Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε η "βόμβα – Μάριο" στον ΠΑΟΚ

Από ποιον προτάθηκε στον ΠΑΟΚ, ο ρόλος του Μίνο Ραϊόλα σε σχέση με τον Ολυμπιακό, ποιος από την οικογένεια Σαββίδη ενθουσιάστηκε στην προοπτική του Μάριο Μπαλοτέλι, τα λεφτά που ήταν περίπου όσα και της ...Νις και το τελικό άκυρο. Ρεπορτάζ από τη μανατζερική πιάτσα δια χειρός Ευάγγελου Μίχου.

Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε η "βόμβα – Μάριο" στον ΠΑΟΚ
Μπαλοτέλι

O Μάριο Μπαλοτέλι αυτό τον Αύγουστο είχε την τιμητική του ακόμη και στα ελληνικά ΜΜΕ. Τον...συνέδεσαν με τον Ολυμπιακό που έψαχνε εναγωνίως φορ – μεγάλο όνομα, παίρνοντας ως δεδομένο και της φιλία του διάσημου μάνατζερ του Μίνο Ραϊόλα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Μόνο που η “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ φρόντισε να διαψεύσει πως υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο, πριν ακόμη προκληθεί... επικοινωνιακή καταιγίδα.

Βέβαια το όνομα του ιδιόρρυθμου Ιταλού επιθετικού γράφτηκε και σε φόρουμ οπαδών του ΠΑΟΚ, ίσως για αυτό στην Θεσσαλονίκη αντιμετωπίστηκε περισσότερο σαν ανέκδοτο. Και όμως, με τον Μπαλοτέλι ισχύει το... όπου υπήρχε καπνός, υπήρχε και φωτιά!

Σύμφωνα , λοιπόν, με την ιταλική πιάτσα των agents o Ραϊόλα τον πρότεινε απευθείας στον Ολυμπιακό και μέσω φίλου του μάνατζερ στον ΠΑΟΚ!! Δεν αποτελεί άλλωστε μυστικό πως...περιέφερε τον Μπαλοτέλι σε πάρα πολλές ομάδες και διάφορα πρωταθλήματα χωρίς αποτέλεσμα μέχρι που στο φινάλε του παζαριού πείστηκε η Λίβερπουλ( πληρώνοντας της ο Ραϊόλα ένα ποσό)να τον αποδεσμεύσει για να υπογράψει ως ελεύθερος στην Νις (συμπαίκτης του Τάσου Δώνη).

Κατά πόσο ήταν εφικτή μια τέτοια μεταγραφή από ελληνική ομάδα; Το απαγορευτικό δεν είχε να κάνει τόσο με το κασέ του Μπαλοτέλι, όσο από την μία με το αν θα δεχόταν ο ίδιος να παίξει στην Super League κι από την άλλη κατά πόσο οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού θα έπαιρναν τέτοιο ρίσκο. Γιατί μεταγραφική βόμβα ο "Super Mario" για τα μέρη μας αλλά λόγω χαρακτήρα και παρελθόντος δεν ήξερες αν θα εξελισσόταν σε μια έξυπνη βόμβα ή από εκείνες που σου σκάνε στα χέρια.

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΑ...

Πάμε τώρα στο παραλίγο ειδύλλιο Μπαλοτέλι – ΠΑΟΚ: γνωστός μάνατζερ τον πρότεινε στον "δικέφαλο" κι αφού προηγουμένως πήρε την διαβεβαίωση του Ραϊόλα πως δεν είχε κάποιο “κώλυμα” λόγω της πολύ καλής σχέσης του με τον Ολυμπιακό. Με τον Ολλανδό-ιταλό agent να του ξεκαθαρίζει πως άλλο φιλία και άλλο μπίζνες, φέρνοντας και σαν παράδειγμα την δουλειά που είχε κάνει με τον Παναθηναϊκό ( Ουασίμ Μπούι).

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Μπαλοτέλι προτάθηκε μετά τις 20 Αυγούστου στον ΠΑΟΚ με ετήσιες αποδοχές λίγο υψηλότερες από αυτές που έκλεισε στην Νις (στην γαλλική ομάδα πήγε με 1,5 εκ. ενώ στην Λίβερπουλ καθάριζε 4 μύρια). Σύμφωνα με την απόλυτα αξιόπιστη μανατζερική πληροφόρηση, ο γιος του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος, είχε...ξετρελαθεί – ενθουσιαστεί με την προοπτική ο Μάριο Μπαλοτέλι να γινόταν...κάτοικος Τούμπας.

Μόνο που τέτοιες αποφάσεις δεν παίρνει (τουλάχιστον ακόμη) ο Γιώργος Σαββίδης, με αποτέλεσμα να γίνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις αλλά και κουβέντες από την ηγεσία του ΠΑΟΚ και στο τέλος να πρυτανεύσει η ...λογική( και η άποψη του Λούμπος Μίχελ).Κάπως έτσι οι "ασπρόμαυροι" δεν μπήκαν ποτέ στην (λεγόμενη) 3η φάση – της προχωρημένης διαπραγμάτευσης με την πλευρά Μπαλοτέλι – από τις πέντε φάσεις που χρειάζεται μια μεταγραφική υπόθεση για να γίνει deal. Αν έμπαιναν πάντως, όπως λέει η πιάτσα των agents, οι πιθανότητες για τον ΠΑΟΚ θα ήταν 50 %....

News 24/7

24MEDIA NETWORK