Κυριάκος: "Η ΕΠΟ δρα προς όφελος του Ολυμπιακού"

Ο Κυριάκος Κυριάκος εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΕΠΟ, τονίζοντας πως δρα προς όφελος του Ολυμπιακού. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις του "Δικεφάλου", αλλά και στην απόφαση του Σταύρου Κοντονή να ματαιώσει τους αγώνες του Κυπέλλου.

Κυριάκος: "Η ΕΠΟ δρα προς όφελος του Ολυμπιακού"
INTIME SPORTS

O Yπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Kick Off" και αναφέρθηκε στις ενέργειες της ΕΠΟ, η οποία "δρα προς όφελος του Ολυμπιακού", αλλά και στην πρόσφατη απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή για ματαίωση των αγώνων του Κυπέλλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν υπάρχει κάποια διαφωνία με την απόφαση του Κοντονή:

"Σε γενικές γραμμές είμαστε της άποψης πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Όχι τώρα όμως, το λέμε τρία χρόνια. Όσον αφορά τον θεσμό του Κυπέλλου, είχαμε πάρει την απόφασή μας πριν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιμετώπιση της οποίας τύχαμε. Δεν πρέπει να μείνουμε πάνω σε αυτήν την απόφαση. Η πηγή της βίας είναι η διαφθορά. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να συζητηθούν. Οι διαδικασίες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το θέμα είναι που θα καταλήξουν".

Για το αν συμμερίζεται την αγανάκτηση μερίδας του κόσμου απέναντι σε διαιτησίες όπως εκείνης στην Τούμπα:

"Εγώ συμμερίζομαι την αγανάκτηση όλου του κόσμου, όποτε υπάρχουν ανάλογες διαιτησίες. Δεν δικαιολογούμε τις αντιδράσεις. Σκοπός μας είναι όμως να βρούμε την αιτία για την οποία το ποδόσφαιρο είναι στον πάτο".

Για το τι προκάλεσε τη ρίψη του αντικειμένου στον Σίλβα:

"Αν κάποιος έχει δει το παιχνίδι, από το πρώτο λεπτό μέχρι και το 13ο που έχουμε πάρει το σφύριγμα, καταλαβαίνει γιατί υπήρχε μία κακή διάθεση κι αντίδραση προς τον διαιτητή που αρνήθηκε να δώσει πλάγιο μπροστά στα μάτια του. Η ιστορία ξεκινάει από τον ορισμό της πεντάδας και ποιος επέλεξε τους διαιτητές εκείνους γενικά για τα σημαντικά ματς. Για τον λόγο αυτό υπήρχαν αντιδράσεις πριν καν γίνει το ματς, πριν πέσει το ποτήρι που κακώς έπεσε. Ζητούμε συγνώμη προς τον κ. Σίλβα και σε όποιον αισθάνθηκε που κινδύνεψε. Όπως είπε όμως ο Ρομπέρτο, παρότι κανείς δεν αισθάνεται καλά για τα όσα συμβαίνουν, κανείς από την αποστολή δεν κινδύνευσε. Δεν ήρθε κάποιος σε επαφή με την αποστολή ή παράγοντα, όπως είχε γίνει πέρυσι με τον Περέιρα στο Γ. Καραϊσκάκης".

Για το ότι μετά το ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης" υπήρξε διαμαρτυρία του Σαββίδη για τα συνθήματα κι αν είναι τώρα λογικό για τον Ολυμπιακό να διαμαρτύρεται:

"Προς Θεού δεν μπαίνω σε διαδικασία εάν ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να αντιδράσει. Είμαστε εκνευρισμένοι με αυτούς που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Μιλάμε τόση ώρα για τα όσα έγιναν από το 89' και μέχρι να φύγουν οι ομάδες. Μας αφαιρεί το δικαίωμα να συζητήσουμε αυτό που θεωρούμε σημαντικό".

Για το τι γίνεται από εδώ και πέρα:

"Ήδη έχουμε αργήσει ως προς το να υπάρξουν εξελίξεις. Κακώς συζητάμε μεμονωμένα περιστατικά, δεν εννοώ βίας, καλά κάνουμε και συζητάμε μέχρι να εξαλειφθούν. Εάν θέλουμε ευρωπαϊκό αγώνα πρέπει οι συνθήκες να αλλάξουν και να είναι καλύτερες. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει κι αυτό που γίνεται στη διοίκηση και στο χορτάρι του ελληνικού ποδοσφαίρου, να μην προκαλεί την παραμικρή δυσπιστία. Κι αν μπορεί να πει κάποιος πως αδικαιολόγητα υπάρχει δυσπιστία προς εκείνη (σ.σ. τη διοίκηση) ή εάν το κοινό που ασχολείται ενεργά έχει τη δυναμική σήμερα που είχε πριν πολύ καιρό, τότε κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας".

Για το γεγονός πως ο κ. Κοντονής δεν διέκοψε το κύπελλο λόγω βίας, αλλά λόγω του ότι δεν υπάρχει ισονομία, αλλά και για τις "συμμαχίες" των ομάδων:

"Ασφαλώς και οι συμμαχίες δεν είναι κλειστών γκρουπ και αφορούν μόνο τρεις ομάδες. Αφορούν όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ανατροπής και να οικοδομηθεί κάτι καινούριο. Δεν είναι θέμα προσώπων, δεν θέλουμε να ρίξουμε κανένα Ολυμπιακό, θέλουμε να ξέρουμε πως όταν ξεκινάμε ένα πρωτάθλημα με συγκεκριμένους στόχους, θα πληρώνουμε ποδοσφαιρικά ό,τι πρέπει να πληρώνουμε. Θα είναι όλα ανοιχτά. Το πρόβλημα είναι οι αρχές, οι δομές που αφήνουν σε όποιον αποφασίζει να εκμεταλλευτεί ένα σύστημα το οποίο υπάρχει".

Για το εάν πιστεύει πως η ΕΠΟ ελέγχεται από τον Ολυμπιακό:

"Πιστεύω πως η ΕΠΟ δρα προς όφελος του Ολυμπιακού, εδώ και τρία χρόνια. Εμείς όταν χάσαμε το τελευταίο μας πρωτάθλημα το 2010 και δεν το χάσαμε από τον Ολυμπιακό, το διεκδικήσαμε. Ο κ. Σαββίδης έχει βάλει 70 εκ. ευρώ στον ΠΑΟΚ, από αυτά τα 35 πήγαν σε υποχρεώσεις προς το κράτος, 15 σε παλιές υποθέσεις και τα 20 σε τρέχουσες και τα υπόλοιπα 35 στην ομάδα. Πόσα δηλαδή πρέπει να βάλει ο οποιοσδήποτε Σαββίδης για να ρισκάρει το οτιδήποτε σε ένα ποδόσφαιρο που έχει δείξει τα τελευταία χρόνια πως ακόμα κι αν διεκδικήσεις κάτι, δύσκολα θα τα καταφέρεις. Πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο που θα μπορούμε να επιχειρηματολογήσουμε πάνω σε μία ΕΠΟ που δεν θα μπορούμε να την πιάσουμε πουθενά, από καμία σκιά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τούντορ: "Χάσαμε με θετικό διαιτητή"!

"Χάνει" Αθανασιάδη ο ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK