"Κανείς δεν θα μας χαριστεί"

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έκρουσε το καμπανάκι για τον ΠΑΟΚ ενόψει ΑΕΚ και μίλησε για την επάνοδό του στους αγωνιστικούς χώρους.

"Κανείς δεν θα μας χαριστεί"

Την πεποίθηση ότι αγώνα με αγώνα θα εμφανίζεται καλύτερος εξέφρασε μέσω της "NOVA" ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο διεθνής επιθετικός, τόνισε σε συνέντευξή του:

Για την προσωπική κατάστασή του: "Κάθε παιχνίδι που περνάει νιώθω και πιο δυνατός μέσα στον αγωνιστικό χώρο γιατί, όπως είναι γνωστό, είχα ένα τραυματισμό. Είναι φυσιολογικό να μείνω - αγωνιστικά - λίγο πίσω. Από εκεί και πέρα σιγά - σιγά, με το χρόνο που έπαιρνα αποκτούσα πιο πολλή αυτοπεποίθηση, καλύτερες ανάσες . Ετσι είναι όταν έχεις κάποια ατυχία κατά τη διάρκεια της χρονιάς, έτσι κι εγώ προσπαθώ σιγά - σιγά να επανέλθω".

Για την έως τώρα πορεία του ΠΑΟΚ: "Νομίζω ότι είμαστε σ' ένα πολύ καλό, σ' ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Ερχονται και οι νίκες, παίρνουμε δηλαδή κι αποτελέσματα, παρότι συγκριτικά με πέρυσι έχουν φύγει πάρα πολλά παιδιά ήρθαν πολλά νέα και κάποιοι πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές. Είμαστε σε καλό δρόμο και συνεχίζουμε".

Για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη: "Υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια αυτή τη στιγμή σ' ότι έχει να κάνει έξω από το αγωνιστικό. Από εκεί και πέρα στο θέμα του στιλ και τα λοιπά που ανέφερες είναι φυσιολογικό, έχει αλλάξει ο προπονητής, κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, ζητάει διαφορετικά πράγματα. Κάποιες φορές πολύ διαφορετικά, κάποιες φορές λιγότερο, εμείς προσπαθούμε να τα κάνουμε πράξη και όσον αφορά το εξαγωνιστικό υπάρχει όπως είπα πριν η ασφάλεια, νιώθεις καλύτερα όταν δεν είσαι στην προπόνηση ή στον αγώνα γιατί όταν προπονείσαι ή όταν παίζεις δε σκέφτεσαι τέτοιου είδους πράγματα και είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να νιώθει ασφάλειες".

Για την αλλαγή από το 4-2-3-1 στο 4-4-2 και πόσο τον βοηθά: "Είναι μια θέση στην οποία ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο. Στην πορεία των χρόνων άλλαξε κάπως αυτό εδώ. Οι περισσότερες ομάδες, οι περισσότεροι προπονητές προσπάθησαν να εφαρμόσουν κάποιο άλλο σύστημα. Φέτος ο προπονητής μας ζητάει αυτό εδώ. Είναι η θέση που έμαθα από μικρός να παίζω, χωρίς να θεωρώ ότι, χωρίς μάλλον να θέλω να πω ότι δε μου άρεσε όλα αυτά τα χρόνια να είμαι πλάγια γιατί και στην Εθνική ομάδα πολλές φορές παίζω πλάγια. Για μένα είναι ευχαρίστηση να παίζω γενικά. Τώρα, όσον αφορά αυτό εδώ το σύστημα σίγουρα είναι το ιδανικό για μένα προσωπικά τουλάχιστον".

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ κι αν επηρεάζει η μειωμένη δυναμικότητα του αντιπάλου τον τρόπο που τον αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ: "Θεωρητικά θα μπορούσαμε να πούμε πως έχεις δίκιο σε όλα όσα λες. Αλλά το να το υιοθετήσουμε όλο αυτό εδώ σίγουρα δε θα μας κάνει εμάς καλό Θα πρέπει να τ' αφήσουμε όλα στην άκρη, να κοιτάξουμε εμείς πως πρέπει να είμαστε, να είμαστε αυτοί που πρέπει για να πάρουμε τους τρεις πόντους. Κανένας δε θα μας χαριστεί, απεναντίας εγώ μπορώ να πω ότι μπορεί να έχουν συμβεί όλα αυτά εδώ μέχρι σήμερα αλλά η ΑΕΚ δεν παύει να είναι μια μεγάλη ομάδα. Εχει νέα παιδιά με φιλοδοξίες και σίγουρα θα είναι επικίνδυνη".

Για το πώς πρέπει να εμφανιστεί ο ΠΑΟΚ το Σάββατο: "Μπορεί η ΑΕΚ να έχει όλα αυτά εδώ που προαναφέραμε, νέα παιδιά με όρεξη, να θέλουν να πετύχουν, να έχουν προσδοκίες για μια καλή καριέρα αλλά σίγουρα δεν έχουν την εμπειρία που έχουμε εμείς και νομίζω και την ποιότητα. Κι αυτό εδώ είναι το σημαντικό, σίγουρα παίζει και η τύχη μεγάλο ρόλο αλλά αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει, αν αποδώσουμε αυτό που μπορούμε θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Απλά θέλει προσοχή".

Για το αν κυνηγά κάτι μεγάλο φέτος ο ΠΑΟΚ: "Το να έλεγα ότι κυνηγάμε κάτι συγκεκριμένο θα ήταν λάθος. Αυτό που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ και που προσπαθούσε κι έκανε τα προηγούμενα χρόνια ήταν να πρωταγωνιστεί. Είναι μια μεγάλη ομάδα κι αυτό πρέπει να έχουμε κι εμείς στο μυαλό μας. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό το συγκεκριμένο που έχουμε στο μυαλό μας αλλά να το διατυμπανίζουμε και να λέμε κυνηγάμε αυτό δεν είναι καλό. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, θέλει να πρωταγωνιστήσει. Για να πρωταγωνιστήσει πρέπει να μπούνε οι βάσεις, να υπάρχει υπομονή, επιμονή και δουλειά. Τώρα, εύχομαι στα επόμενα χρόνια όλα αυτά εδώ να γίνουν πράξη γιατί πραγματικά θα είναι πολύ σημαντικό για όλον τον κόσμο, για εμάς που βρισκόμαστε γύρω από την ομάδα και για την πόλη φυσικά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK