Λίνο, ένα... ξεχωριστό κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ

Η αμοιβαία αγάπη του Αλβες Λίνο με τον κόσμο του ΠΑΟΚ, η άψογη συμπεριφορά του και οι "γεμάτες" χρονιές του με την πάντα πολύτιμη προσφορά του. Διαβάστε για τον φετινό MVP του "Δικεφάλου"...

Λίνο, ένα... ξεχωριστό κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Μπορεί να μεγαλώνει αλλά σε καμιά περίπτωση δεν χάνει την αγωνιστική ποιότητά του... Ο λόγος για τον Αλβες Λίνο, ο οποίος αναδείχτηκε από τους φίλους του ΠΑΟΚ ως ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας για την φετινή σεζόν. Για έναν ποδοσφαιριστή που είναι 37 ετών, σίγουρα αυτό δεν είναι λίγο... Αυτή η πρωτιά θα μπορούσε να πει κανείς πως αποτελεί μια επιβράβευση του Βραζιλιάνου όχι μόνο για την προσφορά του φέτος αλλά και για την συνολική του παρουσία στον ΠΑΟΚ. Ο Λίνο ήρθε στον "Δικέφαλο" στα μέσα της σεζόν 2008-09 (το ντεμπούτο του με την φανέλα του "Δικεφάλου" το έκανε απέναντι στον Πανθρακικό στις 18/01/2009) και αποτελεί σίγουρα από τους καλύτερους ξένους που έχουν περάσει από τους "ασπρόμαυρους".

Η αμοιβαία αγάπη με τον κόσμο

Ο κόσμος τον έχει βάλει μέσα στην καρδιά του και απόδειξη γι' αυτό είναι πως συχνά φωνάζει ρυθμικά το όνομά του. Η αγάπη ωστόσο που υπάρχει είναι αμοιβαία καθώς ο Βραζιλιάνος έχει κάνει σαφές πόσο πολύ εκτιμά τους φίλους της ομάδας. "Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποστήριξή του, είναι γεγονός ότι έχω μία ιδιαίτερη σχέση μαζί του. Τους αγαπώ και μ' αγαπάνε πολύ", έχει δηλώσει ο Λίνο στη διαδικτυακή εκπομπή SuperBALL.

Πάντα πολύτιμος με "γεμάτες" χρονιές

Ολα αυτά τα χρόνια ο ίδιος αποτελεί σημαντικό κομμάτι για τον ΠΑΟΚ. Είναι υπερπολύτιμος και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως έχει κάνει "γεμάτες" χρονιές. Ας θυμηθούμε τους αριθμούς του... Την σεζόν 2008-09 (για την ακρίβεια στο μισό της σεζόν αφού πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ τον χειμώνα) είχε 21 συμμετοχές, την αγωνιστική χρονιά 2009-10 είχε 40 και την σεζόν 2010-11 είχε 33 συμμετοχές (το καλοκαίρι του 2010 ο Βραζιλιάνος είχε υποστεί κάταγμα κόπωσης, κάτι που τον είχε αφήσει αρκετό καιρό στα... πιτς). Την αγωνιστική χρονιά 2011-12 είχε 42 συμμετοχές ενώ 42 συμμετοχές είχε τόσο πέρυσι (σεζόν 2012-13) όσο και φέτος (σεζόν 2013-14).

Το "μαγικό" αριστερό του πόδι...

Η αγωνιστική προσφορά του αναμφίβολα είναι μεγάλη και δεν είναι τυχαίο πως ο... καλός Λίνο πάντα ανέβαζε επίπεδο τον ΠΑΟΚ. Οι σέντρες του από τα αριστερά αποτελούν... μόνιμο κίνδυνο και δυσκολεύουν τους αντιπάλους του "Δικεφάλου" ενώ είναι πολλές οι φορές που ο Βραζιλιάνος έχει προσφέρει ασίστ κάνοντας ευκολότερο το έργο των συμπαικτών του. Σε ό,τι αφορά το φετινό πρωτάθλημα, ο Λίνο είχε 11 ασίστ, περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη του "Δικεφάλου". Επίσης έχουν υπάρξει στιγμές κατά το παρελθόν που έχει "ξελασπώσει" τους "ασπρόμαυρους" με απευθείας εκτελέσεις φάουλ.

Ο... απόλυτος επαγγελματίας

Τέλος για τον Λίνο δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε και στην γενικότερη συμπεριφορά που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια στον ΠΑΟΚ. Αυτή ήταν στην κυριολεξία άψογη δίχως να έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στην ομάδα. Μάλιστα συμπαίκτες του έχουν πλέξει το εγκώμιο του όχι μόνο για την αγωνιστική ποιότητά του αλλά και για την συμπεριφορά του.

"Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ πίστευα και το δήλωσα και δημοσίως ότι ο Λίνο είναι το καλύτερο μπακ στην Ελλάδα. Αυτό που δεν ήξερα είναι και το πόσο καλό παιδί είναι! Δεκτικός στην πλάκα, υποστηρίζει την ομάδα και τους συμπαίκτες του ακόμη και από τον πάγκο, αγαπάει και τιμάει τη φανέλα που φοράει.

Είναι ο απόλυτος επαγγελματίας", είχε δηλώσει πρόσφατα ο Γιώργος Τζαβέλλας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ενώ ο Νίκος Σπυρόπουλος είπε πως... "ως άνθρωπος είναι ήρεμος, τα πηγαίνει καλά με όλους, είναι πάντα θετικός και φυσικά δεν υπάρχει μεταξύ μας καμία διάθεση ανταγωνισμού, παρ' ότι διεκδικούμε την ίδια θέση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK