Η λύση για τα χρέη του ΠΑΟΚ

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανοίγει ο δρόμος για τη ρύθμιση οφειλών δεκάδων εταιριών, μεταξύ των οποίων και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η λύση για τα χρέη του ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Ιδανική εξέλιξη στο θέμα της ρύθμισης των χρεών του ΠΑΟΚ έρχεται μέσα από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου poy υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας και δίνει λύση στο "σκόπελο" των πρόσθετων φόρων.

Αυτό ήταν το βασικό σημείο τριβής με βάση το νέο νόμο για την επανεκκίνηση της οικονομίας που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή.

Πλέον, το επίμαχο άρθρο που έκανε λόγο για τις προσαυξήσεις που διαγράφονται στο 100% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης, συμπεριλαμβάνει σ' αυτές και τον όρο 'πρόσθεtοι φόροι" και δίνει την δυνατότητα στον Ιβάν Σαββίδη να κάνει αυτό που ήθελε ευθύς εξαρχής: Να "σβήσει" τα χρέη του ΠΑΟΚ (μαζί με τους πρόσθετους φόρους φθάνουν τα 31.000.000 ευρώ) καταβάλλοντας το πρωτογενές κεφάλαιο των 10.400.000 ευρώ.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με βάση τα όσα προβλέπει το Σύνταγμα θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή.

Αναλυτικά, έχει ως εξής: "Βεβαιωμένες οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Κ.Φ.Δ.), τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.) και τον Τελωνειακό Κώδικα, δύνανται να ρυθμίζονται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, εφόσον έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015 και έχουν καταχωρισθεί στα Βιβλία Εισπρακτέων Εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση, με απαλλαγή κατά ποσοστό από πρόσθετους φόρους ή τέλη του Ν. 2523/1997, πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 (ΚΦΔ) που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή και από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν... (αναφέρεται στη συνέχεια το ποσοστό διαγραφής των προσαυξήσεων με βάση των αριθμό των δόσεων. Στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης που θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ, φθάνει στο 100%)".

News 24/7

24MEDIA NETWORK