Η Μπενφίκα, το μεγάλο "διπλό" και η χαμένη ευκαιρία

Σαν σήμερα (4/11) το 1999 ο ΠΑΟΚ είχε πάρει μεγάλη εκτός έδρας νίκη (1-2) κόντρα στην Μπενφίκα αλλά στην διαδικασία των πέναλτι "πέταξε" την ευκαιρία να αποκλείσει την πορτογαλική ομάδα. Θυμηθείτε...

Η Μπενφίκα, το μεγάλο "διπλό" και η χαμένη ευκαιρία

Μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης, ο ΠΑΟΚ στρέφει την προσοχή του στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις του. Την Πέμπτη θα παίξει κόντρα στην Κρασνοντάρ και θέλει την νίκη για να παραμείνει "ζωντανός" στο "κυνήγι" της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League. Με αφορμή το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ευρωπαικό παιχνίδι, ας θυμηθούμε τι είχε γίνει σαν σήμερα (4/11) το 1999 σε αγώνα που έδωσε στην Πορτογαλία για το τότε Κύπελλο UEFA.

Ο "Δικέφαλος", λοιπόν, απέναντι στην Μπενφίκα είχε βρεθεί μια... ανάσα από το να "πετάξει" εκτός διοργάνωσης τους "αετούς". Αρχικά οι "ασπρόμαυροι" είχαν υποδεχτεί τους Πορτογάλους στις 21 Οκτωβρίου και έχασαν με 1-2. Ο Νούνο Γκόμες στο 68' έκανε το 0-1, στο 89' ο Φραντζέσκος ισοφάρισε (με φάουλ) αλλά ο Ρονάλντο διαμόρφωσε το τελικό 1-2 στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ετσι ο ΠΑΟΚ είχε δύσκολο έργο όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση στο εκτός έδρας ματς. Το παιχνίδι στην Πορτογαλία έγινε στις 4 Νοεμβρίου του 1999 (σαν σήμερα, δηλαδή, πριν 16 χρόνια) και "ήρθε" ένα σπουδαίο "διπλό" για τους "ασπρόμαυρους". Ο Κανταούροφ στο 29' "άνοιξε" το σκορ (1-0), ωστόσο ο "Δικέφαλος" κατάφερε να "γυρίσει" το παιχνίδι και να κερδίσει με 1-2 με εκτέλεση φάουλ των Μαραγκού (29') και Σάμπρι (45').

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι και εκεί ο ΠΑΟΚ (είχε προπονητή τον Άρι Χάαν) έχασε με 4-1 (ο Φρούσος και ο Μαχαιρίδης ήταν αυτοί που δεν ευστόχησαν στην διαδικασία των πέναλτι από πλευράς "Δικεφάλου") με αποτέλεσμα να "πετάξει" την ευκαιρία να πάρει μια μεγάλη πρόκριση απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK