Καταγγελίες ΠΑΟΚ στην UEFA για Ολυμπιακό, Αστέρα και Ατρόμητο

Ο ΠΑΟΚ χτυπά την πόρτα της UEFA και ζητά να λάβει σοβαρά υπ' όψιν για την ευρωπαϊκή τους συμμετοχή την πιθανή εμπλοκή Ολυμπιακού, Αστέρα και Ατρομήτου στα σκάνδαλα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Καταγγελίες ΠΑΟΚ στην UEFA για Ολυμπιακό, Αστέρα και Ατρόμητο
INTIME SPORTS

Ο Ιβάν Σαββίδης με τη συνέντευξη που παραχώρησε την Δευτέρα (20/7) στην ΕΡΤ3 έστειλε, απλώς, τα πρώτα "μηνύματα". Η επόμενη μέρα φέρνει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να κρατά διαφορετική στάση σε πολλά ζητήματα και μεταξύ αυτών και στα θέματα διαφθοράς που συγκλονίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εδώ και αρκετό καιρό σας έχουμε ενημερώσει ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διατηρούσε δίαυλο επικοινωνίας με την UEFA και είχε στείλει φάκελο με συνεχή updates για όσα στραβά συμβαίνουν στην χώρα μας. Πλέον, και η ίδια η ΠΑΕ επιβεβαιώνει ότι αυτή η διαδικασία διαρκεί εδώ και 1,5 χρόνο και, μάλιστα, τις τελευταίες μέρες έχει φτάσει στην κορύφωσή της, καθώς ο Δικέφαλος έχει προβεί σε τριπλή καταγγελία στην UEFA σε βάρος του Ολυμπιακού, του Αστέρα Τρίπολης και του Ατρομήτου.

Η καταγγελία αφορά την εμπλοκή στελεχών των συγκεκριμένων ομάδων στις έρευνες που διεξάγει η δικαιοσύνη εδώ και λίγα χρόνια τόσο για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, όσο και γι' αυτό της ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η εκδίκαση

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην καταγγελία του ΠΑΟΚ για τον Ολυμπιακό η ΠΑΕ έχει προσκομίσει όλα τα στοιχεία που ερευνώνται από την ελληνική δικαιοσύνη (τον φάκελο του πολυσυζητημένου αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια, τους περιοριστικούς όρους που έχουν επιβληθεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη), κάτι που έχει κάνει και ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως είναι γνωστό. Μάλιστα, η UEFA ενημέρωσε τον ΠΑΟΚ ότι οι δύο καταγγελίες θα συμπτυχθούν σε ένα αίτημα και θα εκδικαστούν από κοινού την ερχόμενη Πέμπτη (23/7).

Στην εκδίκαση θα παραστεί ο νομικός του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, μαζί με το επιτελείο των νομικών από δικηγορικό γραφείο της Ελβετίας με το οποίο συνεργάζεται. Αντίθετα, οι καταγγελίες για Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης δεν θα απαιτήσουν αυτοπρόσωπη παρουσία κατά την εκδίκασή τους αφού η UEFA θα αρκεστεί στα υπομνήματα που ήδη έχει στείλει ο ΠΑΟΚ μετά τα πλέι οφ.

Θυμίζουμε, ότι τις υποθέσεις που αφορούν τις ελληνικές ομάδες και την πιθανή εμπλοκή τους σε σκάνδαλα διαφθοράς έχει αναλάβει, σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού, ο Μιγκέλ Λιέταρντ Φερνάντες. Για τον Ατρόμητο ερευνάται η συμμετοχή παραγόντων του στην εγκληματική οργάνωση που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για τον Αστέρα το αν κορυφαίοι παράγοντές του έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων που είχε αποκαλυφθεί το 2011.

Με βάση τα όσα λένε οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με τις παραπάνω καταγγελίες δεν προσβλέπουν σε άμεσα οφέλη (να πάρουν ένα καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο) απλά εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο ασκείται μεγαλύτερη πίεση στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να προχωρήσει πιο δραστικά στις διαδικασίες κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε ακόμη:

Σαββίδης: "Ο Ολυμπιακός, ο Μαρινάκης, ο Μελισσανίδης και η Παναγιά"

News 24/7

24MEDIA NETWORK