Η μεγάλη παρακαταθήκη του σερί

Ο Μάτος που έχει πάρει μόλις δυο "ανάσες", ο Αζεβέδο που "πήρε μπροστά", ο Βιεϊρίνια που περιμένει να πάει μπροστά, ο Σάχοφ που "ζεσταίνεται", ο Μουλέν που φορτσάρει, ο Μπίσεσβαρ που κάνει υπομονή, ο Πρίγιοβιτς που συμμετέχει. Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τον Ράζβαν Λουτσέσκου που καλείται να δώσει νέες εξετάσεις ισορροπίας, έχοντας μέχρι στιγμής γράψει σχεδόν άριστα το τελευταίο δίμηνο και σε αυτό το κομμάτι.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η επόμενη τριάδα αγώνων μέχρι τον αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό περιλαμβάνει δυο ακόμα εκτός έδρας αναμετρήσεις για τον ΠΑΟΚ, σε Περιστέρι για το κύπελλο και Λαμία για το πρωτάθλημα, με ενδιάμεση την επιστροφή στην Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με την Λάρισα. Αν υπήρχε κουμπί εξάλειψης της κούρασης, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θα το πατούσε και είχε κλειδώσει την ίδια ενδεκάδα μέχρι τέλους, και αυτό μόνο και μόνο λόγω της ομοιογένειας που έχει παρατηρηθεί. Και αν αυτό συνεχίζει να το περνάει σε εκείνους που δεν είναι σε αυτή την ενδεκάδα, τότε τα οφέλη θα είναι πολλαπλά.

ΔΕΝ ΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ... ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ

Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να δώσει κωδικοποιημένα στην συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ το λόγο για τον οποίο ο Μάτος έχει απουσιάσει σε μόλις δυο αναμετρήσεις φέτος, από αυτές στις οποίες ήταν διαθέσιμος, και μάλιστα, δεν έχει ποτέ αντικατασταθεί. « Ο Μάτος είναι ο παίκτης που μπορεί να αλλάξει ισορροπίες όταν το ματς είναι ρευστό» σημείωσε, αλλά μέχρι στιγμής δεν τον έχει αντικαταστήσει ακόμα και σε ματς που δεν ήταν πλέον ρευστά. Ο Λουτσέσκου βλέπει το βλέμμα που έχει ο Μάτος και αντιλαμβάνεται πως αυτό πολλές φορές κρατάει στην τσίτα όλη την υπόλοιπη ομάδα. Είναι ένας αρχηγός άνευ περιβραχιόνιου. Κάποια στιγμή ο Λουτσέσκου θα χρειαστεί να τον αντικαταστήσει και δεν θα κάνει σε κανέναν εντύπωση αν το κάνει με τον Βιεϊρίνια.

ΤΟ "ΔΙΔΥΜΟ" ΑΖΕΒΕΔΟ – ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ "ΜΥΣΤΙΚΟ"

Στην περίπτωση Αζεβέδο – Βιεϊρίνια, μερικοί βλέπουν μια... χροιά στρατού σε αυτό το δίδυμο. Υπάρχει η αίσθηση πως ο «παλιός» (Βιεϊρίνια) περιμένει το «νέο» να του δώσει επ' ώμου τα καθήκοντά του αριστερού μπακ και να βάλει πλώρη για τα εξτρέμ. Τα πάντα είναι διαφορετικά σε σχέση με πριν από δυο μήνες. Το νικηφόρο σερί του ΠΑΟΚ, η προσαρμογή όλων στα δεδομένα που δημιουργήθηκαν, ο μεγάλος στόχος κάτω από τον οποίο μπαίνουν όλοι οι εγωισμοί. Και αυτό είναι το σημείο που άπαντες στον «Δικέφαλο του βορρά» έχουν σταθεί το τελευταίο διάστημα καθώς προς αυτή την κατεύθυνση έχει στραφεί όλος ο ποδοσφαιρικός οργανισμός. Οταν μια ομάδα δεν έχει στόχο, πολλές φορές οι μονάδες αρχίζουν και κοιτάζουν το πως το όνομα στο πίσω μέρος της φανέλας θα φανεί, κάτι που δεν κάνει το σήμα στο μπροστά μέρος της. Αυτή τη στιγμή, ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να δείξει το σήμα στο μπροστά μέρος της φανέλας και κάτω από αυτό το πρίσμα μπαίνουν όλα τα ονόματα στο πίσω μέρος της φανέλας.

Ο «ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ» ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Ακόμα και ως πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ και του πρωταθλήματος, ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς «έφαγε πάγκο» και υπήρχαν φορές που δεν μπορούσε να το χωνέψει. Και για να βγάλει από πάνω του τη ταμπέλα του «σκόρερ Τούμπας» έβαλε περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι του. Δεν επαναπαύτηκε στη δόξα των γκολ του, αλλά άρχισε να δίνει ασίστ, να δίνει περισσότερα πράγματα εκτός περιοχής. Ολα αυτά και πάλι μετά από εσωτερικές συζητήσεις, σε μια περίοδο στην οποία εμφανιζόταν «φευγάτος».

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΣΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ

Πριν από σχεδόν 1,5 χρόνο, η σειρά προτίμησης που είχε θέσει ο Βλάνταν Ιβιτς έφερνε πρώτο τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, δεύτερο τον Εβγέν Σάχοφ και τρίτο τον Δημήτρη Πέλκα. Οι τρεις τους έχουν αλλάξει αρκετές φορές θέση σε αυτή την ιεραρχία, στην οποία πλέον ο Πέλκας είναι πρώτος, ο Σάχοφ έχει πάει ένα βήμα μπροστά από τον Μπίσεσβαρ, που είναι τρίτος, αλλά όχι... καταϊδρωμένος. Στην εξίσωση θα μπει και τέταρτος, ο Μουλέν. Μπορεί οι Πέλκας και Μπίσεσβαρ να παίζουν για τη θέση «10» και οι Σάχοφ και Μουλέν για τη θέση «8» όμως μπαίνουν στην ίδια εξίσωση διότι ο Λουτσέσκου ψάχνει ήδη να βρει «ζευγάρια».

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ

Το σερί των νικών έχει φέρει τον ΠΑΟΚ στη πρώτη θέση και ένα βήμα πριν τα ημιτελικά το κυπέλλου. Η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του σερί είναι η αντίληψη που προσπαθεί να περάσει ο Λουτσέσκου στους ποδοσφαιριστές του που αφορά τη συμμετοχή τους τη φετινή σεζόν. Δεν είναι εύκολο να μπολιάσεις έναν ποδοσφαιριστή με το «μη σε νοιάζει αν θα παίξεις 10 ή 1000 λεπτά, αλλά να σε νοιάζει να παίξεις για την ομάδα σε κάθε λεπτό που αγωνίζεσαι». Ο Βιεϊρίνια έγινε αριστερό μπακ στη χρονιά που γύρισε στην Ελλάδα για να ξαναγίνει εξτρέμ, ο Πρίγιοβιτς έγινε αλλαγή του Κουλούρη αν και ήταν πρώτος σκόρερ, ο Μακ είδε την πλάτη του Λημνιού. Και όλοι τους απάντησαν μέσα στο γήπεδο. Ο Βιεϊρίνια ανεβοκατεβαίνει την αριστερή πλευρά, ο Πρίγιοβιτς βγάζει ασίστ, ο Μακ ξανάγινε σκόρερ και δημιουργός. Η πρώτη παρακαταθήκη του σερί είναι οι βαθμοί αλλά η παρακαταθήκη που πρέπει να αξιοποιηθεί είναι τα όσα έγιναν για να το σημειώσει ο ΠΑΟΚ, με φόντο το μεγάλο στόχο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK