Η κλήση του Σαββίδη έχει και... υποβιβασμό!

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε δίωξη κατά του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που τιμωρούνται και με το άρθρο 19 που μπορεί να φέρει μέχρι και... υποβιβασμό! Με τι ποινές κινδυνεύει ο ισχυρός άνδρας του "δικέφαλου".

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
savidis EUROKINISSI

Τελικά δεν άργησε να δράσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, μετά τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας την Κυριακή που μας πέρασε στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

Λίγα λεπτά προτού τοποθετηθεί ο εκπρόσωπος των ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ, Χέρμπερτ Χούμπελ, στα γραφεία της ΕΠΟ (12:00), κοινοποιήθηκε η κλήση τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του ιδιοκτήτη της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ από τον κ. Σιμιτζόγλου.

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον όμως, έχει να κάνει με τα άρθρα που προβλέπονται από τον Πειθαρχικό Κώδικα και κατηγορείται ο οργανισμός του "δικέφαλου". Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα άρθρα αυτά είναι: 1, 2, 3, 4, 5, 6 και 19.

Το άρθρο 19 περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τιμωρία της έδρας, αφαίρεση βαθμών, αλλά και υποβιβασμό της κατηγορουμένης ομάδας!

Θυμίζουμε πως ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ ζήτησαν σκληρές τιμωρίες για τους παραβάτες, θέτοντας ακόμα και Grexit σε περίπτωση που η ΕΠΟ δεν πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για μην έχουμε ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.

Η κλήση του Σαββίδη έχει και... υποβιβασμό!

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΣΑΒΒΙΔΗ

Όσον αφορά τώρα τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, κινδυνεύει με ποινές που ξεκινούν από βαρύ πρόστιμο και απαγόρευση από τους αγωνιστικούς χώρους για 3 έως 5 χρόνια! Μία απόφαση που ίσως παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον του στον σύλλογο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

"Σας ενημερώνουμε ότι ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διαβίβασε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League δίωξη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK