"Λαμπρή εκδήλωση με βραβεύσεις και εκπλήξεις"

Η Επιτροπή εορτασμού των 90 ετών του ΠΑΟΚ ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμα της μεγάλης εκδήλωσης που θα γίνει το βράδυ της 20ης Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

"Λαμπρή εκδήλωση με βραβεύσεις και εκπλήξεις"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τη Δευτέρα (11/04) πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής των 90 Χρόνων του ΠΑΟΚ (στο πάνελ ήταν οι Νικηφόρου, Λυσσαρίδης, Ζέρβας και Αποστολίδης) σχετικά με την μεγάλη εκδήλωση της 20ης Απριλίου που θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Αρχικά ο Δημήτρης Νικηφόρου είπε:

"Η μεγάλη επετειακή εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη στις 20.00 στο Μέγαρο Μουσικής. Αισθάνομαι χαρά και τιμή γιατί και εγώ γεννήθηκα στις 20 Απριλίου. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης θέλω να τονίσω πως η χρονιά του 1926 είναι σημαντική για την πόλη λόγω του ΠΑΟΚ, επειδή τότε ιδρύθηκε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αλλά και επειδή ξεκίνησε η Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το Μέγαρο είναι ο καλύτερος χώρος της πόλης και είναι η μοναδική φορά που παραχωρείται για αθλητική εκδήλωση και ευχαριστούμε γι' αυτό. Το Μέγαρο θα ντυθεί στα χρώματα του ΠΑΟΚ, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση η οποία θα έχει δυναμικό και αισθηματικό ύφος για το παρελθόν και το μέλλον. Την εκδήλωση θα την παρουσιάσει ο Γιώργος Μαυρίδης και η Ελένη Τσολάκη. Θα αρχίσει προβολή για τα 90 χρόνια, μετά θα υπάρχουν βραβεύσεις.

Θα υπάρχουν στοιχεία έκπληξης και θα υπάρχουν αθλητές από τα τμήματα του ΠΑΟΚ. Θα γίνει προβολή βίντεο για τον χώρο υποδομών και θα υπάρχει ομιλία του Κατσαρή. Επίσης θα γίνει προβολή βίντεο με τους οπαδούς, ομιλία από τον Σαββίδη και θα υπάρχει μια μουσική παράσταση έκπληξη. Εχει παρθεί απόφαση να βραβεύσουμε όλες τις ομάδες που πήραν κάποιο τίτλο, στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Θα βραβευτούν και δύο ποδοσφαιριστές ο Γκουερίνο και ο Ιωσηφίδης. Θα βραβευτεί και η ομάδα βόλεϊ, η ανδρική ομάδα χάντμπολ αλλά και η γυναικεία ομάδα. Επίσης έχουμε την γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα. Θα γίνουν βραβεύσεις σε ερασιτεχνικά τμήματα, έχουμε τον στίβο τον γυναικείο και το τμήμα γυναικών ανωμάλου δρόμου. Εχουμε το τμήμα κολύμβησης και ποδηλασίας, της πυγμαχίας αλλά και την άρση βαρών.

Οι βραβεύσεις τελειώνουν με τα ατομικά αθλήματα, με τον Παυλίδη, τον Στρουμπή, τον Τσεκερίδη και τον Ταμουρίδη που έφεραν ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους τίτλους και έχουν διακριθεί σε Ολυμπιακούς αγώνες. Θέλω να σταθώ και στην βράβευση του Κατσαρή. Ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος το 1997. Ως τότε ήταν μέλος των διοικήσεων. Τέλος θα βραβεύσουμε τον ανώνυμο φίλαθλο με ένα σκηνικό που θα δείτε την μέρα της εκδήλωσης.

Θα καλέσουμε εκπροσώπους Ομοσπονδιών, Μέσα μαζικής ενημέρωσης, φιλάθλους και την ΠΑΕ, την ΚΑΕ και τον Α.Σ.. Θα έχουμε παράγοντες του παρελθόντος και του παρόντος, αθλητές, μέλους κατόχων διαρκείας, βετεράνους και χορηγούς. Μια αίθουσα με 1400 άτομα δεν μπορεί να καλύψει τα πάντα. Θα μεταδοθεί η εκδήλωση από την Nova και την ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ.

Επίσης υπάρχει ένας διαγωνισμός εκθέσεων ιδεών και ήρθε η έγκριση από το Υπουργείο. Εγινε 1-15 του Μάρτη ο διαγωνισμός. Είμαστε στο στάδιο της βαθμολόγησης και θα βραβευτούν τέσσερα παιδιά. Θα πάρουν χρηματικό βραβείο 1000 ευρώ, μια τσάντα από την μπουτίκ και μια μέρα θα συναντήσουν τους παίκτες μας και να βγουν φωτογραφία μαζί τους.

Θα γίνουν κι άλλες σπουδαίες εκδηλώσεις. Θα γίνουν ανακοινώσεις. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε την διάθεση να έχει, αλλά θα γίνει η Πανορθόδοξη Σύνοδος που είναι πολύ σοβαρή και αυτό δεν επιτρέπει στον Πατριάρχη να γίνουν εξόδους. Θα τον ακούσουμε όμως εκείνη την μέρα".

Για το γιατί δεν θα γίνει η εκδήλωση για τα 90 χρόνια στο "Παλατάκι": "Δεν είχαμε το οπτικοακουστικό μέσο".

Ο Γιώργος Λυσσαρίδης είπε: "Ως τώρα για τα 90 χρόνια έγινε η εκδήλωση της επετειακής φανέλας, έγινε το πάρκο για τον φροντιστή Τσαρπανά. Εγινε η γιορτή του Α.Σ. ΠΑΟΚ αλλά και η χθεσινή συλλογή τροφίμων. Η κορυφαία εκδήλωση είναι αυτή της 20ης Απρίλη. Θα γίνουν πάνω από 15 δράσεις ως τον Σεπτέμβρη. Θα είναι τρεις εκδηλώσεις τον μήνα, δεν είναι μικρός αριθμός αυτός.

Θα έχει σημασία η θέση που θα είναι η ομάδα μας στα πλέι οφ και αυτό έχει να κάνει με το πρόγραμμά της και το ποια ομάδα θα προσκληθεί. Μέσα στον σχεδιασμό μας είναι και κάποιες ενέργειες για το προσφυγικό στοιχείο αλλά είναι ρευστή η κατάσταση πάνω σε αυτό τώρα. Το τελευταίο 10ημερο του Μάη και το πρώτο του Ιούνη έχουμε κάποιες αθλητικές εκδηλώσεις που θα γίνουν. Για την πολιτική ηγεσία, έχουν σταλεί προσκλήσεις και περιμένουμε απαντήσεις".

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε: "Υπάρχουν κι άλλα μέλη της Επιτροπής εκτός από εμάς τους τέσσερις" ενώ ο Κούλης Αποστολίδης είπε με χιούμορ. "Μια ποδοσφαιρική ομάδα δίχως αναπληρωματικούς. Δεν έχουμε πάγκο".

*Έγινε ερώτηση για το γιατί η εκδήλωση δόθηκε στην Nova και τα μέλη της Επιτροπής τόνισαν πως αυτό είναι απόφαση της ΠΑΕ, επίσης η επιλογή για το Μέγαρο Μουσικής και την ημερομηνία είχε να κάνει με τους διαθέσιμους χώρους αλλά και τις οπτικοακουστικές δυνατότητες που υπήρχαν από το Μέγαρο. Ο Λυσσαρίδης επίσης αποκάλυψε πως θα γίνει στο επόμενο διάστημα και μια αγωνιστική δραστηριότητα (δίχως να δώσει λεπτομέρειες) και για τους Ελληνες φιλάθλους του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό. Επίσης αποκάλυψε πως μέλος της Επιτροπής θα συμμετάσχει στην λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας και επιβεβαίωσε πως στις 22 του μήνα η Ολυμπιακή Φλόγα θα βρεθεί στο πάρκο Τσαρπάνα πάνω από την Τούμπα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK