Κάτι τρέχει με τον Βλάνταν...

Μένει ή φεύγει ο Ίβιτς από τον ΠΑΟΚ; Ο τρόπος με τον οποίο οι Σαββίδης και κόουτς χειρίστηκαν το δημόσιο βήμα που τους δόθηκε αμέσως μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, έχει φέρει ερωτηματικά όσον αφορά την παρουσία του Σέρβου τεχνικού στον πάγκο του ΠΑΟΚ... Ποιο ενδεχόμενο βαραίνει περισσότερο στη ζυγαριά; Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο τρόπος με τον οποίο οι Ιβάν Σαββίδης και Βλάνταν Ίβιτς χειρίστηκαν το δημόσιο βήμα που τους δόθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ, έχει φέρει ερωτηματικά όσον αφορά την παρουσία του Σέρβου τεχνικού στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Και αυτό συμβαίνει κυρίως διότι κανείς από τους δυο, όχι μόνο δεν θέλησε να κλείσει το θέμα, αλλά με το τρόπο τους, το κράτησαν ανοικτό. Οι δυο διαδικασίες πλέι οφ, το κύπελλο, το ενδιαφέρον από Κίνα, ο εκτός έδρας ΠΑΟΚ είναι μερικά από τα κομμάτια που συνθέτουν τον πρώτο απολογισμό, και φανερώνουν την λεπτότητα του θέματος.

Η καταμέτρηση των δεδομένων που υπάρχουν έρχεται να ρίξει φως σε όλα όσα θα μπουν στο τραπέζι για να παρθεί η τελική απόφαση. Η πρώτη αποτίμηση θέλει τον Σέρβο τεχνικό να έχει κάνει το 3/5. Χοντρικά, με τον Ίβιτς στο τιμόνι του έχει κατακτήσει ένα κύπελλο, έχει κερδίσει μια φορά τα πλέι οφ, και έχει περάσει τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν κατάφερε να κατακτήσει την πρωτιά στα δεύτερα πλέι οφ που συμμετείχε και δεν μπόρεσε να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα. Για το τελευταίο, η συζήτηση έχει περισσότερο να κάνει με την αδυναμία σε παιχνίδια μέσω των οποίων ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να θεωρηθεί διεκδικητής του τίτλου στα μισά της σεζόν, κάτι που δεν το έκανε.

Όταν ο Ίβιτς στηρίχθηκε, όταν είπε το "αυτός ή εγώ" με αφορμή το θέμα Τζαβέλλα, έφερε αμέσως αποτελέσματα. Μπορεί ο ΠΑΟΚ για ένα χρονικό διάστημα να μην είχε ντέρμπι, όμως εκείνο που πάνω από όλα είχε ανάγκη ο "Δικέφαλος του βορρά" εκείνον τον καιρό, ήταν αποτελέσματα, και κατάφερνε να να παίρνει.

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ "ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΤΕΡΜΠΙ"

Το κεφάλαιο "εκτός έδρας ντέρμπι" είναι κάτι που δεν τον βαραίνει στον απόλυτο βαθμό, καθώς, αν υπάρχει κάτι που έχει καταγραφεί, έχει να κάνει με την ανάγκη του ΠΑΟΚ να αποκτήσει παίκτες – προσωπικότητες, που θα του δώσουν ένα από τα βασικά στοιχεία που του λείπουν για να κάνει πρωταθλητισμό από τη πρώτη μέρα ενός πρωταθλήματος και όχι όταν η διαφορά του από την κορυφή φτάσει σε διψήφιο αριθμό βαθμών.

Το κεφάλαιο "κύπελλο" είναι κάτι που δεν μπορεί να βγει από την συζήτηση. Για έναν οργανισμό που το περίμενε 14 χρόνια, και ειδικά τα πέντε τελευταία το είχε κάνει αυτοσκοπό, δεν περνάει απαρατήρητο, παρά την όποια σκόνη σήκωσαν τα όσα έγιναν στο παιχνίδι. Ο Σέρβος τεχνικός βρήκε το τρόπο να διαχειριστεί τη πίεση των ημερών που προηγήθηκαν του δεύτερου ημιτελικού αλλά και του τελικού.

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ "ΚΙΝΑ"

Το κεφάλαιο "Κίνα" είναι κάτι που φαίνεται να έχει συζητηθεί, αλλά εσωτερικά. Μπορεί ο Ίβιτς να διέψευσε όλα όσα είχαν γραφτεί και είχαν να κάνουν με την ύπαρξη πρότασης για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, που δήλωσε προσηλωμένος στον "Δικέφαλο του βορρά" και τα καθήκοντά του, όμως η όλη "μουρμούρα" έγινε διότι στο... τέλος της ημέρας, διαφάνηκε πως όντως υπήρξε κινητικότητα, και τότε άρχισε η αναζήτηση για το ποιος την δημιούργησε.

Το κεφάλαιο "πλέι οφ 2017" δεν μπορεί να του χρεωθεί στον απόλυτο βαθμό. Φαίνεται πως η όλη πίεση που υπήρχε για την κατάκτηση του κυπέλλου, έκανε αρκετούς να έχουν αδειάσει μετά την κατάκτησή του, γνωρίζοντας το τι σημαίνει για τον ΠΑΟΚ και για τον Ιβάν Σαββίδη, που είχε καταλάβει πως κάτι τέτοιο θα συμβεί και έλεγε συνέχεια "υπάρχουν και τα πλέι οφ". Από τη διαδικασία, η ήττα σε παιχνίδι στο οποίο η ομάδα έχει πάρει δυο φορές το προβάδισμα, είναι ίσως το μεγαλύτερο "μείον" σε αυτά τα πλέι οφ, καθώς καταγράφεται ως αποτυχία διαχείρισης μιας θετικής και... στρωμένης κατάστασης.

Και φτάνουμε στο φινάλε που έχει να κάνει με τον βαθμό ετοιμότητας του ασπρόμαυρου οργανισμού, μετά από όλα όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης για τον Βλάνταν Ίβιτς το βράδυ της Τετάρτης, και όλα εκείνα που είπε ο ίδιος ο Σέρβος τεχνικός. Το να φύγει ο προπονητής είναι πάντα το εύκολο. Το δύσκολο στην περίπτωση του ΠΑΟΚ και τον Ίβιτς είναι ο τρόπος που θα υλοποιηθεί η όποια απόφαση. Κάτι φαίνεται να έχει "στραβώσει", και γι' αυτό άλλωστε έχει ξεκινήσει η όλη κουβέντα. Και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να υποστηρίξει την οποία τελική απόφαση πάρει. Ο μόνος τρόπος να την υποστηρίξει είναι να την πάρει άμεσα. Σήμερα, το πολύ αύριο.

Ο ΠΑΟΚ, στις 26-28 Ιουνίου, θα είναι στο γήπεδο για την πρώτη συγκέντρωση, και θα πρέπει τώρα είτε να φύγει κάθε "σκιά" πάνω από τον Βλάνταν Ίβιτς, είτε να βρεθεί άμεσα ο αντικαταστάτης του. Και επειδή φαίνεται πως δεν έχει γίνει η παραμικρή προεργασία για το ενδεχόμενο "διαζυγίου" ανάμεσα στις δυο πλευρές, ο χωρισμός δεν θα είναι κάτι εύκολο. Όχι πως μόνο αυτό μπορεί να σταματήσει το οτιδήποτε, αλλά καλό θα ήταν να μπούνε όλα τα δεδομένα στη ζυγαριά. Η αβεβαιότητα που εξέφρασαν Ίβιτς και Σαββίδης και τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση "Κίνα" είναι τα πιο βαριά κομμάτια στη πλευρά της ζυγαριάς που λέει "διαζύγιο με Ίβιτς" και τα στενά χρονικά περιθώρια μαζί με το κύπελλο και την συσπείρωση που πέτυχε ο Σέρβος όταν βρέθηκε στα σκοινιά είναι τα βαριά κομμάτια στη πλευρά της ζυγαριάς που λέει "Ίβιτς και ΠΑΟΚ συνεχίζουν μαζί".

News 24/7

24MEDIA NETWORK