Κάτσε: "Με φρέσκες ιδέες ο Τούντορ"

Ο Εργκους Κάτσε μίλησε για τον τίτλο του MVP της σεζόν που πήρε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ αλλά και για τον Ιγκόρ Τούντορ

Κάτσε: "Με φρέσκες ιδέες ο Τούντορ"

Όλη τη σεζόν έβλεπες τους συμπαίκτες σου να κερδίζουν τα βραβεία του MVP του μήνα, όμως εσύ ήσουν αυτός που πήρε τον τίτλο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της σεζόν για τον ΠΑΟΚ…

"Είναι μεγάλη τιμή για μένα που ο κόσμος με επέλεξε για το βραβείο του MVP. Ολοι μας, άλλωστε, παίζουμε ποδόσφαιρο για τον κόσμο. Δίχως αυτόν – που είναι και ο καλύτερος και πιο αυστηρός κριτής – το άθλημα θα ήταν τελείως διαφορετικό. Είμαι πολύ χαρούμενος, λοιπόν που κέρδισα αυτόν τον τίτλο και θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν και όλους μέσα από την ομάδα που με βοήθησαν για να φτάσω εδώ. Μακάρι, βέβαια, ο τίτλος του MVP να ερχόταν έπειτα από μια καλή σεζόν κι όχι μια αποτυχημένη όπως αυτή που τελείωσε".

Το περίμενες πως θα ήσουν ο νικητής της ψηφοφορίας;

"Για να είμαι ειλικρινής όχι. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που θα μπορούσαν να κερδίσουν τον τίτλο και δεν περίμενα πως θα ήμουν εγώ η επιλογή του κόσμου. Ειδικά από τη στιγμή που η δουλειά η οποία γίνεται στο κέντρο πολλές φορές είναι αθόρυβη".

Τι πιστεύεις πως είναι αυτό που έκανε τους φίλους του ΠΑΟΚ να σε αναδείξουν MVP?

"Δεν μπορώ να το γνωρίζω. Σε κάθε παιχνίδι δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα. Κάποιες φορές αυτό δεν είναι αρκετό, όμως καταβάλλω σκληρή προσπάθεια πρώτα για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του και δεύτερον επειδή κάθε παιχνίδι θέλω να γίνομαι και καλύτερος. Ισως, λοιπόν, ο κόσμος να επιβράβευσε αυτή την προσπάθεια. Για μένα είναι πολύ σημαντικό μετά την πολύ δύσκολη περσινή σεζόν. Εκανα ένα πολύ μεγάλο λάθος από άγνοια και το πλήρωσα. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ, όμως, μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία, είμαι ευγνώμων γι αυτό και προσπαθώ ν’ ανταποδώσω".

Είπες πως προσπαθείς να γίνεσαι συνεχώς καλύτερος. Τη σεζόν που τελείωσε είδαμε να βάζεις στο παιχνίδι σου αρκετά νέα στοιχεία. Ζητάς περισσότερο τη μπάλα, συμμετέχεις πιο πολύ στο δημιουργικό κομμάτι, δίνεις ασίστ, σκοράρεις, ενώ πλέον στο ρεπερτόριό σου έβαλες και τις εκτελέσεις φάουλ. Τι έχει αλλάξει στον Εργκούς Κάτσε;

"Όπως σου είπα και πριν προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Δεν θέλω να μένω στάσιμος. Θέλω να δοκιμάζω καινούρια πράγματα, να βοηθάω την ομάδα σε όλους τους τομείς. Επίσης, όσο περνούν τα χρόνια αποκτάς μεγαλύτερη εμπειρία και ξέρεις πως πρέπει να κινηθείς στον αγωνιστικό χώρο. Είμαι πολύ μικρός ακόμα, έχω πολλά να μάθω, πολλά να βελτιώσω και δεν σκοπεύω να σταματήσω να προσπαθώ".

Θεωρείς πως σου ταιριάζει καλύτερα αυτός ο πιο σύνθετος ρόλος στο κέντρο;

"Νιώθω καλά. Μου αρέσει να παίρνω πρωτοβουλίες και να βοηθώ και στο δημιουργικό κομμάτι δίχως να αμελώ τα ανασταλτικά μου καθήκοντα. Σε ποιον ποδοσφαιριστή δεν αρέσει να συμμετέχει στο παιχνίδι και να έχει τη μπάλα στα πόδια; Από εκεί και πέρα, βέβαια, το πιο σημαντικό είναι τι κρίνει προτιμότερο ο προπονητής. Εγώ είμαι εδώ για τον ΠΑΟΚ είτε κόβω, είτε δημιουργώ, είτε παίζω στο πλάι, είτε δεν παίζω. Η ομάδα είναι και πρέπει να είναι πάνω απ’ όλους".

Το τελευταίο είναι μια φράση που χρησιμοποίησε μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ο Κλάους μιλώντας για την κακή σεζόν…

"Είναι η πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι υπεράνω προσώπων. Ο Κλάους είναι πολλά χρόνια στην ομάδα, είναι ο αρχηγός και βγήκε δημόσια να πει την άποψή του. Δεν είμαι αρμόδιος να κάνω κάτι ανάλογο. Θέλω να κρατήσουμε τα λάθη που έγιναν τη σεζόν που τελείωσε για να μην τα ξανακάνουμε, να κοιτάξουμε μπροστά και να επαναφέρουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που αξίζει".

Μια νέα αρχή, λοιπόν, με έναν νέο προπονητή. Τον Ιγκόρ Τούντορ. Πως περιμένεις τη νέα σεζόν;

"Με ανυπομονησία. Μπορεί να μην ξεκουραστήκαμε πολύ, αλλά εμείς είμαστε υπεύθυνοι γι αυτό και πρέπει να έχουμε το κίνητρο για ν’ ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Να περάσουμε τις καλοκαιρινές περιπέτειες με τα προκριματικά του Europa League, να βρεθούμε στους ομίλους, να προετοιμαστούμε καλά και να είμαστε ανταγωνιστικοί από την αρχή ως το τέλος στο πρωτάθλημα. Φάνηκε φέτος πως μισή σεζόν δεν είναι αρκετή. Από εκεί και πέρα, ο κ. Τούντορ είναι μια μεγάλη προσωπικότητα, έκανε μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, κέρδισε τίτλους, έπαιξε σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως το ιταλικό. Είναι καλό που είναι νεαρός σε ηλικία, με φρέσκες ιδέες κι από τη στιγμή που επιλέχθηκε για να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην επόμενη μέρα πάει να πει πως είναι και ένας πολύ ικανός προπονητής".

News 24/7

24MEDIA NETWORK