Κάτσε: Ένας εργάτης MVP

Ο Έργκους Κάτσε αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2014-15, έπειτα από ψηφοφορία των οπαδών του "Δικεφάλου" και το Contra.gr σας υπενθυμίζει τα μέχρι στιγμής κατορθώματα του Αλβανού μέσου των "ασπρόμαυρων".

Κάτσε: Ένας εργάτης MVP
INTIME SPORTS

Μία αξιόπιστη λύση στο χώρο της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ αποτελεί πλέον ο Έργκους Κάτσε, με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να αναγνωρίζει την αισθητή βελτίωση του 22χρονου χαφ που αποκτά σιγά σιγά ηγετικό ρόλο στην ομάδα και να του δίνει το βραβείο του MVP της σεζόν, μέσω της ψήφο του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Ο Κάτσε είναι ένας ποδοσφαιριστής που τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο, τρέχοντας αμέτρητα χιλιόμετρα και δίνοντας ομηρικές μάχες. Παρά τον μικροκαμωμένο σωματότυπό του, ο Αλβανός παλεύει ασταμάτητα στον αγωνιστικό χώρο και η επιβράβευση ήρθε από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

Ας θυμηθούμε όμως ορισμένα σημαντικά στοιχεία από τη μέχρι τώρα παρουσία του νεαρού αμυντικού μέσου στον ΠΑΟΚ…

Το ντεμπούτο και το... "αγροτικό"

Ο Κάτσε γεννήθηκε στην Κορυτσά της Αλβανίας το 1993, όμως μεγάλωσε στην Ελλάδα, όπου ζει από τριών ετών. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Αχιλλέα Τριανδρίας και το 2005 ο ΠΑΟΚ τον ενέταξε στα τμήματα των Ακαδημιών του. Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Δικέφαλο το υπέγραψε το 2010 και δεν άργησε να έρθει και το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Στις 5 Ιανουαρίου του 2011, σε ηλικία 17,5 ετών, αντικατέστησε τον Αθανασιάδη στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες (1-1). Όλοι μιλούσαν τότε για ένα σπουδαίο ταλέντο, παρά το ότι ήταν μικρόσωμος και έμοιαζε αδύναμος για να σταθεί στο χώρο του κέντρου (ύψους μόλις 1,63). Βέβαια, αρκετοί τον παρομοίαζαν με τον Βιτόλο που αγωνιζόταν τότε στον ΠΑΟΚ. Από κει και έπειτα δεν αγωνίστηκε ξανά με την πρώτη ομάδα, μέχρι το 2012, συνεχίζοντας στην Κ20. Τη σεζόν 2011-12 παραχωρήθηκε δανεικός στην Αναγέννηση Επανομής, όπου είχε 20 συμμετοχές και 1 γκολ, κάνοντας ουσιαστικό το "αγροτικό" του με την ομάδα της Football League.

Η καθιέρωση και η ανανέωση

Το καλοκαίρι του 2012 ο παίκτης επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, έπειτα από μία γεμάτη σεζόν στην οποία πήρε συμμετοχές και παραστάσεις, έστω και στη δεύτερη κατηγορία. Ο Γιώργος Δώνης τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε ρόλο βασικού από το ξεκίνημα της σεζόν, χρησιμοποιώντας τον στο αρχικό σχήμα στους αγώνες των προκριματικών για το Europa League με Μπνέι Γεχούντα και Ραπίντ Βιέννης. Ο Έλληνες προπονητής έδειξε να τον υπολογίζει στα πλάνα του για το χώρο του κέντρου. Ο Κάτσε άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και καθιερώθηκε στην ενδεκάδα του Δικεφάλου με τις πολύ καλές εμφανίσεις του(σε μία σεζόν που υπήρχαν "παρατράγουδα" με τον Πάμπλο Γκαρσία, επειδή δεν έπαιζε). Ως επιβράβευση, στις 12 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του ανανέωσε το συμβόλαιο για 4,5 χρόνια, με αυξημένες απολαβές.

Η μπλούζα του UCK, οι αντιδράσεις και η επιστροφή

Πάνω που όλα κυλούσαν ιδανικά για τον Έργκους, καθώς "έχτιζε" την καριέρα του στα ασπρόμαυρα, βελτιώνοντας συνεχώς στοιχεία στο παιχνίδι του και διατηρώντας θέση βασικού με την αξία του, λίγο έλειψε να "τιναχθούν" όλα στον αέρα. Τον Σεπτέμβριο του 2013 δημοσιεύτηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία του με μπλούζα του UCK, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο ΠΑΟΚ τον έβαλε στον "πάγο" ως τιμωρία, ενώ υπήρξαν σκέψεις ακόμη και αποδέσμευσής του. Ωστόσο οι ιθύνοντες του "Δικεφάλου" μπορούν σήμερα να αισθάνονται δικαιωμένοι για την απόφασή τους να κρατήσουν τον νεαρό, ως ένα από τα σπουδαιότερα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου με βλέψεις για το μέλλον, διότι απέδωσε κάτι παραπάνω από τα αναμενόμενα και με την αγωνιστική σταθερότητα που επέδειξε ξανακέρδισε τον σεβασμό του κόσμου. Επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2014 στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο και από τότε κέρδισε και πάλι τη θέση του στην ενδεκάδα, εντυπωσιάζοντας με τις μεστές εμφανίσεις του.

Η κορυφαία του χρονιά και το κεφάλαιο Εθνική

Φέτος ήταν κάτι περισσότερο από ουσιαστικός, αποτελώντας βαρόμετρο για την απόδοση του ΠΑΟΚ. Έμοιαζε αναντικατάστατος στο χώρο του κέντρου, ενώ βελτιώθηκε και στον επιθετικό τομέα, σκοράροντας 4 γκολ και προωθώντας καλύτερα το παιχνίδι, προσθέτοντας έτσι επιπλέον στοιχεία στο αγωνιστικό στυλ του που μέχρι πρότινος παρουσιαζόταν πιο αμυντικογενές. Παράλληλα, φέτος έδειξε πως έχει ηρεμήσει στη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια των αγώνων (αν εξαιρέσουμε την αποβολή στο ματς με την Καλλονή για εξύβριση στον διαιτητή), μαρκάροντας όχι τόσο άτσαλα. Ο κόσμος τον αντάμειψε με την ψήφο του, ενώ πρόσφατα επιβεβαίωσε την καλή φόρμα που διανύει με ένα θεαματικό γκολ με εκτέλεση φάουλ, σε φιλικό της Εθνικής Αλβανίας με τη Γαλλία. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως πλέον αποτελεί βασικό στέλεχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του.

Οι αριθμοί

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν ο τρίτος παίκτης του ΠΑΟΚ σε λεπτά συμμετοχής με 2.682, πίσω από τους Βίτορ και Περέιρα. Είχε επίσης τα περισσότερα σουτ εκτός περιοχής (29) με δύο δοκάρια. Ήταν ακόμη πρώτος σε πάσες με 165. Κέρδισε τα περισσότερα φάουλ (71), αλλά έκανε και τα περισσότερα (54). Τέλος, τιμωρήθηκε με 12 κίτρινες κάρτες.

Πάντως ο νεαρός είναι ένας παίκτης-"εργάτης" και έχει καταφέρει από τα 22 του να θεωρείται ένα βασικό εργαλείο στη μηχανή του ΠΑΟΚ, δείχνοντας εξελίξιμος και δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον.

Διαβάστε ακόμη:

"Τελειώνει τη Δευτέρα του Ραΐκοβιτς στον ΠΑΟΚ"

Λέκο: "Εξωφρενικές φιλοδοξίες ο Σαββίδης"

Το VIDEO-αφιέρωμα στον MVP Κάτσε

News 24/7

24MEDIA NETWORK