Κρατήστε το... "κουμπί" μόνιμα γυρισμένο

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης καταγράφει τα κέρδη του ΠΑΟΚ από την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και επισημαίνει την ανάγκη της ενίσχυσης της ομάδας και με άλλους αξιόλογους παίκτες, για να μην πάει η χρονιά χαμένη.

Κρατήστε το... "κουμπί" μόνιμα γυρισμένο
INTIME SPORTS

Περέιρα, Αθανασιάδης, Μακ και Μάρτενς, με κορυφαίο τον Ρατς, έσωσαν την παρτίδα και απέτρεψαν τα χειρότερα. Η κρίση μπορεί να περιμένει μια άλλη αφορμή. Πόσο σύντομα θα δοθεί και ποιες συνέπειες θα έχει; Θα φανεί.

Η απόδοση του Ρουμάνου αριστερού... μπακ – χαφ - εξτρέμ και των σκόρερ της νίκης του ΠΑΟΚ επί της Ζίμπρου με 4-0, ήταν το θετικό στοιχείο μιας ακόμη γενικά μέτριας εμφάνισης, που δεν χρειαζόταν να είναι και καλύτερη για να καμφθεί η αντίσταση ενός ανίσχυρου αντιπάλου, ο οποίος, μάλιστα, στο 1-0, έμεινε και με 10 παίκτες. Το... "κουμπί" το γύρισε η Παναγιά, όπως ευχήθηκε ο Αγγελος Αναστασιάδης. Οι συγκυρίες βοήθησαν και ο ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας το αυτονόητο, δεν ολοκλήρωσε την απόπειρα αυτοκτονίας που άρχισε στο Κισινάου.

Ο Ρατς θα "ξεγράψει" εύκολα τον Λίνο, ο Περέιρα είναι το "σπίρτο" που ανάβει στην αντίπαλη περιοχή, ο Μακ παίζει σταθερά αξιοπρεπώς τον ρόλο του δεξιού μεσοεπιθετικού, ο Μάρτενς παρουσίασε την πρώτη σπουδαία ποδοσφαιρική στιγμή του από τότε που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ και ίσως αυτό το υπέροχο γκολ που πέτυχε ανεβάσει την αυτοπεποίθησή του, όσο για τον Αθανασιάδη αποδεικνύει ότι σε ρόλο δημιουργού (!) είναι καλύτερος από όλα τα χαφ που διαθέτει η ομάδα...

Κρατήστε το... "κουμπί" μόνιμα γυρισμένο

Το σημαντικό κέρδος για τον ΠΑΟΚ, πέρα από αυτή καθ’ εαυτή τη συμμετοχή σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, που θα ενισχύσει το γόητρό του, αλλά και τα ταμεία του, είναι η αποφυγή της αναταραχής που θα μπορούσε να ξεσπάσει σε περίπτωση αποκλεισμού. Τώρα, η ηρεμία επανήλθε και την Κυριακή έχει την ευκαιρία να επανέλθει στις νίκες και στο Πρωτάθλημα με ένα τρίποντο επί του Πλατανιά, για να εξασφαλίσει ένα 15ήμερο περισυλλογής και ανασύνταξης, με δεδομένη τη διακοπή του Πρωταθήματος, που ακολουθεί.

Να μην τους ξεγελάσει η πρόκριση

Ωστόσο, ούτε η πρόκριση επί της Ζίμπρου, ούτε και μια πιθανή νίκη στα Χανιά, πρέπει να ξεγελάσουν τον Αναστασιάδη και τους υπεύθυνους της ΠΑΕ για τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας. Η ενίσχυση του ρόστερ δεν παύει να είναι απαραίτητη, εάν υποτεθεί ότι οι φετινοί στόχοι είναι φιλόδοξοι. Το ρόστερ πρέπει να καλύψει τα κενά του και να αναβαθμιστεί ποιοτικά, εάν όντως Ιβάν Σαββίδης, Ζήσης Βρύζας και Αγγελος Αναστασιάδης θέλουν να δημιουργήσουν, εδώ και τώρα, έναν ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή και δεν βλέπουν τη φετινή χρονιά απλώς ως ένα μεταβατικό στάδιο που θα οδηγήσει σε σταδιακή βελτίωση σε βάθος διετίας ή τριετίας.

Κρατήστε το... "κουμπί" μόνιμα γυρισμένο

Οι στόχοι και το πλάνο θα αναλυθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσει την Τρίτη ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιάκωβος Αγγελίδης. Θα μάθουμε επιτέλους όλοι «πού το πάνε» φέτος οι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά... όπου και να το πάνε, η ομάδα "φωνάζει" ότι χρειάζεται και άλλους καλούς παίκτες σε θέσεις – κλειδιά (κεντρικός αμυντικός, αριστερός μεσοεπιθετικός, επιτελικός χαφ, προωθημένος κυνηγός). Αλλωστε, από τη στιγμή που για την ενίχυση της επίθεσης επιλέγουν τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, γίνεται σαφές ότι άμεση επιδίωξή τους δεν είναι το «χτίσιμο» ομάδας, αλλά η συγκρότηση ενός συνόλου που θα διεκδικήσει κατάκτηση τίτλων και καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ...

Σε κάθε περίπτωση, ας αξιοποιήσουν την ηρεμία που επανήλθε και ας πάρουν έξυπνες και εύστοχες αποφάσεις για να ισχυροποιήσουν την ομάδα. Ας κάνουν αυτό, που, επί δύο μήνες, δεν θεωρούσαν απαραίτητο. Για να είναι σταθερά γυρισμένο το... "κουμπί" (της Παναγιάς) προς την πλευρά του ΠΑΟΚ, πρέπει να βοηθήσει και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Το είπαν μια χαρά οι αρχαίοι Ελληνες: "Συν Αθηνά και χείρα κίνει..."

Η Παναγιά και το βρισίδι

Πάμε τώρα στον Αγγελο. Εχω γράψει ότι κανείς δεν πρέπει να τον κρίνει για όσα λέει, αλλά μόνο για όσα κάνει ως προπονητής. Εχω γράψει ότι δεν δικαιούμαστε να τον κρίνουμε για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του, ούτε για τις δημόσιες δηλώσεις για την Παναγιά, αλλά μόνο για το έργο του. Μετά το ματς με τη Ζίμπρου, ωστόσο, έδειξε να ζει σε έναν ολότελα δικό του κόσμο. Μολονότι, όπως είπε, ούτε ακούει, ούτε διαβάζει, ούτε ασχολείται μ’ αυτό το... "κέρατο", το Facebook, έβγαλε το συμπέρασμα ότι κάποιοι τον βρίζουν. Και τους... ευχαρίστησε, γιατί, όπως ο ίδιος επίσης είπε, όταν αρχίζουν να τον βρίζουν, "η Παναγιά τα δίνει" και τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα.

Κρατήστε το... "κουμπί" μόνιμα γυρισμένο

Για την Παναγιά ας πιστεύει ό,τι θέλει και ας ευχαριστεί μόνο Αυτήν για τις επιτυχίες της ομάδας του. Αν οι δημόσιες επικλήσεις και οι ευχαριστίες στην χάρη Της τον κάνουν να αισθάνεται καλύτερα και του δίνουν δύναμη, εμάς δεν μας πέφτει λόγος, όσο ακατανοήτη και να μας φαίνεται αυτή η εμμονή του. Κανείς, όμως, δεν τον βρίζει. Κανείς δεν τον αντιμετώπισε έως σήμερα υποτιμητικά και προσβλητικά. Ο Τύπος και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ βλέπουν και λένε τα αυτονόητα. Κι αν έχουν επικρίνει (όχι βρίσει) κάποιον για την αποδυνάμωση της ομάδας, αυτός είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Για τον ίδιο τον Αγγελο όλοι είπαμε το αυτονόητο. Οτι είναι συνυπεύθυνος γιατί δεν ζήτησε να γίνουν και άλλες αξιόλογες μεταγραφές. Αυτό δεν είναι βρίσιμο.

Συνεπώς, δεν έχει κανέναν λόγο να θεωρεί τον εαυτό του υβριζόμενο, ούτε βέβαια και να πιστεύει ότι αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προπονητή του ΠΑΟΚ υπάρχει μόνο όταν ο ίδιος είναι προπονητής. Τι να πει ο Στέφενς;

Τι να πει ο ταλαίπωρος ο Δώνης που "ξεφωνήθηκε" αγρίως από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Τούμπα; Τι να πει ο Μπόλονι και τόσοι άλλοι; Ας καταλάβει, λοιπόν, τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο και ας πιέσει τον εαυτό του να αντιληφθεί ότι δεν αποτελεί το... κέντρο του σύμπαντος.

Δεν είναι ο Αγγελος το επίμαχο πρόσωπο στον ΠΑΟΚ. Και δεν είναι στα πρόσωπα το ζήτημα. Είναι στους χειρισμούς, στις ενέργειες και στις αποφάσεις. Οταν μια ομάδα παρουσιάζει αδυναμίες και δεν πείθει για τις δυνατότητές της, υπόλογοι είναι όλοι όσοι λαμβάνουν αποφάσεις και ενεργούν. Οποιοι να είναι, όπως και να λέγονται. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον ΠΑΟΚ. Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, σε όλον τον πλανήτη γη...

Διαβάστε ακόμη

"Κλείνει" μέχρι το μεσημέρι ο Παπαδόπουλος

ΠΑΟΚ - Ζίμπρου 4-0 (VIDEO)

Έχει και Καραγκούνη η λίστα του ΠΑΟΚ

Έρχεται ο Παπαδόπουλος, μένει ο Ιτάνζ

Οι πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, Αστέρα Τρίπολης

Αναστασιάδης: "Εάν έφευγα τώρα θα ήμουν χαρούμενος"

Τροχαίο ο Αναστασιάδης

Πήρε τα μέτρα της η ΠΑΕ

Κουμπάρεβ: "Κάναμε αρκετά λάθη"

News 24/7

24MEDIA NETWORK