Κατσικάς: "Σφιχτή ομάδα ο Παναιτωλικός, να προσέξουμε"

Ο Γιώργος Κατσικάς μίλησε για την εντυπωσιακή επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της Ντιναμό Μινσκ και το δύσκολο αυριανό ματς στο Αγρίνιο.

Κατσικάς: "Σφιχτή ομάδα ο Παναιτωλικός, να προσέξουμε"

Ο στόπερ του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην ανάγκη η ομάδα του να είναι ισορροπημένη σε όλες τις γραμμές. Αναλυτικά, όσα είπε στη NOVA:

Για το παιχνίδι με τη Ντιναμό Μινσκ

"Όπως καταλαβαίνετε κι εσείς, ξεκινήσαμε με το δεξί τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, μ' ένα εμφατικό σκορ, μπορώ να πω. Μας έδωσε χαρά κι είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνέχεια. Εχουμε γύρω στους τρεις μήνες από την προετοιμασία, ήταν το πρώτο ματς στους ομίλους, ευτυχήσαμε να σκοράρουμε στο τρίτο λεπτό, μετά από ένα αυτογκόλ στην ουσία. Αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη μετέπειτα πορεία του παιχνιδιού καθώς στα επόμενα λεπτά μέχρι - νομίζω - το εικοσάλεπτο ήμασταν τρία μηδέν, όπου κι εκεί ουσιαστικά ο αντίπαλος κόπηκε στη μέση και δεν είχε τ' αποθέματα για να προσπαθήσει, ν' αξιώσει να κάνει κάτι καλύτερο απ' ότι έκανε μέχρι τότε".

Για τα βασικά χαρακτηριστικά της φετινής ομάδας

"Νομίζω ότι το πιο σημαντικό και θα σταθώ σ' αυτό είναι η ομοιογένεια που υπάρχει στην ομάδα. Φαίνεται να είναι πιο συμπαγής από πέρυσι κι αυτό βοηθάει και στον ενθουσιασμό μας αλλά και στην παρουσία μας μέσα στο γήπεδο".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει τα ίδια στοιχεία σε όλα τα ματς και δείχνει να εξελίσσεται ως ομάδα

"Όπως είπα και πριν, νομίζω έχει να κάνει με την ομοιογένεια της ομάδας και με τη συνολική και συλλογική προσπάθεια των παικτών μες στο γήπεδο ξεκινώντας βέβαια από την προπόνηση καθώς ο αγώνας είναι ο καθρέπτης της προπόνησης κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε από εδώ και στο εξής. Σίγουρα ένα πολύ καλό σκορ με μια πολύ καλή εμφάνιση χρειάζεται για τη συνέχεια του πρωταθλήματος".

Για το τι θα κρατούσε από τον αγώνα της Πέμπτης για το ματς με τον Παναιτωλικό

"Σίγουρα στο επιθετικό κομμάτι, όπως άλλωστε γνωρίζετε αν δεν πετύχεις γκολ δεν μπορείς να σκοράρεις κιόλας. Σίγουρα θα πρέπει να προσέξουμε αυτό το κομμάτι, χωρίς να είμαστε επιπόλαιοι στην άμυνα για να μη δεχτούμε το γκολ. Οπότε πρέπει να υπάρχει μια γενική ισορροπία σ' αυτά τα δυο για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας".

Για την άποψή του για την ομάδα του Παναιτωλικού

"Τη γνωρίζω, όχι πολύ καλά μπορώ να πω αλλά πέρυσι ήταν μια διαφορετική ομάδα απ' ότι φέτος. Παρακολούθησα το παιχνίδι που έπαιξε με τον Ολυμπιακό, μες στην έδρα της. Πρόκειται για μια "σφιχτή" ομάδα, πολύ καλή και ανασταλτικά αλλά κι επιθετικά. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι κι ελπίζω να τα καταφέρουμε".

Ρατς: "Μεγάλο το ταξίδι φέτος"

Ο Ράζβαν Ρατς με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Real News" αναφέρθηκε στο τι μπορεί να πετύχει ο ίδιος και ο ΠΑΟΚ μέσα στη φετινή σεζόν. Αναλυτικά, τόνισε:

Για την δική του προσπάθεια

"Προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε να ανταποδώσω τη ζεστασιά που μου έχουν δείξει από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Τούμπα. Νομίζω ότι και ο κόσμος αντιλαμβάνεται την προσπάθεια που κάνω μέσα στο γήπεδο και την εκτιμά με τον καλύτερο τρόπο"

Για το στόχο του ΠΑΟΚ φέτος

"Είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν και κανείς δεν μπορεί από τώρα να πει με σιγουριά που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, δείχνουμε στο γήπεδο ότι είμαστε ανταγωνιστικοί, ωστόσο σίγουρα έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Το ταξίδι στη φετινή σεζόν θα είναι μεγάλο και χρειάζεται υπομονή από όλους για να δούμε που τελικά θα φτάσουμε".

Για τη συμπλήρωση 100 ευρωπαϊκών συμμετοχών

"Για μένα δεν αλλάζει τίποτα. Με το ίδιο πάθος που αγωνίστηκα στο πρώτο μου ευρωπαϊκό παιχνίδι αγωνίστηκα και στο 100ο και με το ίδιο πάθος θα συνεχίσω να αγωνίζομαι κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο. Αυτό όμως που μετρά περισσότερο απ` όλα και τις επιδόσεις του κάθε ποδοσφαιριστή είναι η ίδια η ομάδα. Κι εγώ από την πλευρά μου κάνω ό,τι μπορώ για να τη βοηθώ να παίρνει τις νίκες σε κάθε αγώνα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK