Η απάντηση του ΠΑΟΚ για την τιμωρία: "Η ΕΠΟ διαλύει το όποιο ψήγμα λογικής"

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της τοποθετείται σχετικά με την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ για την ποινή της ομάδας που αφορά στα επεισόδια που έγιναν στον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. "Η ΕΠΟ διαλύει το όποιο ψήγμα λογικής", τονίζεται.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ για την τιμωρία: "Η ΕΠΟ διαλύει το όποιο ψήγμα λογικής"

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Η απόφαση της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να απορρίψει την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να τιμωρήσει την ομάδα μας με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τα Play Off διαλύει το όποιο ψήγμα λογικής (αν) είχε απομείνει στο ανεξάρτητο ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα.

Η σημερινή απόφαση αναδεικνύει εμφανώς τη θεσμική βούληση της διοίκησης της ΕΠΟ να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ΠΑΟΚ καταστρατηγώντας τους δικούς της κανονισμούς, εφευρίσκοντας σωματικές βλάβες που όχι μόνο δεν υπήρξαν ποτέ, αλλά και δεν καταγράφηκαν από κανέναν αξιωματούχο του αγώνα. Η, δε, αφαίρεση βαθμών από τα Play Off αντιτίθεται σε κάθε έννοια της αρχής της αναλογικότητας.

Η σημερινή απόφαση ολοκληρώνει (;) «ιδανικά» μια σεζόν στην οποία η διοίκηση της ΕΠΟ αποδεικνύει με κάθε δυνατό τρόπο πως αδυνατεί να διαχειριστεί το ο,τιδήποτε. Πόσω μάλλον να ηγηθεί του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι επόμενες κινήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Πέραν από την ανακοίνωση, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήδη σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις σε νομικό επίπεδο. Καταρχήν, χαρακτηρίζει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων "μνημείο προχειρότητας" αφού αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα πλέι οφ θα κρίνουν τις θέσεις "στις διεθνείς διοργανώσεις χρονικής περιόδου 2013-2014" και όχι 2014-15 όπως είναι το σωστό.

Επιπλέον, από το νομικό επιτελείο της τονίζουν πως η Επιτροπή Εφέσεων δεν είχε κανένα δικαίωμα να συμπληρώσει την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής.

Από εκεί και πέρα στα γραφεία της Τούμπας περιμένουν να πάρουν το σκεπτικό της απόφασης για να προβούν στις επόμενες κινήσεις τους. Ο ΠΑΟΚ έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μόλις μελετηθεί πλήρωης η απόφαση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK