είχε προταθεί από τα τέλη Μαΐου, έκανε τον "δύσκολο" στον ΠΑΟΚ, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει τη δημοσιότητα που είχε αποκτήσει με τις εμφανίσεις του στο Συνομοσπονδιών με το Μεξικό.

Τότε οι οικονομικές απαιτήσεις του Μεξικανού ήταν λογικότατες, με αποτέλεσμα να μπει στη λίστα με τους υπόλοιπους τερματοφύλακες. Εκεί ήταν εξ αρχής και ο πλήρης φάκελος του Ροντρίγκο Ρέι, τον οποίο οι "ασπρόμαυροι" είχαν κυκλώσει -μέσω του τμήματος σκάουτινγκ- εδώ και τουλάχιστον μισό χρόνο.

ΤΟ ΦΡΕΝΟ ΛΟΓΩ ΣΤΑΝΟΓΙΕΒΙΤΣ

Η αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία του "Δικεφάλου" έβαλε στον πάγο το θέμα τερματοφύλακα, καθώς για ένα τόσο νευραλγικό πόστο οι "ασπρόμαυροι" σκέφτηκαν ότι είναι μια απόφαση στην οποία οφείλει να έχει άποψη και ο προπονητής. Ωστόσο Στανόγιεβιτς έδειξε ν' αφήνει στους ανθρώπους που βρήκε στον ΠΑΟΚ το θέμα τερματοφύλακα και το νερό μπήκε ξανά στ' αυλάκι. Το Συνομοσπονδιών άρχισε και ο Οτσόα ακουγόταν ολοένα και περισσότερο, εξέλιξη που ανέβασε τις μετοχές του στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ, αλλά και τη χρηματιστηριακή αξία του.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΞΙΚΑΝΟ

Στον ΠΑΟΚ γνώριζαν πως κάθε μέρα που περνούσε και ο Οτσόα προχωρούσε στα παιχνίδια που γινόταν στα γήπεδα της Ρωσίας, το... κοντέρ των απαιτήσεων ανέβαινε. Και μαζί ανέβαινε και ο ΠΑΟΚ.

Ήρθε όμως η στιγμή που στον "Δικέφαλο του βορρά" διαπίστωσαν πως στην υπόθεση Οτσόα έχουν πατήσει γκάζι, ανεβάζοντας την προσφορά τους για να κερδίσουν μια κούρσα στην οποία "έτρεχαν μόνοι τους". Όποτε υπήρχαν αναφορές για την Μαρσέιγ, καταγραφόταν το "θα κάνει πρόταση". Η γαλλική ομάδα είχε βάλει στο στόχαστρο τον Καμενί, που κατέληξε στην Τουρκία, και όντως σκέφτηκε τον Μεξικανό. Ο Οτσόα περίμενε και μάλιστα είχε στην πόλη υπόθεση και... σύμμαχο τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Δικέφαλος του βορρά τον πίεζε για μια απάντηση, την οποία όμως δεν έπαιρνε.

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΝΑΙ

Εδώ και δυο ημέρες, αν υπάρχει κάποιος που περιμένει, αυτός δεν ήταν άλλος από τον Οτσόα. Ο Μεξικανός, αφού "έψησε το ψάρι" στα χείλη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, δέχθηκε την προσφορά τους, αλλά μετά το "συμφωνούμε" που ακούστηκε από τις δυο πλευρές και μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής οι "ασπρόμαυροι" δεν του είπαν το "ερχόμαστε να υπογράψουμε".

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Στον ΠΑΟΚ υπήρχε θετική άποψη και για τους δυο, αλλά δεν μπορούσαν ν' αποκτηθούν αμφότεροι. Το "έναν εκ των δυο" είχε ακουστεί από τη πρώτη στιγμή και έτσι έγινε.

Μόνο που αυτός δεν ήταν ο Οτσόα, αλλά ο Ροντρίγκο Ρέι. Για έναν πολύ απλό λόγο. Μολονότι τα χρήματα που θα χρειάζονταν να δαπανηθούν για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ήταν τα ίδια, στον ΠΑΟΚ κοίταξαν πιο μακριά, λαμβάνοντας υπ' όψιν τη μελλοντική αξία των δύο παικτών.

Ο Οτσόα θα έπαιρνε καλύτερο συμβόλαιο, αλλά στα 32 του δεν θα ήταν δυνατόν ν' αποφέρει πιθανό κέρδος. Αντίθετα ο 26χρονος Ρέι, για τον οποίο θα δοθούν σχεδόν 2 εκατομμύρια στη Γοδόι Κρους, είναι ένας ποδοσφαιριστής σε ηλικία ιδανική για να παραχωρηθεί κάποια στιγμή με πολλαπλάσια χρήματα, εφόσον δικαιώσει τις προσδοκίες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK