Γιατί παίρνει Αζεβέδο και όχι Χουλτ

Ο Μάρσιο Αζεβέδο είναι ο αριστερός μπακ που θα κάνει ποδαρικό στις μεταγραφές του ΠΑΟΚ για το 2018, με τον 31χρονο Βραζιλιάνο να ετοιμάζει βαλίτσες για Θεσσαλονίκη, της οποίας θα είναι κάτοικος αρχικά μέχρι το προσεχές καλοκαίρι.Ολες οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που προέκυψαν.

Shakhtar's Marcio Azevedo, right, outruns Malmo's Vladimir Rodic during the Champions League Group A soccer match between FC Shakhtar and Malmo at Arena Lviv stadium in Lviv, western Ukraine, Tuesday, Nov. 3, 2015. (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Vladimir Rodic Marcio Azevedo AP IMAGES

Η αλήθεια είναι πως σε αντίθεση με άλλες μεταγραφικές περιόδους, η ονοματολογία για την θέση του αριστερού μπακ ήταν μάλλον φτωχή. Το πρώτο όνομα που προέκυψε ήταν αυτό του Τόσκα, ακολούθησε αυτό του Αζεβέδο, ενώ ο Χουλτ ήταν ο… μπαλαντέρ. Η ανάγκη ήταν καταγεγραμμένη, η απόφαση για απόκτηση ποδοσφαιριστή πριν την επανέναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων ήταν δεδομένη, και τελικά την προπαραμονή πρωτοχρονιάς βγήκε λευκός καπνός από την σύσκεψη που έγινε στο «Μακεδονία Παλάς» παρουσία του Ιβάν Σαββίδη.

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η μελέτη που έγινε και αφορούσε τη θέση του αριστερού μπακ ήταν δυο κατευθύνσεων. Η μία με ποδοσφαιριστές με αμυντικογενές προφίλ, όπως ο Τόσκα και η δεύτερη με ποδοσφαιριστές με επιθετικογεννές προφίλ, όπως ο Αζεβέδο. Πριν από σχεδόν μια εβδομάδα, άρχισε να διαφαίνεται πως η περίπτωση Τόσκα θα εγκαταλειφθεί, από τη στιγμή που το προφίλ του δεν ταίριαζε στην απόφαση που είχε πάρει ο Ράζβαν Λουτσέσκου να «ντύσει» το αριστερό άκρο με ποδοσφαιριστή στυλ «Μάτος». Με έναν ποδοσφαιριστή δηλαδή που θα μπορεί να ανεβοκατεβαίνει στη γραμμή και να προσφέρει σε δημιουργία φάσεων.

Η… ΣΦΗΝΑ ΧΟΥΛΤ

Η περίπτωση του Νίκλας Χουλτ ήρθε περισσότερο σαν «σφήνα» στα μέσα της εβδομάδας. Ο Σουηδός, με δηλώσεις του πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες είχε δείξει πως η πρόθεσή του ήταν να φύγει με μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό. Αυτό που προέκυπτε από το ασπρόμαυρο στρατόπεδο αναφορικά με ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ήταν ένα. «Ναι μεν, αλλά μόνο αν κάνουν προσφυγή, αν μείνουν ελεύθεροι», κάτι που αυτομάτως έβγαζε τον Χουλτ από το τραπέζι, με δεδομένη την τότε του δήλωση.

Ο Σουηδός τα… άλλαξε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας και το ερώτημα που τέθηκε τότε ήταν το αν κινήθηκε με «εντολή» ΠΑΟΚ. Και αυτό το ερώτημα «έκαιγε» κυρίως τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, που έψαχνα να δουν τους λόγους της στροφής του ποδοσφαιριστή. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε σχέση με την προσφυγή του Χουλτ, όμως τα like του Γιώργη Σαββίδη σε αναρτήσεις του Σουηδού κρατούσαν το θέμα ζεστό. Οι όποιες απορίες λύθηκαν το βράδυ της προπαραμονής πρωτοχρονιάς στο «Μακεδονίας Παλάς».

Ο ΑΖΕΒΕΔΟ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ

Ο Μάρσιο Αζεβέδο έχει ήδη ειδοποιηθεί προκειμένου το αργότερο μέχρι την Τετάρτη να βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και αυτό συνέβη αφού μπήκαν όλα τα δεδομένα στο τραπέζι. Ο Αζεβέδο είναι επιθετικογενής, κάτι που του έδωσε τη πρώτη ψήφο. Τα οικονομικά δεδομένα είναι βατά, με τον Βραζιλιάνο να αναμένεται να στοιχίσει περίπου 400.000 ευρώ για τους έξι μήνες που θα είναι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ (με την μορφή δανεισμού από την Σαχτάρ) κάτι που του έδωσε τη δεύτερη ψήφο.

Στην περίπτωση Χουλτ, η πλευρά του παίκτη αναζητούσε συμβόλαιο 2,5 ετών με συνολικές απολαβές 1,3 εκ. ευρώ, ενώ μαζί με την προμήθεια του ατζέντη, η μεταγραφή θα έφτανε κοντά στα 1,7 εκ. ευρώ, χωρίς τα μπόνους.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ - ΜΙΧΕΛ

Η τρίτη και πιο σημαντική ψήφος ήταν αυτή των Λουτσέσκου - Μίχελ, που συμφώνησαν στην περίπτωση Αζεβέδο. Ο Λούμπος Μίχελ τον γνωρίζει λόγω Σαχτάρ, και ο Ράζβαν Λουτσέσκου άκουσε και την θετική εισήγηση του μπαμπά Μιρτσέα, που ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά τα του Ουκρανικού πρωταθλήματος, και δη της Σαχτάρ. Ακόμα και αν οι Λουτσέσκου και Μίχελ είχαν συμφωνήσει και προκρίνει τον Αζεβέδο, η σύσκεψη με τον Ιβάν Σαββίδη ήταν αυτή από την οποία θα προέκυπτε η τελική απόφαση, καθώς ο πρόεδρος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ ήθελε να ακούσει τους λόγους της κατάληξης στον Αζεβέδο.

Ο 31χρονος Βραζιλιάνος είχε λίγες συμμετοχές τα τελευταία χρόνια και αυτό ήταν ένα θέμα που απασχολούσε τους πάντες, όμως Μίχελ και Λουτσέσκου θεωρούν πως ο Αζεβέδο μπορεί να κάνει τη δουλειά που θέλουν όλοι για έξι μήνες και ακολούθως να κριθεί αν θα του δοθεί συμβόλαιο, όντας πλέον ελεύθερος από την Σαχτάρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK