Η έλλειψη Ελλήνων από την ενδεκάδα δεν επηρεάζει τον Ελ Καντουρί

Μπορεί στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ να μην υπάρχει κάποιες φορές ούτε ένας Έλληνας παίκτης, ωστόσο ο Ομάρ Ελ Καντουρί πιστεύει ότι η καταγωγή κάποιου δεν επηρεάζει την έκβαση ενός αγώνα. Διαβάστε τα όσα δήλωσε ο άσος του Δικεφάλου στο Εθνοσπόρ.

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟΚ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
el kadouri ael paok EUROKINISSI

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Τσακαλέα και το "Εθνοσπόρ" στέκεται στην αξία που έχει η μάχη των διεκδικητών του πρωταθλήματος, σχολιάζει την ΑΕΚ ως σύνολο χωρίς να θέλει να κάνει προσωπικές αναφορές και παίρνει θέση στην κουβέντα περί απουσίας Ελλήνων παικτών στις ενδεκάδες των μεγάλων του πρωταθλήματος.

Είναι το ματς καθοριστικό για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος;

«Κάθε αγώνας έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Κανένας τίτλος δεν κρίθηκε μόνο στα ντέρμπι, ειδικά όταν έχουμε τόσο πολλά παιχνίδια μπροστά μας, καθώς θα έχει διανυθεί μόλις το 1/3 του πρωταθλήματος. Είναι αλήθεια, βέβαια, πως το ματς με την ΑΕΚ θα είναι μία δύσκολη και ιδιαίτερη αναμέτρηση, αφού αφορά δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος, αλλά, αν το δει κάποιος από την πλευρά της σημασίας του ματς, όλοι οι αγώνες είναι το ίδιο. Ολοι τρεις βαθμούς προσφέρουν σε όποιον νικάει».

Ποιον παίκτη της ΑΕΚ θα... κλείδωνες στα αποδυτήρια;

«Κανέναν! Η ΑΕΚ έχει πολλούς ποιοτικούς και επικίνδυνους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν έχει αξία αν δεν αντιμετωπίζεις πάντα τους καλύτερους. Και η αντίπαλός μας, όπως κι εμείς, βέβαια, διαθέτει πολλούς και καλούς παίκτες, οι οποίοι χρήζουν επισταμένης προσοχής, προκειμένου να μη μας κάνουν κάποια ζημιά».

Ποια θεωρείς προτερήματα και αδυναμίες του αντιπάλου;

«Η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλά δουλεμένη και οργανωμένη ομάδα που έχει κρατήσει τον ίδιο κορμό σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Από εκεί και πέρα, δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες. Αυτές είναι συζητήσεις μόνον για τ’ αποδυτήρια. Εμείς συγκεντρωνόμαστε στα δικά μας προτερήματα και δουλεύουμε στις δικές μας αδυναμίες, ώστε στο ντέρμπι της Κυριακής στο ΟΑΚΑ να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι».

Ποιον παίκτη της ΑΕΚ θα ήθελες να είχες στην ομάδα σου;

«Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον. Οπως σας είπα και πριν η ΑΕΚ διαθέτει πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όπως, όπως, βέβαια, έχουμε κι εμείς».

Εκτιμάς πως θα είναι καθοριστική η παρουσία/απουσία Ελλήνων από τις δύο 11άδες;

«Καταλαβαίνω πως είμαστε στην Ελλάδα και το κοινό αισθάνεται πιο άνετα όταν βλέπει στο γήπεδο Ελληνες παίκτες. Μπορεί πιο εύκολα και να τους κατανοήσει και να συνδεθεί μαζί τους. Αν μιλήσουμε καθαρά αγωνιστικά, όμως, η ταυτότητα και η καταγωγή ενός ποδοσφαιριστή δεν μπορεί να επηρεάσει την έκβαση ενός αγώνα. Αυτό που μπορεί να το επηρεάσει είναι το επίπεδο της απόδοσής του και η ποιότητα που διαθέτει. Αυτή είναι η αλήθεια.

Πάντως, η απουσία του Μαουρίσιο θα είναι πολύ σημαντική για μας, διότι πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Είναι γεγονός πως θα μας λείψει και θα τον θέλαμε να είναι μαζί μας στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, αλλά ο ΠΑΟΚ διαθέτει ένα πληρέστατο ρόστερ, γεμάτο με παίκτες αξίας, οπότε πιστεύω πως όποιος κι αν αγωνιστεί στη θέση του, θα τα καταφέρει περίφημα».

Είναι σημαντική η παράδοση με τις νίκες της ΑΕΚ/ήττες ΠΑΟΚ στην Αθήνα;

«Μέχρι στιγμής, είναι γεγονός πως μακριά από το γήπεδό μας δεν πήραμε τ’ αποτελέσματα που θέλαμε, αλλά και αξίζαμε. Αν δεν ήμασταν τόσο άτυχοι, η συγκεκριμένη ερώτηση είτε δεν θα υπήρχε είτε θα ήταν διαφορετική.

Βέβαια, στο ποδόσφαιρο με τα “αν” κανείς δεν μπορεί να νικήσει. Οπότε, εγώ θέλω να σταθώ στο γεγονός πως έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή, ο οποίος δουλεύει σκληρά κι οργανωμένα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και είμαι σίγουρος πως μέσα από την προσπάθεια θα έρθουν και τ’ αποτελέσματα εκτός έδρας».

Δείτε το πρωτοσέλιδο του "Έθνους":

Η έλλειψη Ελλήνων από την ενδεκάδα δεν επηρεάζει τον Ελ Καντουρί

News 24/7

24MEDIA NETWORK